Trainingen

Bij MBC de NoordBikers kun je als lid ook trainingen volgen. Gedurende de zomermaanden zijn er op dinsdagavond trainingen voor volwassen en woensdagavond trainingen voor de jeugd en volwassenen. Deze trainingen staan onder leiding van Geek van den Berg (jeugd), Barbara Keijtz (dinsdag) en Berry Hollander (woensdag). Bij de trainingen brengen we alle relevante punten van het mountainbike onder de aandacht, de ene week een interval/conditie training, de andere week zal de nadruk liggen op techniek/het beheersen van je bike.

Training in de zomermaanden voor leden

Je bent vrij om zelf te bepalen of en wanneer je trainingen volgt, maar het heeft de aanbeveling om geen week over te slaan. Tijdens de Zomeravondwedstrijden vervallen de trainingen met uitzondering van enkele groepen. De trainingen van de overige groepen zullen op die avonden gewoon doorgaan en daarbij aansluiten kan altijd.

Er wordt op woensdag training gegeven in verschillende niveaugroepen;

Instap-groep

Hoofdtrainer: Jeroen Pasman
Niveau: beginners
Kenmerkend: Deze groep is voor beginnende mountainbikers en staat vooral in het teken van techniek in een aangepast tempo.
Focus ligt op: Techniek *****               Conditie/kracht *

Fun-groep A, B & C

Hoofdtrainer: A-Jos Versteege & Bart Gijzenij, B-Wim van Rijnswou, C-Frans Rusman
Niveau: gevorderde beginneling
Focus ligt op: Techniek *****               Conditie/kracht **
Kenmerkend: Voor mountainbikers die de basis hebben maar (nog) niet de intentie hebben om door te stromen naar de Sport-groep.

Sport-groep A & B

Hoofdtrainer: Peter van den Berg, Robert Smith & Berry Hollander
Niveau: Gevorderd
Kenmerkend: Nadruk ligt nog steeds op techniek maar komt er ook veel meer conditie training bij kijken. Het tempo is gemiddeld tot vlot.
Focus ligt op: Techniek ****               Conditie/kracht ***

Kroez-groep

Hoofdtrainer: Wolf de Wilde
Niveau: gevorderd
Kenmerkend: Lange(re) tochten over de mooiste paadjes in de omgeving. Het tempo ligt gemiddeld.
Focus ligt op: Techniek ***               Conditie/kracht ***

Elite-groep

Hoofdtrainer: Jeroen van der Vossen
Niveau: (ver)gevorderd/wedstrijdniveau
Kenmerkend: In deze groep wordt veel op conditie en geavanceerde fiets beheersing getraind. Het tempo ligt hoog.
Focus ligt op: Techniek **               Conditie/kracht *****

Jeugd

De jeugdgroep – Deze groep, van 9 tot 17 jaar, heeft een andere trainingstijd. Zij trainen van 18:00 tot en met 19:00 uur. Hier leert de jeugd alle facetten van de mountainbikesport verdeeld over vijf trainingsgroepen. De start is vanaf de parkeerplaats van Como&Co in Noordwijkerhout.

Trainingen in Hoofddorp

Kun je nooit trainen op woensdag of woon je in de Haarlemmermeer en je wilt lekker dicht bij huis trainen?
In Hoofddorp wordt in een groep getraind die gedurende de avond vaak wordt opgedeeld. Deze training wordt geleid door professioneel trainster Barbara Kreijtz samen met Richard van Horik.
Zij verzorgen een afwisselende training voor leden vanaf 16 jaar.
Volg deze link voor aanvullende informatie over trainingen in Hoofddorp.

Trainingschema 2017 (schema 2018 volgt binnenkort)

  • Eerste woensdagtraining = woensdag 5 april.
  • Laatste reguliere woensdagtraining voor volwassenen= woensdag 30 augustus.
  • Extra speciale woensdagtraining/seizoensafsluiting voor volwassenen= woensdag 6 september.
  • Laatste woensdagtraining voor de jeugd= woensdag 27 september.
  • Eerste dinsdagtraining = dinsdag 4 april.
  • Laatste dinsdagtraining = dinsdag 29 augustus.

Tijdschema 2017 (schema 2018 volgt binnenkort)

  • Jeugd van 9-17 jr = training van 18.00 – 19.00 uur
  • Volwassenen = training van 19.00 – +/- 21.00 uur.

Let op! Tijdens de traningsavonden zal er GEEN gelegenheid zijn tot omkleden/douchen. Verder spreekt het voor zich dat je op tijd aanwezig bent d.w.z we vertrekken op tijd en kunnen niet wachten op laatkomers. Mocht een training om een reden niet doorgaan, bijvoorbeeld vanwege onze zomeravond competitie, dan zullen wij dit communiceren via deze website, twitter en onze facebook pagina.

Opgelet!

De woensdagavond trainingen starten op het parkeerterrein bij Como & Co aan het Oosterduinse Meer, Boekhorsterweg 18, 2211 AL Noordwijkerhout

De dinsdagavond trainingen starten bij Claus Partyhouse aan de Bosweg 17, 2131 Hoofddorp.

Meetrainen maar geen lid?

Ben je geen lid maar wil je toch een keer meetrainen? Dat kan! Wij bieden je de mogelijkheid om een keer vrijblijvend mee te komen trainen. Neem van tevoren wel even contact op, dan weet je ook zeker dat er die avond training wordt gegeven.

Training op maat met mtbtraining.nl

Ben je geïnteresseerd in trainen met schema’s en wil je hierbij begeleiding? Barbara Kreijtz is gespecialiseerd in het begeleiden van sporters. mtbtraining.nl

MTB Training

 

Trainen in de wintermaanden

Gedurende de wintermaanden zijn er geen clubtrainingen. Het fietsen gaat natuurlijk wel gewoon door en er zijn dan ook wekelijks trainingstochten. Deze worden echter niet vanuit MBC de NoordBikers georganiseerd maar worden door leden zelf gepland.Aansluiten bij zo’n trainingsrit kan op de volgende dagen. Let wel, dat een rit doorgaat is niet gegarandeerd.:

  • Iedere woensdagavond ‘Lets Ride’ om 19.00 uur verzamelen bij brug over de Leidse vaart bij de KTS, Voorhout (nivo groep 2+ snellere uit groep 3) vanaf begin oktober.
  • Iedere woensdagavond strandtraining om 18.00 uur verzamelen bij Kees Fiets, Noordwijk. (nivo groep 1+) vanaf 10 oktober.

 

Fitness voor Fietsers

In de wintermaanden is er speciaal wintertraining voor fietsers onder leiding van trainster Barbara Kreijtz (mtbtraining.nl). Deze trainingen worden volledig gegeven in de zaal. Ga naar de Fitness voor Fietsers pagina voor data, tijden en de prijs.

Zoals gezegd zijn er in de wintermaanden geen clubtrainingen, maar uiteraard zitten we in de winter ook niet stil en gaan we gewoon lekker door met biken. In de wintermaanden worden er verschillende mogelijkheden geboden om de conditie op pijl te houden. We zijn nu eenmaal een vereniging met basis in Noordwijk, en dus kunnen we bijna niet om het strand heen. Wekelijks wordt er ook getraind op het strand. De club organiseert dit niet, dit gaat uit van leden onderling. Het tempo op deze ritten ligt over het algemeen hoog. Vraag even rond om te horen hoe en wat. En er worden in de buurt een aantal mooie uitdagende strandraces georganiseerd, waar wij als NoordBikers natuurlijk niet mogen ontbreken. Hou hiervoor de agenda in de gaten.

Sinds 2013 is er tevens een door de RTV Bollenstreek georganiseerde crosscompetitie waar wij aan deelnemen. Ook een uitstekende manier om in de winter bezig te blijven.