Nieuws

 • 12 januari 2022

  Grote doneer actie voor onderhoud

  Agelopen weekend is er onder prachtige omstandigheden een grote doneer actie gedaan voor onderhoud van het mountainbike parcours. Vrijwilligers van de trailcrew hadden zich goed voorbereid voor een mooie actie. Vrijdag is zelf nog door leden van de trailcrew de hele rustbak voorzien van nieuwe houten hekken. Sporters en daar verstaan we natuurlijk mountainbikers onder konden een QR-code scannen en daar een vrijwillige bijdrage doen. Wanneer sporters een donatie hadden gedaan kregen ze van Conny een heerlijke kop koffie met iets lekkers erbij. 

  Weetjes:

  • Conny heeft tussen de 120 en130 koppen koffie geschonken.
  • Conny heeft 20 koppen thee geschonken.
  • Daarnaast zijn er koekjes uitgedeeld, marsen, twixen en pakjes drinken voor de jeugdige sporters.
  • 99% van de sporters reageerde heel sportief op de actie en doneerde graag.
  • Iedereen vond dat het parcours er goed bij lag en complimenten voor het onderhoud.
  • 2 sporters hebben een donatie gedaan van 500 Euro per persoon!
  • totaal hebben 167 sporters gedoneerd.
  • Naast de donatie hebben wij nog tips gekregen over donateur worden, vignet, lid worden van de club en tips voor het parcours.
  • Veel sporters wisten niet dat de Noordbikers het parcours onderhouden.
  • Of sporters dachten dat Staatsbosbeheer dit deed.
  • Of sporters dachten dat de gemeente Noordwijk dit deed.
  • Op Social media heel positief gereageerd. Voor volgend jaar willen mensen al oliebollen en erwtensoep sponsoren.

  more
 • 14 november 2021

  Tijdelijke afsluiting eerste gedeelte MTB-route

  Beste Noordbikers, Vanaf eind november (waarschijnlijke start: week van 22 november) vinden in Boswachterij Noordwijk gedurende een aantal weken natuurherstelmaatregelen plaats. Deze herstelmaatregelen zijn erop gericht om de dynamiek in het duingebied te herstellen en de open habitats meer ruimte te geven. Onder invloed van stikstof en exoten is het duin in de loop van de jaren steeds meer dicht gegroeid. Stikstof zorgt ervoor dat bepaalde soorten, zoals de duindoorn, extra snel groeien. De duinen worden hierdoor steeds meer vastgelegd en de dynamiek verdwijnt. Daarnaast zijn er enkele exoten in de duinen terecht gekomen die snel groeien en er ook voor zorgen dat het duin dichtgroeit. Staatsbosbeheer gaat nu aan de slag om op een aantal plekken struwelen te verwijderen en de openheid en dynamiek in de duinen te herstellen. Daarnaast worden op een aantal plekken vochtige duinvalleien hersteld. Deze valleien zijn ook dichtgegroeid. Hierdoor zijn bijzondere planten als Parnassia en diverse soorten orchideeën, verdwenen. Ook op deze plekken zullen bos en struweel worden verwijderd. Om het vrijgekomen materiaal veilig af te voeren zal het fietspad tussen Noordwijk en de Duindamse Slag tijdens doordeweekse dagen worden afgesloten. Hierdoor is het eerste gedeelte van het mountainbike-parcours niet te gebruiken. Het tweede gedeelte, vanaf de Duindamse Slag, is wel te gebruiken. Het is op dit moment nog niet precies bekend van wanneer tot wanneer dit gedeelte van het fietspad zal worden afgesloten. Kijk voor meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl/natuurherstelnoordwijk.more
 • 14 september 2021

  Oproep onderhoud zaterdag 18-9

  Beste NoordBikers,

  Komende zaterdag, 18 september, gaat de trail-crew weer het nodige onderhoud plegen aan de route in Noordwijk. Dit is vooral noodzakelijk met het oog op de te houden '8 van Noordwijk' een week later.

  Er zijn diverse oproepen gedaan op de kanalen die we tot onze beschikking hebben. Echter loopt het momenteel nog niet storm om te komen helpen. Het is voor de trail-crew enorm belangrijk om voldoende hulp te krijgen, anders is het voor hen niet vol te houden de route in goede staat te houden. Waar we allemaal van profiteren.

  Dus, als je zaterdag vanaf 12:30u een paar uurtjes hebt om te komen helpen, dan zien we je graag op P-Duindamse Slag!

  Alvast bedankt!

  more
 • 19 september 2020

  Gratis onderhoud clinics voor leden


  Dit najaar organiseren diverse clubsponsoren interessante clinics op het gebied van fietsonderhoud, voeding en bike-fitting. Deelname is gratis. Geef je snel op, want het aantal plekken is beperkt! Hieronder lees je alle clinics die er op het programma staan.

  UPDATE: vanwege de oplopende Corona besmettingen zijn de clinics afgelast.

  15 oktober
  Onderhoudsclinic Bemelman Bike Sport

  Donderdag 15 oktober is er bij onze clubsponsor Bemelman Bike Sport in Lisse weer een onderhoudsclinic. De clinic start om 19.00 uur. Er is plek voor maximaal 8 personen. Deelname is gratis.

    

  17 oktober
  Power Up met Trainingsmaatje!

  EEN MIDDAG MET ZWIFT, POWER EN BIKE FITTING 

  Clubsponsor Trainingsmaatje uit Hillegom organiseert een Tacx en Bike fitting clinic. Tijdens deze interessante clinic hoor je alles hoe je meer power kunt leveren met een Tacx fietstrainer en Zwift. Ook krijg je uitleg over hoe bike fitting een toegevoegde waarde kan leveren aan je power! 
  De inschrijving is gratis. Er kunnen maximaal 16 personen meedoen. De clinic begint om 14.00 uur.

    
  30 oktober
  Onderhouds-, voeding- en bike fitting clinic Raas Bikes

  Bij onze sponsor Raas Bikes te Leiden kan je vrijdag 30 oktober terecht voor een gevarieerde clinic. Kom alles te weten op het gebied van fietsonderhoud, sportvoeding en bike fitting. Deze clinic start om 19.00 uur en is gratis. Geef je snel op, want er is maar plek voor 16 personen.

     
  12 november
  Onderhoudsclinic Bike-Zone

  En tot slot ben je donderdag 12 november van harte welkom bij Bike-Zone in Roelofarendsveen voor een gratis onderhoudsclinic. Het begint om 19.00 uur. Er is plek voor maximaal 10 personen.

     
  more
 • 4 juli 2020

  SPOND

  Gebruik van training app SPOND

  Aanmelden voor een training groep Als je vanaf juni mee wilt trainen moet je aanmelden via onderstaand formulier en aangeven in welke trainingsgroep je mee wilt trainen. Doe dit zo snel mogelijk omdat groepen ingedeeld gaan worden en deze een beperkt aantal deelnemers zullen hebben. Daarnaast zal je moeten registreren via een app (SPOND). Na het invullen van onderstaand formulier wordt je automatisch doorgeleid naar de SPOND app instructie pagina. Eenmaal aangemeld bij SPOND wijzen wij je een trainingsgroep toe. Als het kan die van je voorkeur, maar als die ‘te vol’ is, dan aan een gelijkwaardige trainingsgroep.

  Deelname aan training avond 5 dagen voordat de training aanvangt kan je je via de SPOND app aanmelden bij die trainingsgroep. Aanmelden kan zolang er plek is in de groep, daarna kom je op de wachtlijst voor die training. Degenen die niet mee hebben getraind krijgen voor de training daarop voorrang bij aanmelden voor die training. Zij kunnen weer 5 dagen van te voren inschrijven. Degenen die wel mee hebben getraind kunnen formeel pas 3 dagen van te voren inschrijven. De trainer houdt dit in de gaten omdat we geen app hebben die dat automatisch corrigeert.

  Aanmelden

  • Let op! Vanwege het grote aantal aanmeldingen hebben de meeste trainingsgroepen het maximaal aantal deelnemers bereikt. Indien je aanmeldt voor groepen die vol zijn zal je op de wachtlijst worden geplaatst.
   

  Verification

  more
 • 18 mei 2020

  Trainingen starten definitief 2 juni

  Om de trainingen optimaal mogelijk voor te bereiden en de stroomlijnen hebben we besloten de trainingen nog een week uit te stellen. Namelijk voor Hoofddorp tot dinsdag 2 juni en voor Noordwijk tot woensdag 3 juni. Dit is definitief. Het trainers protocol is opgesteld en goedgekeurd door de gemeente. Per nieuwsbrief zullen alle leden geïnformeerd worden over de gang van zaken om trainingen te kunnen volgen. Beperkingen blijven van kracht, de meest duidelijke is de groepsgrootte per trainer. Deze mag inclusief trainer niet groter zijn dan 10 personen. Dit gaat er hoe dan ook toe leiden dat niet ieder lid elke week kan meetrainen. We zetten een manier op om dit zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Niettemin is ook deze werkwijze onderhevig aan beperkingen die tot teleurstelling zal leiden. De gekozen methode is een besluit van het bestuur waar de trainers zich aan zullen houden. Wij blijven uiteraard altijd de berichtgevingen in de gaten houden en zullen het advies van de KNWU hierin blijven volgen. Het KNWU volgt het advies van de RIVM. Lees hier wat de KNWU hierover zegt.more
 • 16 mei 2020

  Clubweekend verplaatst naar 2021

  Het NoordBikers clubweekend dat voor halverwege juni stond gepland is verplaatst naar 11, 12 en 13 juni 2021! De locatie blijft ongewijzigd, dat is nog steeds Winterberg in Duitsland.

  De beslissing is uiteindelijk tot stand gekomen omdat anders geen veilige omgeving gegarandeerd kon worden voor alle deelnemers. Dat heeft prioriteit in deze tijd en daar is met deze beslissing aan voldaan.

  De evenementen commissie heeft doorlopend in nauw contact gestaan met de accommodatie in Winterberg. Zowel de ontwikkelingen in Nederland maar zeker ook in Duitsland maakte het lastig op een vroeger moment te kunnen beslissen wat te doen. Annuleren betekende dat een groot deel van de boekingskosten betaald zouden moeten worden. Afwachten zou tot een onduidelijke situatie voor alle deelnemers leiden.

  Gelukkig is door het goede contact en de inspanningen van de evenementen commissie een oplossing gevonden in het doorschuiven en vastzetten van het weekend naar volgend jaar.

  more
 • 14 mei 2020

  Tijdelijk leden-stop

  Vanwege de beperkingen die het corona virus met zich mee brengt hebben we besloten om tijdelijk geen nieuwe leden toe te laten. We willen als vereniging ieder lid de mogelijkheid geven om gebruik te maken van de trainingen en deel te nemen aan evenementen. Dat is momenteel niet mogelijk. Zolang we niet het idee hebben dat we kunnen bieden wat van een lidmaatschap verwacht mag worden zal de leden-stop van kracht blijven.

  more
 • 2 mei 2020

  MTB route Hoofddorp

  De route van Hoofddorp is lange tijd afgesloten geweest i.v.m. de aanleg van de nieuwe 380kV hoogspanningsleiding. Tijdens de aanleg zijn een aantal leuke stukken van de route compleet weggevaagd. We zijn daarop in overleg gegaan met het Recreatieschap dat het beheer heeft over het vernielde deel van de route. Inzet is niet alleen herstel van de oude route, maar ook meteen een flinke upgrade. De oude route was nou eenmaal niet overal even boeiend…We hebben in 2017 een alternatief traject ingediend.

  Herinrichting van het terrein liet om allerlei redenen buiten onze invloed lang op zich wachten. Maar er zit eindelijk beweging in. Deze zomer wordt de herinrichting van het terrein ontworpen en in het najaar en de winter zullen de plannen worden uitgevoerd. Het Recreatieschap deelt onze mening dat een aantrekkelijk MTB parcours in die plannen hoort. Noordbikers commissie Hoofddorp en het Recreatieschap gaan samen kijken naar de praktische uitvoering. Hoewel het nu even lastig is om fysiek te overleggen heb ik er alle vertrouwen in dat we op weg zijn naar een verbeterde route.   

  Inmiddels is het gehele bouwterrein weer opengesteld. De MTB route van Hoofddorp is daardoor weer toegankelijk en door een aantal vrijwilligers ook weer goed begaanbaar gemaakt. Helaas ontbreken er vele routepijlen. Bij inventarisatie bleek dat er ruim 80 paaltjes gezet moeten worden om de zaak weer compleet te maken. Met het oog op bovenstaande ontwikkelingen hebben we echter besloten hier nu geen geld en moeite in te steken. We passen daar waar mogelijk nog wat pijltjes aan maar een grootschalige actie heeft nu geen nut. We rekenen op jullie begrip!

  Toch zou het jammer zijn om de route niet te rijden. De route ligt er momenteel goed bij en het is met 16 km en 75 hm een uitermate geschikt trainingsrondje.

  Lekker stoempen op de lange open stukken, wat venijnige klimmetjes en in het Haarlemmermeerse bos toch ook wat technische singletrackjes. En dan is er voor de liefhebbers natuurlijk de afdaling van de Spottershill. Vooral het eerste deel vereist wat momenteel wat moed. Steil, geulen en hobbelig. Pas daar dus op, rij over asfalt terug of pak een hellinkje lager als je niet helemaal zeker van je zaak bent.

  Geen pijltjes, toch route-info? Gebruik deze links het routekaartje en de GPX:

  Namens commissie Hoofddorp veel plezier!

  Stanley van der Veld.

  more

ajax-loader-gif

Load More Posts