De 8 – Door de ogen van …

 • 16 april 2016

Het is nu een week na de ‘ZAES 8 van Noordwijk’. Een mooi moment om nog eens stil te staan bij de ervaring van een paar deelnemers. Eén in het veld, één in de organisatie en één langs het parcours.\r\n

Arjan van der Plas

\r\nDeelnemer\r\n\r\n

  Ik startte in de eerste groep samen met Pascal, Job en Dennis. Al snel waren Job en ik los, maar we beseften dat de tweede startgroep een sterk blok op het asfalt vormden met hardrijders als Roy, Jordy, Jesper en Bas. Job en ik zagen het gat snel kleiner worden en er ontstond een groepje met Job, Jordy, Roy en ik. Dit was een jammerlijke situatie wetende dat ik 30 seconden los zou moeten rijden om nog te kunnen winnen.

\r\n\r\n

  Mijn plan was om in het parkoers elke keer kop te nemen om in ieder geval de versheid er uit te krijgen bij de mannen. Daardoor moest Job er op een gegeven moment af. Jordy kraakte een aantal keer in het parkoers maar bleef er bij. In de laatste fase van de wedstrijd kreeg ik Jordy toch op een gaatje en gingen Roy en ik er vandoor.

\r\n\r\n

  Met Roy had ik afgesproken op het asfalt perfect samen te werken om het gat op Jordy groter dan 30 seconden te krijgen, zodat we 1 en 2 konden worden. Na wat oponthoud bij de rustbak en een bizar snelle laatste ronde van een ultiem taaie Jordy uiteindelijk derde geworden.

\r\n\r\n

  Echt genoten van het parkoers en de battle! Alleen werd de wedstrijd dit jaar op het asfalt bepaald en pleit ik voor 1 eerste startgroep gelijk gestemden van bijvoorbeeld 8 man om de strijd voor het podium eerlijk te houden. Ook een idee is om eerst 2 rondjes over het brede grasveld van het Piet Florisdal te doen alvorens het parkoers in te duiken. Als er een manier was geweest om minder asfaltmeters in het wedstrijdrondje te krijgen dan was het waarschijnlijk al gebeurd. Thanks iedereen voor de mooie belevenis!

\r\n

Wim van Rijnswou

\r\nOrganisatie\r\n\r\n

  Afgelopen zaterdag werd er door de Noordbikers voor de 10e keer de 8 van Noordwijk georganiseerd. Dat betekende ook dat de organisatie behoorlijk op elkaar is ingespeeld en dat de knelpunten die er in de route zijn steeds veiliger worden en dat dit de bikers niet echt hindert. Twee jaar geleden was de T-kruising op het asfalt met Racefietsers als tegenliggers nog een te groot obstakel. Vorig jaar moesten de bikers daar over strobalen heen stappen en dit jaar konden ze hun stuurmanskunst vertonen tussen de als cycane neergelegde strobalen.

\r\n\r\n

  We hadden mooi weer – niet te warm en vanaf 9 uur zorgden Berry & Jeroen ervoor dat elke 30 seconden 5 bikers het parcours op stoven.

\r\n\r\n

  En 8 rondjes rijden valt nog wel mee, maar als je een stuurbordje op je fiets hebt – gaat het gas toch altijd wat verder open en ondanks een snel parcours gaat het vanaf rondje 5 wat lastiger – en die laatste ronde – dat is er een voor karakter opbouw.

\r\n\r\n

  Dat iedereen de 8 rondjes binnen de 3 uur heeft gereden geeft aan dat het nivo wel stijgt. Eervol te vermelden dat Joost Hiep (16 jr.) zijn oudere (en verhinderde) broer Tim geweldig heeft vervangen ook binnen die magische grens van 3 uur te blijven.

\r\n\r\n

  Vanuit de organisatie: Deelnemers – bedankt voor jullie sportieve houding t.a.v. de verkeersregels, medestrijders en de vrijwilligers.

\r\n

Marcel Spaargaren

\r\nVrijwilliger\r\n\r\n

  De wekker om 06:30 gezet en na een lekker bakkie koffie richting Noordwijk gefietst om me daar om 07:30 te melden. Wim en de anderen waren al bezig dus gelijk maar gaan helpen met vlaggen plaatsen en daarna de startboog opgeblazen. Met David en Paul zijn we toen met strobalen de chicane bij de parkeerplaats gaan maken en toen waren de voorbereidingen klaar en gingen Brian en ik naar onze plek bij de toegangsweg naar de golfbaan.

\r\n\r\n

  Daar kwamen de eerste al snel langs. Wij hebben daar verder geen problemen gehad al het verkeer luisterde goed naar onze aanwijzingen. Ik heb wel staan te genieten van een mooie wedstrijd.

\r\n\r\n

  Nadat de laatste rijder voorbij is gekomen hebben we onze spullen gepakt en zijn we bij de start finish weer gaan helpen met het afbreken van alle spullen. En na een half uurtje was het weer klaar en gingen we weer met de fiets weer naar huis.

No Replies to "De 8 - Door de ogen van ..."


  Got something to say?

  Some html is OK