Nieuws

 • 4 juli 2020

  SPOND

  Gebruik van training app SPOND

  Aanmelden voor een training groep Als je vanaf juni mee wilt trainen moet je aanmelden via onderstaand formulier en aangeven in welke trainingsgroep je mee wilt trainen. Doe dit zo snel mogelijk omdat groepen ingedeeld gaan worden en deze een beperkt aantal deelnemers zullen hebben. Daarnaast zal je moeten registreren via een app (SPOND). Na het invullen van onderstaand formulier wordt je automatisch doorgeleid naar de SPOND app instructie pagina. Eenmaal aangemeld bij SPOND wijzen wij je een trainingsgroep toe. Als het kan die van je voorkeur, maar als die ‘te vol’ is, dan aan een gelijkwaardige trainingsgroep.

  Deelname aan training avond 5 dagen voordat de training aanvangt kan je je via de SPOND app aanmelden bij die trainingsgroep. Aanmelden kan zolang er plek is in de groep, daarna kom je op de wachtlijst voor die training. Degenen die niet mee hebben getraind krijgen voor de training daarop voorrang bij aanmelden voor die training. Zij kunnen weer 5 dagen van te voren inschrijven. Degenen die wel mee hebben getraind kunnen formeel pas 3 dagen van te voren inschrijven. De trainer houdt dit in de gaten omdat we geen app hebben die dat automatisch corrigeert.

  Aanmelden

   

  Verification

  more
 • 18 mei 2020

  Trainingen starten definitief 2 juni

  Om de trainingen optimaal mogelijk voor te bereiden en de stroomlijnen hebben we besloten de trainingen nog een week uit te stellen. Namelijk voor Hoofddorp tot dinsdag 2 juni en voor Noordwijk tot woensdag 3 juni. Dit is definitief. Het trainers protocol is opgesteld en goedgekeurd door de gemeente. Per nieuwsbrief zullen alle leden geïnformeerd worden over de gang van zaken om trainingen te kunnen volgen. Beperkingen blijven van kracht, de meest duidelijke is de groepsgrootte per trainer. Deze mag inclusief trainer niet groter zijn dan 10 personen. Dit gaat er hoe dan ook toe leiden dat niet ieder lid elke week kan meetrainen. We zetten een manier op om dit zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Niettemin is ook deze werkwijze onderhevig aan beperkingen die tot teleurstelling zal leiden. De gekozen methode is een besluit van het bestuur waar de trainers zich aan zullen houden. Wij blijven uiteraard altijd de berichtgevingen in de gaten houden en zullen het advies van de KNWU hierin blijven volgen. Het KNWU volgt het advies van de RIVM. Lees hier wat de KNWU hierover zegt.more
 • 16 mei 2020

  Clubweekend verplaatst naar 2021

  Het NoordBikers clubweekend dat voor halverwege juni stond gepland is verplaatst naar 11, 12 en 13 juni 2021! De locatie blijft ongewijzigd, dat is nog steeds Winterberg in Duitsland.

  De beslissing is uiteindelijk tot stand gekomen omdat anders geen veilige omgeving gegarandeerd kon worden voor alle deelnemers. Dat heeft prioriteit in deze tijd en daar is met deze beslissing aan voldaan.

  De evenementen commissie heeft doorlopend in nauw contact gestaan met de accommodatie in Winterberg. Zowel de ontwikkelingen in Nederland maar zeker ook in Duitsland maakte het lastig op een vroeger moment te kunnen beslissen wat te doen. Annuleren betekende dat een groot deel van de boekingskosten betaald zouden moeten worden. Afwachten zou tot een onduidelijke situatie voor alle deelnemers leiden.

  Gelukkig is door het goede contact en de inspanningen van de evenementen commissie een oplossing gevonden in het doorschuiven en vastzetten van het weekend naar volgend jaar.

  more
 • 14 mei 2020

  Tijdelijk leden-stop

  Vanwege de beperkingen die het corona virus met zich mee brengt hebben we besloten om tijdelijk geen nieuwe leden toe te laten. We willen als vereniging ieder lid de mogelijkheid geven om gebruik te maken van de trainingen en deel te nemen aan evenementen. Dat is momenteel niet mogelijk. Zolang we niet het idee hebben dat we kunnen bieden wat van een lidmaatschap verwacht mag worden zal de leden-stop van kracht blijven.

  more
 • 2 mei 2020

  MTB route Hoofddorp

  De route van Hoofddorp is lange tijd afgesloten geweest i.v.m. de aanleg van de nieuwe 380kV hoogspanningsleiding. Tijdens de aanleg zijn een aantal leuke stukken van de route compleet weggevaagd. We zijn daarop in overleg gegaan met het Recreatieschap dat het beheer heeft over het vernielde deel van de route. Inzet is niet alleen herstel van de oude route, maar ook meteen een flinke upgrade. De oude route was nou eenmaal niet overal even boeiend…We hebben in 2017 een alternatief traject ingediend.

  Herinrichting van het terrein liet om allerlei redenen buiten onze invloed lang op zich wachten. Maar er zit eindelijk beweging in. Deze zomer wordt de herinrichting van het terrein ontworpen en in het najaar en de winter zullen de plannen worden uitgevoerd. Het Recreatieschap deelt onze mening dat een aantrekkelijk MTB parcours in die plannen hoort. Noordbikers commissie Hoofddorp en het Recreatieschap gaan samen kijken naar de praktische uitvoering. Hoewel het nu even lastig is om fysiek te overleggen heb ik er alle vertrouwen in dat we op weg zijn naar een verbeterde route.   

  Inmiddels is het gehele bouwterrein weer opengesteld. De MTB route van Hoofddorp is daardoor weer toegankelijk en door een aantal vrijwilligers ook weer goed begaanbaar gemaakt. Helaas ontbreken er vele routepijlen. Bij inventarisatie bleek dat er ruim 80 paaltjes gezet moeten worden om de zaak weer compleet te maken. Met het oog op bovenstaande ontwikkelingen hebben we echter besloten hier nu geen geld en moeite in te steken. We passen daar waar mogelijk nog wat pijltjes aan maar een grootschalige actie heeft nu geen nut. We rekenen op jullie begrip!

  Toch zou het jammer zijn om de route niet te rijden. De route ligt er momenteel goed bij en het is met 16 km en 75 hm een uitermate geschikt trainingsrondje.

  Lekker stoempen op de lange open stukken, wat venijnige klimmetjes en in het Haarlemmermeerse bos toch ook wat technische singletrackjes. En dan is er voor de liefhebbers natuurlijk de afdaling van de Spottershill. Vooral het eerste deel vereist wat momenteel wat moed. Steil, geulen en hobbelig. Pas daar dus op, rij over asfalt terug of pak een hellinkje lager als je niet helemaal zeker van je zaak bent.

  Geen pijltjes, toch route-info? Gebruik deze links het routekaartje en de GPX:

  Namens commissie Hoofddorp veel plezier!

  Stanley van der Veld.

  more
 • 14 maart 2020

  AGU 8 van Noordwijk uitgesteld

  Als gevolg van de huidige situatie in Nederland en de wereld betreffende het Corona virus, heeft het bestuur besloten de AGU 8 van Noordwijk 28 maart uit te stellen. De nieuwe datum is vastgesteld op 10 oktober 2020.more
 • 14 maart 2020

  Jaarvergadering uitgesteld

  Als gevolg van de huidige situatie in Nederland en de wereld betreffende het Corona virus, heeft het bestuur besloten de Algemene Ledenvergadering welke gepland stond voor 27 maart uit te stellen.

  De ledenvergadering zal nu plaatsvinden op vrijdag 26 juni bij de Stayokay in Noordwijk(erhout).

  Het bestuur heeft hiermee de nieuwe vergadering bijeenroepen binnen 6 maanden na het verenigingsjaar 2019, zoals vermeld in de statuten, artikel 17.

  more
 • 16 februari 2020

  Inschrijven Clubweekend 2020

  Inschrijven clubweekend kan vandaag, 16 februari, om 20.00 uur!

  https://www.noordbikers.nl/event/clubweekend-2020/
  more
 • 4 februari 2020

  Het tweede half jaar - het MTB seizoen staat voor de deur…

  Na 3 informatie avonden in het voorjaar van 2019, voor jeugdleden en hun ouders, schreven 7 jongens die wedstrijden rijden, zich in om 6 maanden lang met wat meer structuur te gaan trainen. De info avonden waren een beetje ingewikkeld – wetenschappelijke termen over trainen en vermoeidheid en waar ‘we’ zoal op letten als Trainingpeaks trainers. Begrippen als TSS en FTP, blauwe lijnen die omhoog moeten en gele lijnen die dalen en polariserend trainen; het was allemaal een beetje veel.

  Maar, op 1 juli had iedereen een Trainingpeaks account, stonden er trainingen in en konden ze aan de gang. Nu kun je geen wonderen verwachten als je midden in een jaar ineens anders gaat fietsen. En plezier is het grootste goed! Zomer vakantie, bijbaantjes en ineens ook een trainingsschema. Dat was wennen. De ambities lagen en liggen ver uit elkaar, wat betekent dat ook ik als trainer/coach daar rekening mee moet houden. Eén ding was al wel vrij snel duidelijk; alle jongens gingen minder uren fietsen, of minder in het rood fietsen en beter presteren….

  Op 1 januari 2020 liep de pilot-fase af en dus was het best spannend bij de evaluatie. Wie wil door? Wat blijkt? Iedereen wil door…. Dat was een positieve melding. En per 1 februari komt er een 8e wedstrijd georiënteerde jeugd rider bij! Wat een rijkdom voor de club.
  Aan iedereen is gevraagd om een doelstelling te geven voor het MTB seizoen dat traditioneel begint met de wedstrijd in Berlicum. En die doelen mochten groot, klein, technisch, persoonlijk en prestatiegericht zijn. Als het maar meetbaar is. Wat er dan voorbij komt is net zo divers als de jongens zelf: “ervaring opdoen (doordat je in een hogere categorie komt)” “Zuid-Holland Cup” “de 3 Nations Cup rijden” en ook “3 nationale wedstrijden rijden” of “voorbereiden op het Cross seizoen”. Ieder kan met zijn eigen ambities en ideeën een mooi seizoen rijden.

  De training schema’s blijven de kapstok en MTBtraining zal op gepaste afstand blijven begeleiden. Met dat laatste wordt bedoeld dat deze jeugd atleten op een andere manier worden begeleid dan volwassenen die ook willen trainen voor een doel. Bij volwassen atleten zit ik er als trainer/coach meer bovenop en wordt er veel meer geanalyseerd. Bij de Noordbikers jeugd is het motto: “Plezier staat voorop” En dat zal ook zo blijven. Op naar een mooi, gevarieerd seizoen!

  Barbara Kreijtz - MTBtraining.nl

  more

ajax-loader-gif

Load More Posts