Nieuws

 • 15 maart 2020

  Trainingen starten 5 mei (onder voorbehoud)

  Na alle ontwikkelingen rondom het coronavirus hebben we besloten de trainingen uit te stellen. Namelijk voor Hoofddorp tot dinsdag 5 mei en voor Noordwijk tot woensdag 6 mei. Dit is onder voorbehoud van andere ontwikkelingen. Wij blijven uiteraard de berichtgevingen in de gaten houden en zullen het advies van de KNWU hierin volgen. Het KNWU volgt het advies van de RIVM. Momenteel geldt het advies voor sport tot aan 6 april. Lees hier wat de KNWU hierover zegt.more
 • 14 maart 2020

  AGU 8 van Noordwijk uitgesteld

  Als gevolg van de huidige situatie in Nederland en de wereld betreffende het Corona virus, heeft het bestuur besloten de AGU 8 van Noordwijk 28 maart uit te stellen. De nieuwe datum is vastgesteld op 10 oktober 2020.more
 • 14 maart 2020

  Jaarvergadering uitgesteld

  Als gevolg van de huidige situatie in Nederland en de wereld betreffende het Corona virus, heeft het bestuur besloten de Algemene Ledenvergadering welke gepland stond voor 27 maart uit te stellen.

  De ledenvergadering zal nu plaatsvinden op vrijdag 26 juni bij de Stayokay in Noordwijk(erhout).

  Het bestuur heeft hiermee de nieuwe vergadering bijeenroepen binnen 6 maanden na het verenigingsjaar 2019, zoals vermeld in de statuten, artikel 17.

  more
 • 16 februari 2020

  Inschrijven Clubweekend 2020

  Inschrijven clubweekend kan vandaag, 16 februari, om 20.00 uur!

  https://www.noordbikers.nl/event/clubweekend-2020/
  more
 • 4 februari 2020

  Het tweede half jaar - het MTB seizoen staat voor de deur…

  Na 3 informatie avonden in het voorjaar van 2019, voor jeugdleden en hun ouders, schreven 7 jongens die wedstrijden rijden, zich in om 6 maanden lang met wat meer structuur te gaan trainen. De info avonden waren een beetje ingewikkeld – wetenschappelijke termen over trainen en vermoeidheid en waar ‘we’ zoal op letten als Trainingpeaks trainers. Begrippen als TSS en FTP, blauwe lijnen die omhoog moeten en gele lijnen die dalen en polariserend trainen; het was allemaal een beetje veel.

  Maar, op 1 juli had iedereen een Trainingpeaks account, stonden er trainingen in en konden ze aan de gang. Nu kun je geen wonderen verwachten als je midden in een jaar ineens anders gaat fietsen. En plezier is het grootste goed! Zomer vakantie, bijbaantjes en ineens ook een trainingsschema. Dat was wennen. De ambities lagen en liggen ver uit elkaar, wat betekent dat ook ik als trainer/coach daar rekening mee moet houden. Eén ding was al wel vrij snel duidelijk; alle jongens gingen minder uren fietsen, of minder in het rood fietsen en beter presteren….

  Op 1 januari 2020 liep de pilot-fase af en dus was het best spannend bij de evaluatie. Wie wil door? Wat blijkt? Iedereen wil door…. Dat was een positieve melding. En per 1 februari komt er een 8e wedstrijd georiënteerde jeugd rider bij! Wat een rijkdom voor de club.
  Aan iedereen is gevraagd om een doelstelling te geven voor het MTB seizoen dat traditioneel begint met de wedstrijd in Berlicum. En die doelen mochten groot, klein, technisch, persoonlijk en prestatiegericht zijn. Als het maar meetbaar is. Wat er dan voorbij komt is net zo divers als de jongens zelf: “ervaring opdoen (doordat je in een hogere categorie komt)” “Zuid-Holland Cup” “de 3 Nations Cup rijden” en ook “3 nationale wedstrijden rijden” of “voorbereiden op het Cross seizoen”. Ieder kan met zijn eigen ambities en ideeën een mooi seizoen rijden.

  De training schema’s blijven de kapstok en MTBtraining zal op gepaste afstand blijven begeleiden. Met dat laatste wordt bedoeld dat deze jeugd atleten op een andere manier worden begeleid dan volwassenen die ook willen trainen voor een doel. Bij volwassen atleten zit ik er als trainer/coach meer bovenop en wordt er veel meer geanalyseerd. Bij de Noordbikers jeugd is het motto: “Plezier staat voorop” En dat zal ook zo blijven. Op naar een mooi, gevarieerd seizoen!

  Barbara Kreijtz - MTBtraining.nl

  more
 • 23 december 2019

  NoordBikers MTB Testdag

  Op zondag 26 januari 2020 organiseert MBC de NoordBikers een grote MTB testdag bij Stayokay in Noordwijk. Van vrijwel álle bekende merken zijn testfietsen aanwezig, die vergeleken kunnen worden op het speciale MTB testdag Strava-segment. Daarnaast zijn verschillende partners aanwezig met interessante stands op het gebied van sportvoeding, fietskleding en bikefitting. Kortom, mis het niet!

  Datum:zondag 26 januari van 10.00 tot 15.00 uur.
  Locatie: Stayokay Noordwijk, Langevelderlaan 45, 2204 BC Noordwijk.
  Kosten: gratis voor leden van de NoordBikers. 10 euro p.p. voor niet-leden, inclusief 1 consumptiebon.
  Aanmelden: via onderstaand inschrijfformulier of eventueel ter plaatse.
  Parkeren: de parkeerruimte is beperkt, dus kom vooral op de fiets!
  Faciliteiten: horeca en kleedkamer bij de Stayokay.

  Aanmelding als lid

  Aanmelding MTB_TEST DAG

   

  Verification

  Aanmelding als niet-lid

  Aanmelding MTB_TEST DAG

   

  Verification

  more
 • 8 november 2019

  Nieuwe partner: Bouw-Klik

  We zijn verheugd een nieuwe partner van de vereniging te mogen verwelkomen. Maak kennis met Bouw-Klik.

  Sluit je aan bij het regionale bouwnetwerk voor zzp, bouwpersoneel en regionale bouwers. Op de fiets naar je werk was de droom toen Bouw-Klik 6 jaar geleden haar kantoor opende op bedrijventerrein Klei-Oost in Noordwijk.
  Om tegengas te geven aan de landelijke tendens waar bouwers in busjes kriskras door Nederland reizen, wilde Bouw-Klik regionale bouwers en bouwkrachten een gezicht geven en hen verbinden.
  Samen sterk in de regio, waarbij afstanden tot fietsafstand worden beperkt. Daar je in de bouw vaak alsnog afhankelijk bent van vervoer met een bedrijfswagen om je gereedschap te vervoeren, zet Bouw-Klik zich in om de afstanden te minimaliseren tussen woonplaats en werk.
  Kleine afstand zorgt ook voor een gevoel van elkaar kennen en van samen bouwen. Bouw-Klik zorgt voor de klik en geeft bouwers een gezicht.
  Vanaf de start was de fietser met bouwhelm ook symbool voor de sportieve bouwsporter, die regionaal werkzaam is.


  Om dit beeld te versterken ben ik en mijn collega’s ook op de (race-)fiets gestapt en organiseren wij meerdere fietsevenementen per jaar, waarbij bouwkrachten en werknemers van regionale bouwers zich kunnen aansluiten.
  Hoofdevenement is TourdeBouw.nl 150 kilometer langs 10 regionale bouwlocaties om de bouw en onze regio positief in beeld te brengen en om samen een mooi bedrag op te halen in de strijd tegen kinderkanker voor Stichting Juul en Prinses Maxima Centrum.
  Gelokt door bikende medefietsers heb ik onlangs ook een mtb aangeschaft. Ik heb inmiddels ook al mogen kennismaken met de prachtig onderhouden parcours van MBC Noordbikers. Met onze sponsoring willen we de vele vrijwilligers van jullie club graag ondersteunen en hopen dat jullie het parcours regionaal kunnen uitbreiden.
   
  Met sportieve groet,
  Martijn Houwaard

  more
 • 2 oktober 2019

  Uitkomst pol club tenue 2020-2024

  Beste NoordBikers,

  Pas geleden hebben we je mening gevraagd over het club tenue. Ben jij tevreden met het huidige shirt of vind je het tijd voor een nieuw design?
  Het design dat jullie voorkeur geniet zal de komende 4 jaar gebruikt gaan worden. Tenminste 60% van de stemmen moest op keuze B vallen om het nieuwe design te laten gelden. Zou dit percentage lager uitvallen dan wordt het automatisch keuze A.

  Nog even ter herinnering, dit waren de keuzes:

  Keuze A
  Keuze B

  Jullie hebben massaal gestemd en je voorkeur kenbaar gemaakt. Er zijn 237 geldige stemmen uitgebracht. Hiervan hadden 89 gekozen voor keuze A en 148 voor keuze B.

  Met deze verdeling is de minimale vereiste van 60% behaald en zal voor de komende 4 jaar het tenue te bestellen zijn met het nieuwe design.

  Het definitieve design inclusief broek.

  more
 • 24 september 2019

  Fitness voor Fietsers

  Alweer voor het zesde achtereenvolgende jaar kunnen Noordbikers mee doen met Fitness voor Fietsers – DE krachttraining voor fietsers, waarmee je core stabiliteit, lenigheid, mobiliteit en kracht oefent, zonder dat je naar de sportschool hoeft. Met een duidelijke opbouw en een grote diversiteit aan oefenvormen kun je sterker worden en daarmee het risico op blessures verkleinen.

  Barbara Kreijtz, van MTBtraining.nl is begonnen met het ontwikkelen van een programma voor de winter dat thuis te doen was, zodat je niet aan jaar abonnement voor de sportschool vast zat. En omdat alle oefenvormen thuis gedaan kunnen worden, kun je ook het hele jaar door blijven oefenen. Zonder grote kracht apparatuur, maar met lichaamseigen gewicht en klein materiaal als balans kussens, elastieken en zware ballen. Je zal merken dat simpele oefenvormen achter elkaar, een groot effect kunnen hebben.

  Dankzij de locatie in een gymzaal (Frans Halsstraat 4, 2162 CM Lisse) kan er gevarieerd worden met banken, kasten en klimrekken waardoor nog meer kracht oefenvormen bij komen. Al met al een hele gevarieerde winter training voor alle niveaus.

  De trainingen zijn wekelijks op dinsdag avond van 20:00 - +/- 21:00 uur en beginnen op 29 oktober. Dit gaat door tot eind februari. Met uitzondering van feestdagen zijn dit 16 lessen.

  Deelname kost € 80 per persoon. Inschrijven kan dmv onderstaand formulier. Je wordt doorgeleid naar een iDeal betaal pagina.

  Helaas, aanmelden gaat niet meer. De inschrijving is vol!


  more
 • 18 september 2019

  Bedankt voor jullie inzet!

  Wat een prachtige dag hadden we uitgekozen voor de gezelligste benefiet(s)race van Nederland. Super weertje, een mooi en uitdagend rondje, een spannende strijd tot het einde en een top bedrag van ruim €6500 opgehaald voor Stichting Semmy.
  Namens Stichting Semmy bedankt voor jullie inzet en donaties!
  Actiefoto's
  De finish foto's en een sfeerimpressie van het evenement vinden jullie op de All4Semmy website.
  Heb je zelf nog foto's? Laat ons dit dan weten via info@all4semmy.nl.
  Foto's bekijken
  Uitslagen
  Na bijna 4 uur zwoegen was het dan eindelijk zover, het luiden van de bel voor de laatste ronde. Nog even aanzetten en vol gas de finish over!
  De uitslagen vind je op onderstaande pagina.
  Uitslagen bekijken
  Met sportieve groet,
  Het All4Semmy Team
  more

ajax-loader-gif

Load More Posts