8vN – en het scheelde maar 5 seconden..

  • 17 maart 2018

En het scheelde maar 5 seconden..

Maar eerst… hulde aan alle vrijwilligers die in alle vroegte al paraat waren om het parcours te helpen opbouwen. En gedurende de AGU 8 van Noordwijk hielden zij de kruispunten veilig terwijl de wind ijzig koud aanvoelde en het zelfs even licht sneeuwde. Het werd wat beter toen de zon zich later even liet zien. De drank werd in elk geval heet gedronken. Bedankt allemaal wederom voor jullie aanwezigheid en inzet!

Zoals vorig jaar mee begonnen startten de eerste 2 groepen gezamelijk. Daarna elke 30 seconden een nieuwe groep. Wie dus naar een andere groep toe kan rijden heeft 30 seconden gewonnen. Aangezien het een getimde training is telt de totaal tijd, niet persé wie als eerste over de finish komt. Voorin kwamen de eerste 4 groepen samen en gedurende enige tijd bleef dat zo. Maar voorin geraken en daar blijven is met het tempo dat gereden wordt niet zomaar gedaan. Er wordt hard gereden en de omstandigheiden maakten herstel vrijwel onmogelijk.
De groep brak dus weer in groepjes uiteen. Voorin lukte het Job de Ridder en Stef Marijt om weg te rijden. Wetende dat hij een minuut had dicht gereden zat Stef op rozen. Later sloot Arjen van der Plas daarbij aan, maar die reed vanwege een gebroken ketting op een ronde achterstand.

En die 5 seconden dan?
In de op één-na-laatste ronde kreeg Stef pech te verduren door een afgelopen ketting. Job en Arjan, beiden van het team Strandridders konden de afstand weer vergroten en met ingang van de laatste ronde was het gat met Stef 1 minuut.
Voor zowel Job als Stef was het alles of niets die laatste ronde. Het verlossende woord kwam niet lang na de finish en voor de één oplichting en voor de ander zichtbare teleurstelling.

De 10e editie van de ‘8 van Noordwijk’ is met 5 seconden verschil gewonnen door Job de Ridder! Gefeliciteerd.

Tweede plaats: Stef Marijt

Derde plaats: Maarten Wijdenes

Alle deelnemers die zich niet hebben laten afschrikken door de kou, en dat was het op deze koudste 17 maart ooit, mede names AGU bedankt voor jullie deelname! Het was een zware en epische editie. Heb je zelf een episch wedstrijd verslag? Deel het met ons: noordbikers@gmail.com

8vN_2018_Uitslag (na correctie, die 5 seconden bleken na Mylaps correctie toch wat meer..)

No Replies to "8vN - en het scheelde maar 5 seconden.."