Jeugdtrainingen

Trainen doe je gezellig samen

In het voorjaar zodra het ‘s-avonds weer langer licht is beginnen ook de trainingen weer. Elke woensdagavond zal er een uur lang les worden gegeven vanaf ons nieuwe verzamelpunt op de parkeerplaats bij Como & Co aan het Oosterduinse Meer te Noordwijkerhout.

De jeugdtrainingen zijn voor jongens en meiden t/m 17 jaar. Vanaf 18 jaar stap je over naar de trainingen voor volwassenen. Mocht een training om een reden niet doorgaan, bijvoorbeeld vanwege heel slecht weer dan zal dit gecommuniceerd worden via WhatsApp. Zit je nog niet in deze Whatappsgroep, dan kan je dit doorgeven aan Geek van de Berg geek@noordbikers.nl. Ook zal er een bericht geplaatst worden op Facebook.

Trainingschema 2017 (schema 2018 volgt binnenkort)

  • Eerste training = woensdag 5 april
  • Laatste training = woensdag 13 september

Tijdschema 2017 (schema 2018 volgt binnenkort)

  • Jeugd van 9-17 jr = training van 18.00 – 19.00 uur
  • Volwassenen = training van 19.00 – +/- 21.00 uur

Leden die qua leeftijd tot de jeugdafdeling behoren (t/m 17 jaar) mogen vanaf 15 jaar met de volwassenen meetrainen. Mocht een training om een reden niet doorgaan, bijvoorbeeld vanwege onze Zomeravond Competitie, dan zal dit gecommuniceerd worden via de mailing lijst en sms.

Mocht een training om een reden niet doorgaan, bijvoorbeeld vanwege onze zomeravond competitie, dan zullen wij dit communiceren via deze website, twitter en onze facebook pagina.

Startlokatie Noordwijk(erhout)

De trainingen in Noordwijk starten bij de parkeerplaats van restaurant Como & Co aan het Oosterduinse Meer in Noordwijkerhout. Hier is voldoende parkeergelegenheid.
Starttijd is 18.00 uur vertrek. Let op! Tijdens de traningsavonden zal er geen gelegenheid zijn tot omkleden/douchen. Omdat een uur zo om is vertrekken we op tijd en kunnen we niet wachten op laatkomers. Dus kom op tijd als je de training niet wilt missen.

Wedstrijdgroep

Deze nieuwe groep is speciaal bedoeld voor jongens (en meiden) die deel gaan nemen aan (landelijke) wedstrijden. In tegenstelling tot groep zwart zal in deze groep de nadruk liggen op wedstrijdgerichte trainingen. Daarnaast hebben we de maximum leeftijd van onze jeugdtrainingen opgerekt naar 17 jaar.
Groepen groen, blauw en rood blijven ongewijzigd.
Groep zwart blijft ook ongewijzigd maar is niet meer specifiek gericht op wedstrijden. Dus ideaal voor jongens en meiden van 13 jaar en ouder die geen wedstrijdambities hebben maar wel lekker stevig willen doorrijden. Bovendien kunnen 15 t/m 17 jarige zich bij deze groep aansluiten.

Zaterdagtraining

Frans Rusman zal iedere week een jeugdtraining gaan geven. Dus wil je naast de woensdagavond een tweede keer trainen, dan kan dat. Verzamelen bij de parkeerplaats bij Como & Co vanaf 9.00 uur. Frans vertrekt 9.15 uur en zal rond 10.30 uur weer terug zijn.
FransRusman

Meetrainen maar nog geen lid?

Als je nog geen lid bent maar wel een keer aan een training mee wilt doen, kan iedereen een keer gratis meetrainen. Op die manier kun je goed bepalen of je het leuk vindt om te mountainbiken. We willen het wel graag van te voren weten, stuur hiervoor minimaal een dag van te voren een e-mail naar geek@noordbikers.nl of peter@noordbikers.nl. Dan kunnen we er rekening mee houden. We hebben geen leenfietsen, dus zorg wel voor een goed werkende mountainbike en goed passende fietshelm.

Geek Peter Mirko

Een goede les begint met goede begeleiding

Onze jeugdtrainingen staan onder leiding van Geek van den Berg, Peter van den Berg, Alphons Turk, Frans Rusman en Mirko Ouwersloot. Het komt geregeld voor dat ook een ouder die zelf ook mountainbiker is met de groep mee gaat als achterrijder. Mocht het voorkomen dat een van de trainers verhinderd is zal er een volwassen lid mee gaan om te assisteren. Er zijn in elk geval altijd 2 trainers aanwezig.

De trainers bepalen per week hoe de training ingevuld gaat worden. De ene keer het parcours op, dan weer een techniek training bij Duindamseslag of een behendigheid spel bij het Oosterduinse Meer. Opties te over. En altijd staat plezier en veiligheid voorop.

Iedereen valt wel eens met mountainbiken. We leren met vallen en opstaan en een schaafwondje is dan ook zo opgelopen. Uiteraard hopen we dat er nooit iets fout gaat tijdens een training maar we zijn wel voorbereid. De trainers hebben altijd een EHBO tasje bij zich met pleisters e.d. en uiteraard een telefoon.

Algemene communicatie met de trainers kan via e-mail: geek@noordbikers.nl of peter@noordbikers.nl

Een goede fiets

Om veilig te kunnen mountainbiken heb je deugdelijk materiaal nodig. De omstandigheden waar we veel op fietsen zijn niet te vergelijken met bijvoorbeeld normale fietspaden. Vaak zijn de paden hobbelig waardoor de fiets veel schokken te verduren krijgt. Ook komen we geregeld obstakels tegen zoals boomwortels waar je overheen rijdt en ‘dropdowns’, dat is vergelijkbaar met van een hoge stoep afrijden. Daarom is het noodzakelijk om een goede mountainbike te hebben waar je veilig op kunt fietsen. Zonder goede fiets kun je bij ons helaas niet meerijden. De trainer bepaalt of een fiets geschikt is.

Persoonlijke bescherming

Geen enkele mountainbiker zou zonder helm moeten fietsen. Gelukkig dragen de meesten tegenwoordig een helm en dat moedigen wij dan ook zeker aan. Sterker nog, binnen onze club is het verplicht om een goede fietshelm te dragen. Dat geldt voor zowel de jeugd- als de volwassen leden. Ook is het aan te raden om goede fietshandschoenen te dragen.