De vereniging kent vele activiteiten door het jaar heen die eigenlijk allemaal het vernoemen waard zijn. Toch zetten we hieronder alleen die gebeurtenissen die nét even anders zijn.


 • 26 januari: Eerste door NoordBikers georganiseerd MTB testevent

De NoordBikers organiseren een MTB testevent met testfietsen van bijna alle bekende merken die vergeleken kunnen worden op het speciale MTB testdag Strava-segment. Daarnaast zijn verschillende partners aanwezig met interessante stands op het gebied van sportvoeding, fietskleding en bikefitting.


 • 2 oktober. Nieuw design club kleding.

De leden hebben gestemd en hun keuze uitgesproken voor een nieuw club jersey. Het nieuwe design zal de komende 4 jaar op het tenue te zien zijn.

 • 28 september. All4Semmy haalt € 6.500 op.

Wederom hebben de leden gezamenlijk een mooi bedrag opgehaald voor Stichting Semmy tijdens de 8e editie alweer van dit benefiet evenement.

 • 1 juni: Nieuw jeugd ondersteuning programma in samenwerking met MTBtraining.nl

MBC de NoordBikers gaat een samenwerking aan met MTBtraining.nl om de jeugd sportgroep gericht bij te staan in hun ontwikkeling. Een unieke kans voor zowel de ambitieuze jeugd als de vereniging. Onder leiding van Barbara Kreijtz kan gebruik gemaakt worden van professionele ondersteuning en training technieken die helpen gerichter en effectiever te gaan trainen voor wedstrijden.


 • 2 september: Nieuwe naam, nieuwe locatie en nieuwe opzet benefiet evenement t.b.v. Stichting Semmy.

Voorheen bekend als Six4Semmy, gaat het benefiet evenement door onder de naam All4Semmy. Het evenement is tevens verplaatst vanwege de droogte op het Noordwijks parkoers naar het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp. En in plaats van 6 uur duurt het evenement nu nog 4 uur.


 • 19 februari: Eerste Let’s Ride georganiseerd door Let’s Ride Commissie

De nieuw opgerichte Let’s Ride commissie organiseert een eerste fietstocht bij Bergen op Zoom in samenwerking met de Mellow bikers.

 • 9-11 juni: Tweede NoordBikers Clubweekend

65 leden streken neer in het Duitse Hellenthal voor het tweede clubweekend georganiseerd speciaal voor leden. In de Eifel was het weer drie dagen biken in een prachtige omgeving. Op zaterdag avond was er vermaakt georganiseerd door de evenementen commissie in de vorm van een kennis quiz.

 • 23 juni: 400e lid een feit

Met de aanmelding van Tessa van den Berg telt MBC de NoordBikers officieel 400 leden.

 • 17 september: Six4Semmy

Het jaarlijks terugkerend hoogtepunt voor de NoordBikers met ditmaal toch wel als absoluut hoogtepunt de € 6350 opgehaald door Martijn van de Kamp alleen. In totaal bracht deze editie bijna € 14.000 bijeen. Al 6 jaar wordt geld bijeen gebracht voor stichting Semmy. www.six4semmy.nl

 • april: Skills park

Frank van Steijn en Peter van der Zwet hebben een skills park gebouwd die tijdens de trainingen gebruikt kan worden. Volledig modulair en in moeilijkheid instelbaar. De gebroeders Koomen hebben een uitdagende schans gebouwd die ook uit meerdere onderdelen bestaat en al tijdens evenementen is gebruikt.

 • 13 april: 100 leden op de training

Bij de jeugd en volwassenen gezamenlijk waren er voor het eerst 100 leden op één training in Noordwijk aanwezig. Met de Hoofddorp trainingslocatie erbij opgeteld was zelfs een derde van het aantal leden op de wekelijkse training aanwezig.

 • 29-31 april: Eerste NoordBikers Clubweekend

Voor het eerst wordt een clubweekend georganiseerd speciaal voor leden. In het Duitse Nideggen streken zo’n 40 deelnemers neer voor drie dagen biken in de Noordrijn-Westfalen over de mooiste singletracks en gezellig samen zijn.

 • 6 juni: Jeugdkijkavond

Skills demonstratie avond door de jeugd aan ouders en familie. Onder grote belangstelling toonden de jeugdleden wat ze geleerd hadden op ons eigen skills park.

 • 14 juni: Streetrace op de Noordwijkse boulevard

Voor het eerst een race op de boulevard in combinatie met de wegren wedstrijd de Ladies Classic. Tussen de doorkomsten van de dames werd telkens een race van 20 minuten verreden. Een zeer geslaagd evenement voor zowel de NoordBikers als de gemeente Noordwijk.

 • 23 december: Christmas BBQ

Een typisch zomergebruik midden in de winter. Dat beviel prima want ruim 70 leden kwamen naar de BBQ bij Como&Co voor gezellig eten, drinken en napraten over het afgelopen jaar.

 • 23 januari: Lancering nieuwe website

Tijdens de jaarvergadering wordt de nieuwe website gepresenteerd.  Gebouwd op het wordpress platform voorziet deze in betere update mogelijkheden en flexibelere weergave op mobiele platforms.

7 april: Eerste training op dinsdag avond vanuit Hoofddorp

Met een ledenbestand die inmiddels de hele Bollenstreek en Haarlemmermeer bestrijkt ontstond de wens om naast de woensdag op een alternatieve avond en startplaats training aan te bieden. Die wens kwam uit en dinsdag 7 april volgde, onder leiding van trainster Barbara Kreijtz, een eerste groep training in Hoofddorp.

 • 12 mei: MTB Haarlemmermeer wordt onderdeel van MBC de NoordBikers

Een grote stap voor de club vandaag. De initiatiefnemers van projectgroep MTB Haarlemmermeerparcours hebben de NoordBikers benaderd om een samenwerkingsverband aan te gaan ten einde de route in het Haarlemmermeerse bos verder te ontwikkelen en te onderhouden. Hiermee heeft de club een mooie uitdagende route erbij voor iedere mountainbiker. Daarnaast kunnen de onlangs gestarte dinsdagavond-trainingen in de Haarlemmermeer uitgebreid worden en is het mogelijk aspiraties voor nieuw te bedenken evenementen hier verder uit te rollen.

 • 1 juli: Officiële opening MTB parcours Hoofddorp

Een nieuwe mijlpaal waar door veel vrijwilligers hard aan is gewerkt. De officiële opening van het prachtige Mountainbike-parcours in de Haarlemmermeer is een feit. Het doorknippen van het lint werd verricht door de wethouder van sportzaken, Adam Elzakalai. De opening werd sportief ingeluid door het eerste MTB-kampioenschap van Haarlemmermeer welke gewonnen werd door NoordBiker Paul van Eeden.

 • 3 juli: 300e lid een feit

De groei in leden aantal die al vanaf het eerste jaar doorzet gaat ook onverminderd door in dit jaar. Met 300 leden is de club inmiddels 6 maal zo groot als op de dag van oprichting. En de rek is er wat de club betreft nog niet uit.

 • 19 september: Six4Semmy

Het jaarlijks terugkerend hoogtepunt voor de NoordBikers is toch wel de Six4Semmy. Voor de vierde maal wordt 6 uur lang gereden op het parcours in Noordwijk om geld in te zamelen voor Stichting Semmy. In vier jaar tijd is al ruim 45 duizend euro bijeen gebracht! www.six4semmy.nl

 • 12 april: Start van de eerste van drie jeugdwedstrijden is een feit

Met een steeds groter wordende jeugdafdeling werd ook de wens om de jonge talenten te meten met die van andere clubs groter. Samen met de clubs Twiske en Zandvoort is daarom een competitie opgezet. Op elk van de parcoursen is een wedstrijd gereden met verschillende klassen gebaseerd op leeftijd.

 • 21 juli: NoordBikers op herhaling bij Tour du Jour

Dit jaar hoefde maar één lid plaats te nemen op de racefiets. Aan Job de Ridder de eer en zware taak om de club te vertegenwoordigen. In een uur tijd reed Job tot net onder de top van de Tourmalet. Goed genoeg om de zege binnen te halen en een lot te mogen trekken voor de definitieve loterij. Die prijs via loterij ging uiteindelijk naar een andere club, maar aan inzet heeft het in elk geval niet gelegen.

 • 20 september: Six4Semmy

De derde editie al weer dat gereden wordt om geld in te zamelen voor Stichting Semmy. Dat het evenement zeer gewaardeerd wordt blijkt wel uit het feit dat dit jaar er een heus deelnemers team mee deed namens Stichting Semmy. Ook ditmaal hebben de deelnemers weer een prachtig bedrag bijeen gebracht, namelijk EUR 16.588! www.six4semmy.nl

 • 11 oktober: NightBike

Zodra het begint te schemeren gaan de koplampen weer op. Zo ook dit jaar en ongeveer 60 deelnemers hadden zich voorbereid op een tocht in het donker. In groepen werd door de hele streek gereden en in het donker werden bekende paden ineens heel anders beleefd. Achteraf werd zoals dat inmiddels gewoonte is nog lang nagepraat en ervaringen uitgedeeld.

 • 18 oktober: NoordBikers organiseren eerste Schwalbe-Drafbike

Voor het eerst organiseert MBC de NoordBikers de drafbike in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp. Het concept van de drafbike werd al vaker toegepast in Alkmaar, maar nog nooit door de NoordBikers die hierbij het stokje over genomen hebben van MTB Noordwest. Met vier onderdelen, de scratch, sprint, afvalkoers en ploegentijdrit in twee klassen was een dagvullend programma neergezet. Het evenement is met veel enthousiasme ontvangen en een geweldige aanvulling voor evenementen in de regio! www.schwalbe-drafbike.nl

 • 26 mei: NoordBiker wordt Nederlands kampioen Masters 1

Jeroen van der Vossen (33) is tijdens de Saarschleifen Bike Marathon in Orscholz (DE), bij het open Nederlands kampioenschap, 1e geworden bij de Masters 1. De wedstrijd kenmerkte zich door moeizame omstandigheden, maar regen, modder en kou weerhielden deze NoordBiker er niet van om er met de winst vandoor te gaan.

 • 6 juli: NoordBikers veroveren zilver op NK mountainbike

In Groesbeek namen vier leden van MBC de NoordBikers deel aan het NK voor teams. Gedurende de één uur durende wedstrijd reden alle teamleden gezamenlijk voor een zo snel mogelijke tijd. De uitslag werd op basis van het aantal punten bij binnenkomst van de eerste 3 renners bepaald. Jeroen van der Vossen rijdt na een uur met ruime voorsprong als eerste over de finish. Met een 8e plaats van Berry Hollander, een 9e van Rutger van Gerven en een 16e van Paul van Eeden eindigde het NoordBikers team op een nette tweede plaats.

 • 15 juli: NoordBikers maken TV debuut bij Tour du Jour

Een team NoordBikers was vertegenwoordigd tijdens een uitzending van wielerprogramma Tour du Jour op RTL7. In een uur tijd werd op de Tacx een gemiddelde afstand van 13,9km verreden op de Mont Ventoux. Dit resulteerde in een uiteindelijke 10 plaats van de 24 deelnemende wielerploegen uit het hele land.

 • juli: Nieuwe uitbreiding voor parcours in Noordwijk een feit

Met vereende kracht is wederom een fraaie uitbreiding gerealiseerd aan het MTB aanbod in de duinen bij Noordwijk. Aan de overzijde van parkeerplaats Duindamseslag is een nieuw pad aangelegd door de clubleden van 1.100 meter. Het pad slingert over de steile helling heen en terug en biedt daarbij een fraai uitzicht op het achterliggende land.

 • 7 september: 2013 NoordBikers clubkampioenschap

Dit jaar was het Duitse Titmaringhausen toneel voor het derde clubkampioenschap. De organisatie van deze kleinschalige marathon – eigenlijk alle inwoners van het hele dorp – omarmde de komst van wel 40 NoordBikers. Een afwisselende ronde met mooie vergezichten over de Sauerlandse heuvels maakten dit wederom een zeer geslaagd weekend.

 • 14 september: Six4Semmy

Geld inzamelen voor Stichting Semmy, dat is het doel van deze dag. De eerste editie leverde een geweldig bedrag op dat moeilijk te overtreffen zou zijn. Nietemin is het toch gelukt! Het geweldige bedrag van € 15.000 hebben de rijders dit jaar samen opgehaald. Het enthousiasme onder de deelnemers was weer zeer groot en men keek tijdens de huldiging van de winnende teams en solisten al uit naar volgend jaar!

 • 9 oktober: 200ste lid een feit

De grens van 200 is in het derde jaar van oprichting gepasseerd! De vele activiteiten die het hele jaar door georganiseerd worden en de lage instap hebben een duidelijke aantrekkingskracht op vele enthousiaste streekgenoten.

 • 8 februari: Ledenaantal passeert de 100

Al na een jaar sinds de oprichting is het ledenaantal van de NoordBikers de 100 gepasseerd.

 • 1 april: 8 van Noordwijk

Het jaarlijks terugkerende evenement georganiseerd door de NoordBikers op het parcours van Noordwijk. Ongeveer de eerste keer van het jaar dat weer in korte broek gereden kon worden opende de wedstrijd het nieuwe marathon seizoen. De winst ging dit jaar naar Thijs Al en leverde met hem een prachtige winnaar op.

 • 8 juli: 2012 NoordBikers clubkampioenschap

Tijdens de Erbeskopf Marathon in Thalfang Duitsland werd dit jaar om het NoordBikers clubkampioenschap gestreden. In natte omstandigheden werden de finishers in een fantastische ambiance binnengehaald. Tijdens de uitreiking van de medailles voor de hele en halve marathon scheen de zon alweer vollop en maakte dit tot een zeer geslaagde dag.

 • 14 september: Six4Semmy

Op het parcours van Noordwijk organiseerd MBC de NoordBikers voor het eerst deze benefiet wedstrijd om geld in te zamelen voor stichting Semmy. Dit leverde meer dan 12.500 euro op en werd hiermee een instant succes. MBC de Noordbikers bewijst hiermee dat ze naast de ‘8 van Noordwijk’ prima in staat is een mooi evenement te organiseren.
Veel van de deelnemers geven meteen aan volgend jaar weer mee te willen doen.

 • 30 september: Winst NoordBikers team Gulpenbergen 6uurs race

Het NoordBikers team bestaande uit Berry Hollander, Jeroen vd Vossen, Stef Marijt en Peter van Veen pakken de overall winst in deze 6-uurs afmattings race in een sterk veld met o.a. teams zoals Sforz en Hardattack/Centurion.

 • 11 november: NoordBikers wordt 3e in KNWU verkiezing club van het jaar

Al in het 2e jaar is MBC de NoordBikers genomineerd voor club van het jaar. Met een 3e plek zijn we zeer tevreden omdat een nominatie op zich al fantastisch is. Met met ARTV de Adelaar uit Apeldoorn en Het snelle wiel uit Bladel hadden we gerenomeerde ‘concurrenten’ die beide al vele jaren bestaan en ook een totaalpakket kunnen bieden.

 • 13 januari: MBC de NoordBikers is een feit

Sinds vandaag is de Rijn- Duin- en Bollenstreek een nieuwe mountainbike club rijker. MBC de NoordBikers is officieel opgericht.

 • 18 januari: NoordBikers vinden onderkomen bij StayOkay Noordwijk

De club heeft zelf geen clubhuis maar heeft hiervoor in plaats een ideale partner gevonden in de StayOkay Noordwijk. Een prachtige accomodatie gelegen aan de rand van ons mtb parcours met alle denkbare voorzieningen.

 • 27 april: Eerste wedstrijd zomeravond competitie

Woensdag 27 april is voor de eerste maal een wedstrijd in de NoordBikers Zomeravond competitie. Een vriendschappelijke wedstrijd die een aantal maal op woensdag in de zomermaanden gehouden zal worden. In een fun en sport klasse strijden de NoordBikers en friends een uur lang tegen elkaar op het 2e deel van parcours Noordwijk.

 • 8 juli: 2011 NoordBikers clubkampioenschap

MBC de NoordBikers organiseerd als enige club in Nederland een clubkampioenschap dat in combinatie met marathon verreden wordt. Dit jaar is dat de Erbeskopf Marathon in het Duitse Thalfang.

 • 10 en 11 september: 24-uurs race van Assen

In Assen doen 2 teams van de NoordBikers mee aan een 24-uurs wedstrijd. De race begint met een warme zomerdag die ‘s-avonds overgaat in regen en een zware onweersbui. Een route die verandert is in een modder baan en een onderbreking van 2 uur vanwege de storm maken deze 24 uur tot een onvergetelijke strijd tussen mens en natuur.

 • 29 oktober: NoordBikers nightbike

Een toertocht maar dan in het donker. Een lang lint van felle lampen doorkruist de bollenstreek als 50 NoordBikers een route rijden die voor velen nog op onbekend terrein zijn wat bijdraagt aan de ervaring.

 • november: Artikel over de NoordBikers verschijnt in het blad Bikefreak

In de november editie van het mountainbike maandblad Bikefreak staat een 3 pagina’s tellende rapportage over MBC de NoordBikers.

 • december: Parcours wordt uitgebreid met nieuw traject

In het groen tracé tussen de Boekhorsterweg en Langervelderweg hebben vrijwilligers van de NoordBikers een anderhalf kilometer lang nieuw en uitdagend MTB pad aangelegd.