Aan het einde van het strand… ligt Den-Helder

  • 3 juni 2017

Aan het einde van het strand… vlak bij de Boot naar Texel ligt Den-Helder…. hier was vandaag de Landelijke Jeugd Competitie. En nee… niet op t strand (sorry Berry)… maar op t bijna net zo vlakke parcours van de plaatselijke wielervereniging.

Op en rond de wielerbaan waren allerlei hindernissen gecreëerd van pumptracks tot kombochten… 2 serieuze klimmen zorgde nog voor wat extra hoogtemeters… toch bleef er twijfel bij de toeschouwers bestaan… is t nu meer een veldrij of een mtb parcours? Maar ach als Mathieu van der Poel dat combineert dan kunnen onze mannen dat ook! 👊🏻

In cat.3 (2007) stond Raf aan de start, Raf is nog maar net lid maar heeft wel al ervaring op de weg (RTV de Bollenstreek). Dit was dus zijn allereerste mountainbikewedstrijd! Super knap wist hij deze uit te rijden en naar een keurige 21e plaats te rijden!

In cat.5 (2005) was t de beurt voor Raf z’n broer; Quin. Ook hij combineert sinds kort de weg met de mtb en heeft al een paar mtb-wedstrijden afgerond.
Na een lastige start wist Quin nog mooi wat plaatsen op te schuiven! Hij kwam met een mooie 22e plaats moegestreden binnen!

Bij de op een na oudste categorie (cat.6/2004) stond het grootste startveld van de dag aan t vertrek. Ook Casper stond er tussen. Na een goeie start miste hij net de aansluiting met de groep van plaats 9 t/m 16. Elke week wordt t gaatje kleiner… nog ff volhouden en je zit erbij! Netjes wist hij als 17e binnen te komen!

Allemaal top gereden mannen!

1 Reply to "Aan het einde van het strand... ligt Den-Helder"

  • comment-avatar
    Berry Hollander
    4 juni 2017 (18:17)
    Reply

    Haha. Biken in Den Helder = altijd +1. Strand of geen strand…..hoewel dat wel leuker is 😉. #avhs


Got something to say?

Some html is OK