Crossen op en tussen de lokale ijsbaan

  • 22 januari 2017

Terwijl op veel plaatsen de schaatsen uit t vet werden gehaald stonden in Rijswijk Thomas, Finn en Casper aan de start voor de MCC (Mini Cross Competitie).

In Rijswijk ligt het crossparcours op en tussen de lokale ijsbaan, dit gecombineerd met het heerlijke winterzonnetje leverde prachtige plaatjes op!

Bij Cat.6 (2004) stond Thomas aan de start. Thomas pakte met een mooie start direct de koppositie! Hier was de concurrentie het niet mee eens en al snel werd er fanatiek om de kop gestreden dit resulteerde erin dat de top 5  bij de rest van het veld weg reed. Thomas had hierin keurig z’n plek te pakken! Helaas zorgde de ingezette dooi ervoor dat de toplaag van het parcours veranderde in een plakkerige modder-glijbaan hier waren de cyclocross fietsen duidelijk in het voordeel… bij Thomas bleef de modder zo vastplakken dat uitrijden niet meer haalbaar was…😒 wel super gereden!

In Cat 7 (2003) stonden Finn en Casper aan de start. Finn startte op zijn cyclocross fiets terwijl Casper op de mountainbike aan het vertrek stond. Na een snelle start zaten ze allebei in de kopgroep en beloofde het een mooie strijd te gaan worden. Maar Casper kreeg de zelfde problemen als Thomas en moest een aantal keer stoppen om z’n fiets weer rijdend te krijgen… dankzij deze “pitstops” kon hij de wedstrijd wel uitrijden. Finn had intussen de koppositie gepakt en wist een klein gaatje te slaan op de nummer twee, door goed door te blijven rijden en goed door de bochten te gaan kon hij zelfs z’n voorsprong nog wat uitbreiden en werd hij knap eerste!!

Top gereden mannen!

No Replies to "Crossen op en tussen de lokale ijsbaan"