Nieuws

 • 15 juli 2018

  LJC wedstrijd in Oss

  Stof en hitte waren de ingrediënten voor een heel zware LJC wedstrijd in Oss. Onze toppers Casper, Quin en Raf hebben zich weer in het zwart oranje gehesen en stonden vol enthousiasme aan de start. Een stevig rondje met veel lange rechte einden, een echte racebaan veranderde in alle categorieën in een waar slagveld. Super dat de KNWU verzorging toestond ook in de lagere klassen werden bidons en sponsen aangegeven.
  Raf had een slechte start zo’n klim direct pal na de start zorgt toch voor extra spanning. Het aanpakken van die spons maar vooral het weggooien ervan 🤔Raf tip voor de volgende keer hij hoeft echt niet in een emmer terug 😉 Quin en Casper reden na de pauze dus nog meer hitte. Quin had tijdens het inrijden problemen met zijn shifter waardoor hij toch voorzichtiger ging rijden. Uiteindelijk ging hij in de laatste ronde toch volle bak maar hij had al teveel verloren om nog een plaats terug te winnen. Casper ging voortvarend van start maar in deze hitte, gelukkig wist hij snel zijn eigen ritme te vinden en dankzij de goede verzorging van zijn vader reed ook hij een super wedstrijd. Vandaag de open Haarlemmermeerse kampioenschappen we zijn heel benieuwd wie we allemaal mogen verwelkomen!
  foto van Mbc de Noordbikers.
  foto van Mbc de Noordbikers.
  foto van Mbc de Noordbikers.
  more
 • 29 juni 2018

  Uitslag ZAC #3 – 2018

  De NoordBikers Zomeravond Competitie, powered by BikeSportive. Hieronder de uitslag van vanavond en de tussenstand in de competitie.

  Powered by:

  partner18_logo2
  more
 • 11 juni 2018

  Bike Experts MTB cup:: Streetrace-Rozenburg

  Met maar liefst 10 jeugdleden van onze club waren we aanwezig bij de 2e wedstrijd van de ZH-cup. Vooral in de categorie 6-7 en de open klasse zag het startveld behoorlijk “oranje”. WMV Rozenburg had een leuke streetrace gecreëerd rond het kermisterrein een ware MTB-kermiskoers dus!👊🏻 In de categorie 4/5 mocht Raf als enige Noordbiker de clubkleuren verdedigen. Dit deed hij met verve! Waar Raf normaal wel een beetje moeite met de start heeft liet hij vandaag duidelijk niet t kaas van z’n brood eten en dook met de eerste helft van het peloton het veld in. Hier leverde hij nog een mooie strijd en kwam moe en tevreden over de finishlijn gerold!👍🏻 De andere (9) stonden tegelijk aan de start voor de race van cat.6/7 en de open klasse (vanaf 14jaar), twee aparte categorieën die tegelijk mochten starten. Aan de start stonden; Beau, Hidde, Quin, Laurens en Casper in cat.6/7. en bij de open klasse; Bo, Thimo, Finn en Lucas. Het was goed te zien dat Lucas met een doel naar Rozenburg was gekomen; bij de start draaide hij de gaskraan open om deze vervolgens pas na de finish weer dicht de draaien... om daarna te concluderen dat hij bijna t hele veld (ook de volwassene) op minimaal 1 rondje had gezet👊🏻... alleen Finn en Casper lieten zich niet vangen en finishte met t zelfde aantal ronden op de teller. Hierdoor wisten Casper(6/7) en Lucas (open klasse) samen de eerste prijzen weg te kapen!🏆 in de open klasse maakte Finn en Thimo het podium compleet oranje!!🏆🏆🏆 De strijd om de andere podiumplaatsen in cat6/7 verliep anders dan gehoopt... Quin en Laurens hadden allebei goede kans op t podium maar door aflopende kettingen lukte dit niet... Beau had ook met pech te kampen... zijn derailleur weigerde verdere dienst... met als gevolg: einde race ☹️. Hidde stal in de tussentijd de shows met mooie jumps 👊🏻 en Bo hield z’n vrienden in de gaten en zorgde er voor dat ze t zeker niet cadeau kregen. Al met al een leuke dag en mooie races! Allemaal top gedaan👊🏻more
 • 3 juni 2018

  Geslaagd clubweekend 2018

  Het noordbikers clubweekend 2018, powered by Bemelman Bikesport zit er weer op en we gaan deze nog lang heugen! De vrijdag was het nog regenachtig maar daarna werd het weer steeds beter met zelfs stralend zonnig weer op zondag. Nog nooit hebben we per dag zo weinig kilometers afgelegd als dit jaar. We hebben dan ook nog nooit zoveel super technische paden gehad als hier. Waren de vaste paden nog simpel te doen , toen we aan de gps tracks begonnen op zaterdag was er geen houden meer aan. Dit was genieten tot in je tenen. De lokale jeugdherberg bleek een absolute topper en het heeft ons dan ook aan niks ontbroken. Ook de BBQ op zaterdag was perfect verzorgd (zoals alles) door onze evenementen commissie waarvoor nogmaals dank. Tot slot nog een dank aan Bemelman bike sport Lisse voor het beschikbaar stellen van de prijzen van het spel. Was je er dit jaar helaas niet bij? Volgend jaar gaan we weer naar een mooie locatie en dat word een speciale. Erbij zijn is meemaken! We danken iedereen voor het lachen, wij hebben genoten! Het bestuur MBC de NoordBikers more
 • 23 mei 2018

  Uitslag ZAC #2 – 2018

  De NoordBikers Zomeravond Competitie, powered by BikeSportive beleefde vanavond een lastige 2e ronde. Het parkoers was erg mul en daardoor zwaar en lastig te berijden. Toch weer 37 dames en heren aan de start. Hieronder de uitslag van vanavond en de tussenstand in de competitie.

  Powered by:

  partner18_logo2
  more
 • 21 mei 2018

  In Den-Helder is alles zo plat als een dubbeltje...

  In Den-Helder is alles zo plat als een dubbeltje... een mooie locatie voor de finish van een strandrace.... maar voor een MTB-wedstrijd? HRTC Dok, de lokale vereniging, heeft kunstmatige heuvels gecreëerd en op een creatieve manier hier elke mogelijkheid uitgehaald! Raf (cat.4) is de Benjamin van onze landelijke rijders. Elke wedstrijd is voor hem weer, meer dan de andere mannen, een leermoment. Maar we zien hem met grote sprongen vooruit gaan. Hier in Den Helder heeft hij weer stappen gemaakt en hij heeft er zelf ook een goed gevoel aan over gehouden. Het ging hard, na een slechte start, heeft Raf zich herpakt en is hij naar een knappe 18e plek gereden.
  Quin (cat.6) stond als eerste na de pauze aan de start. Inrijden was voor hem al een grote pret met Casper en Lucas (inmiddels geen jeugd meer toch als trouwe supporter regelmatig op de wedstrijden te vinden). De kids starten vandaag niet meer op loting maar op klassement. Hierdoor kwam Quin na het eerste rechte stuk vast in het gedrang. Hij reed in de eerste ronde een gat van meer dan 30 seconden dicht uiteindelijk bleek dit teveel van het goede. Toch een mooie 31e plek maar vooral veel geleerd. Casper (cat.7) mocht als laatste starten, onder aanmoediging van o.a. Lucas reed hij een mooie wedstrijd. Waarbij na een keurige start nog een paar plekken wist op te schuiven en vervolgens een groep terecht kwam met een erg hoog tempo. Casper pakte hier heel knap z’n plekje en finishte op een keurige 14e plaats! We zijn weer trots op de prestaties van onze mannen en hebben nu alweer zin in de volgende wedstrijd!
  foto van Mbc de Noordbikers.
  foto van Mbc de Noordbikers.
  foto van Mbc de Noordbikers.
   
  more
 • 15 mei 2018

  All4Semmy promo film

  Geweldige promo film gemaakt door de dochter van Peter van den Berg. more
 • 21 april 2018

  Strandrijden

  Donderdag 19 april hebben Geek en Wim als bestuur van MBC de NoordBikers namens de strandrijders een goed gesprek gehad met de Noordwijkse gemeente: Wethouder van Sport Gerben van Duin en Ferdy Nugteren. Dit alles naar aanleiding van de zojuist nog een keer gepubliceerde brief. We hebben onze wensen kenbaar kunnen maken: het geoorloofd biken op het strand in de winterperiode. De gemeente had begrip voor deze mooie en groeiende tak van sport maar gaf ook aan dat veiligheid van de overige strandgenieters er niet onder mag lijden. Zij gaan nu aan de slag met het uitwerken van een voorstel dat voor allen een acceptabele oplossing moet worden en zouden dit op redelijk korte termijn realiseren.
  foto van Mbc de Noordbikers.
  more

ajax-loader-gif

Load More Posts