Nieuws

 • 17 juli 2019

  Uitslag ZAC #4 - 2019

  De NoordBikers Zomeravond Competitie, powered by BikeSportive beleefde vanavond z'n 4e race van het 2019 seizoen!

  Link naar uitslag (.pdf)

  Link naar tussenstand (.pdf)  Powered by:

  partner18_logo2  more
 • 23 juni 2019

  Uitslagen Streetrace 2019

  Wat mogen we weer terugkijken op een geslaagde Streetrace 2019! Prachtig weer, goede organisatie en mooie deelnemers van binnen en buiten de NoordBikers vereniging die voor leuke duels zorgden!

  Nadat de Ladies Classic om 16.30 werden losgelaten en tot de dames een ronde hadden gereden was de boulevard en duinrand 30 minuten lang het domein van de mountainbikers. In 2 heats en 2 finales zou er net als voorgaande jaren weer gereden worden.

  De Top klasse rijders werden alle ingedeeld in de 2e heat en de Fun klasse rijders werden bij aanmelden verdeeld over heat 1 en 2. Om ongeveer gelijke grootte van het deelnemers veld te krijgen.

  Heat 1 bestond uit 23 Fun klasse rijders en beten dus de spits af. hen werden trappetjes, een trailer, zand en pumptrack voorgeschoteld. Er stond een stevige wind, maar op de boulevard in de rug. Dus even tijd om te herstellen of juist extra vaart te maken. In ongeveer 20 minuten werden zo door de meeste deelnemers 6 of 7 ronden gereden. Winst in heat 1 ging naar Hans Peschier (#84) gevolgd door Beau van Steijn (#92) en Gijs van der Bent (#67)

  Na de eerste doorkomst van de Ladies Classic startten 11 Top klasse rijders aangevuld met 8 Fun klasse rijders. Ook hier ging het er hard aan toe met mooie duels verspreid door het hele veld. De Top klasse werd nipt gewonnen door Paul van Eeden (#1) voor Coen Groot (#158). Lucas Keuning (#4) legde beslag op de derde plaats. In de Fun klasse wist Kees-Ake van Noppen (#85) de eerste plaats te pakken, voor Martijn Heemskerk (#52) en Danny Paardekooper (#64)

  Ter begeleiding rijdt er in de caravaan van de Ladies Classic ook een ambulance mee. Bij de derde doorkomst en dus vlak voor onze B-finale stopte de ambulance echter op de boulevard om een passant te assisteren die onwel was geworden. Hoewel het met ons evenement niets van doen had, kon er begrijpelijk niet gestart worden. Er kwam nog een 2e ambulance bij dus de start van onze B-finale moest worden afgeblazen. Uiteraard had iedereen daar begrip voor. Omdat de finale uitstellen tot na de finish van de ladies classic geen optie was werd besloten de A en B finale samen te voegen. Net als bij de ZAC lieten we daarop de Top klasse rijders een paar seconden vroeger starten om zo de velden uit elkaar te houden bij de start.

  Het tegelijk laten rijden van 40 pakte prima uit, dus volgend jaar een dubbel aantal deelnemers? ;)

  De uitslag in de Top klasse: 1-Paul van Eeden (#1) 2-Coen Groot (#158) 3-Lucas Keuning (#4)

  De uitslag in de Fun klasse: 1-Kees-Ake van Noppen (#85) 2-Hans Peschier (#84) 3-Gijs van der Bent (#67)

  UITSLAGEN STREETRACE 2019
  (LINK NAAR .PDF BESTAND)

  more
 • 20 juni 2019

  Agressieve vogel op deel 2

  Aan het einde van de MTB route deel 2 in de Noordwijkse duinen zit waarschijnlijk een buizerd paartje. Als ze daar een nest hebben kan daarom voorkomen dat ze je als een indringer beschouwen en je 'aanvallen' door vlak over je heen te vliegen. Mogelijk tikken ze zelfs je helm even aan. Wees dus gewaarschuwd en schik niet wanneer dit gebeurt.

  Rij gewoon door en stop niet.

  Nog een goede reden om ALTIJD een helm te dragen ;)

  more
 • 12 juni 2019

  Streetrace 22 juni

  Schrijf je nu in via deze link.

  more
 • 1 juni 2019

  NoordBikers en MTBtraining.nl slaan de handen ineen

  Deze maand starten we met een bijzondere pilot. MTBtraining.nl en MBC de Noordbikers hebben de handen ineen geslagen voor een mooi project. Onder onze jeugd zitten veel ambitieuze mountainbikers die, ieder op z’n eigen niveau, met regelmaat terug te vinden zijn in allerlei wedstrijden. Vanuit deze groep ontstond de behoefte om gerichter en effectiever te gaan trainen voor deze wedstrijden. Onder begeleiding van Barbara van MTBtraining.nl gaan deze mannen nu deelnemen aan een pilot van 6 maanden waarbij ze gericht op hartslag gaan trainen! Een fantastische mogelijkheid om weer een stap in hun fiets-Carrières te maken.

  Na een paar informatie-avonden was vandaag dan “eindelijk” de start. Dit gebeurde in een passende omgeving; op Sportpark Papendal. De plek waar veel olympische sporters zich voorbereiden. De Noordbikers “moesten” dan ook ff de Olympische Rockgarden bedwingen natuurlijk🤪...

  NoordBikers jeugd met Barbara Kreijtz van MTBtraining.nl


  more
 • 22 mei 2019

  Uitslag ZAC #2 - 2019

  De NoordBikers Zomeravond Competitie, powered by BikeSportive beleefde vanavond z'n 2e race van het 2019 seizoen! Het parcours was iets beter te rijden dan de vorige editie. In de uitslag staat Iris met #6 bij de funklasse. In de ronde tellingen is zij echter meegenomen in de topklasse. De positie per ronde is daarom geschat, maar de finish plek (3e) klopt. Link naar uitslag (.pdf) Link naar tussenstand (.pdf)

  Powered by:

  partner18_logo2
  more
 • 17 april 2019

  Uitslag ZAC #1 - 2019

  De NoordBikers Zomeravond Competitie, powered by BikeSportive beleefde vanavond z'n opening van het 2019 seizoen! Vanuit de jeugd een mooi startveld die goed lieten zien dat ze weten wat het is om competitief te koersen! Wat betreft het weer was het super om te rijden. Het parcours was wel al erg mul dus zware omstandigheden. Link naar uitslag (.pdf) Link naar tussenstand (.pdf)

  Powered by:

  partner18_logo2
  more
 • 13 april 2019

  Dirthy Hill

  Ook vandaag was het voor de steeds groter wordende groep jeugdrenners die wedstrijden rijden de dag dat de “Dirthy Hill” op het programma stond. Een prachtig parcours in Bergschenhoek. Schitterende omstandigheden (tot cat. 7) maar wat hadden de kids het zwaar. Cat. 2 Senne zou eigenlijk niet starten vandaag omdat ze een paar dagen ziek was. Dus zonder grote verwachtingen is ze toch vandaag gestart. Ze mocht starten vanaf de laatste start rij omdat er geen loting meer is en de start wordt ingedeeld adhv het klassement. De wedstrijd ging goed en ze heeft zelfs 2 rijders weten in te halen. Ze heeft zich goed staande gehouden zonder fouten. Het ging beter dan verwacht. Cat. 5 Hier hadden we (nieuwe ster) Stijn die het heel spannend vond, Sabys die zijn tweede wedstrijd reed en Raf de veteraan 😇 Stijn had last van plankenkoorts maar heeft het heel goed geprobeerd. Sabys heeft vooral plezier gehad op dit loodzware parcours en dat was te zien hij reed met een big smile rond. Raf had een redelijke start hij schoot uit zijn pedaal maar heeft een flinke inhaalrace gereden. Cat. 6 was het strijdtoneel voor Geert en Juliën. Voor beiden hun 2e wedstrijd maar wat was dit anders zeg! De mannen hadden het zwaar, vooral Geert had veel moeite met de enorme klimmen die in het parcours zitten. Juliën wist zelfs nog een mooie inhaalactie te plaatsen. Cat. 7 de oudste van het stel Quin, hij had zich de wedstrijd iets anders voorgesteld dan het uiteindelijk uitpakte. Doordat er een kleine opstopping was na de eerste klim verloor hij de aansluiting met de groep die hij op voorhand in gedachten had. Toen hij uiteindelijk bijna terug was in die groep begon het gewoon te sneeuwen en te hagelen 😳 hierdoor had hij even tijd nodig om zich weer te herpakken. Maar kei en keihard geknokt, redelijke uitslag gereden en toch een verbetering in het puntenklassement gerealiseerd. We hopen jullie op volgende wedstrijden weer allemaal terug te zien.more
 • 8 april 2019

  Lets Rides 2019

  Let’s Ride! Mountainbiken is leuk. Samen biken nog leuker! Lekker met een groepje een route rijden. Fietsen op een andere (onbekende) locatie. Geen race, geen wedstrijd, maar gewoon jij, je fiets en je clubgenoten die een mooie fietsdag beleven! Daarom organiseert MBC De NoordBikers voor haar leden (incl. jeugd groepen zwart en wedstrijd) een aantal Let’s Rides. Datum - Ride 14-apr Loonse en Drunense Duinen (Roestelbergseweg 2, 5171 RL Kaatsheuvel) 11-mei Schoorl & PWN 14-juli Utrechtse Heuvelrug Oost 1-sept Veluwe Zuid (Ede/Lunteren) 13-okt Utrechtse Heuvelrug West 21/28-sept Enduro Clinic ... The Ride ... - We rijden in verschillende groepen, passend op tempo en conditie: Diesels, Euro’s en Turbo’s. - De Diesel’s en Euro’s hebben een voor- en achterrijder. De voorrijder kent de route, bewaakt het tempo, houdt de groep bij elkaar en heeft wat verzorgings-materiaal mee. - Samen Uit Samen Thuis. Wel zo gezellig. - Volg de Facebook-pagina van onze club. Hier worden de Let’s Rides als evenement geplaats inclusief de meest actuele informatie. - Twijfels? Vragen? Stel ze via Facebook of email, via letsride@noordbikers.nl. Ons aanspreken kan natuurlijk ook. Tips - Na de rit even lekker wat napraten met koffie, gebak of een andere versnapering is een aanrader. - Neem in ieder geval een binnenband en een snackje voor onderweg mee. - Check de weersvoorspelling i.v.m. de kleding die je aan hebt of meeneemt. - Gaat het te hard in je groep? Roep even naar voor dat je band waarschijnlijk lek is of dat je schoenplaatje los zit … Voorrijders weten dan dat het iets langzamer moet. 😉 See You At The Ride! Marcel, Ton, René, Jeroen, Wolf, Vincent en Jean-Paul.more

ajax-loader-gif

Load More Posts