De jeugd was aktief in Honselerdijk en Oss

  • 16 mei 2017
Afgelopen weekend werd er op 2 plaatsen landelijk geracet!
Voor de jeugd t/m 14 jaar was er een LJC (Landelijke Jeugd Competitie) in Oss en voor iedereen boven de 14 was er een landelijke wedstrijd in Honselersdijk.
In Oss stonden 2 Noordbikers aan de start: Quin en Casper.
Dit keer was t geen gewone wedstrijd maar een “skills” wedstrijd. Dit betekent dat er eerst 6 opdrachten verricht moeten worden waarna er een tijdrit gereden wordt. Voor elke skills opdracht die lukt krijg je nul strafseconde voor elke die mislukt vijf… dit betekent dat je met maximaal 30 strafseconde aan je tijdrit kunt beginnen, de strafseconden worden bij de tijdrit tijd opgeteld tot de uiteindelijke totaaltijd.
Al met al een extra spannende wedstrijd.. allemaal moeilijke skills… allemaal publiek dat op je vingers zit te kijken…
Als eerste mocht Quin in cat.5 (2005) van start. Quin is nog maar sinds kort lid van de Noordbikers en heeft nog weinig aan z’n skills kunnen werken toch wist hij al heel wat oefeningen bijna goed te doen en één helemaal! Daarna kon hij z’n ervaring van de RTV de Bollenstreek laten zien in een hele goede tijdrit!
Casper mocht daarna in cat.6 (2004) van start. Met meer skills ervaring was zijn eigen verwachting erg hoog… de eerste oefeningen gingen soepel en goed… toen verloor hij even z’n concentratie en pakte een strafpuntje… helaas herpakte hij zich net te laat en ging de oefening daarna ook mis. Maar toen kwam de 30cm bunny-hop en daar vloog hij weer ruim overheen! Met 10 strafseconde kon hij aan z’n tijdrit beginnen. Dit zag er indrukwekkend snel uit… maar of het nog niet spannend genoeg was… er ging iets mis bij het verwerken van de uitslagen… op dit moment (2 dagen later) zijn die er nog steeds niet..😒
Al met al wel een heel leuke en geslaagde dag… nu nog hopen dat de uitslag dat bevestigd😜
In Honselersdijk stonden een dag later Iwan en Pepijn aan de start bij de Nieuwelingen.
Relaxed als altijd hadden de mannen er veel zin in… maar toen de concurrentie nog even de laatste sprintjes voor de start gingen doen bleven de mannen nog even onder de paraplu schuilen voor de enige regenbui van de middag.
Iwan en Pepijn rijden dit jaar voor het eerst bij de Nieuwelingen, in deze klasse rijden twee geboortejaren tegelijk. Er stonden dus wel wat concurrenten aan de start die net iets groter zijn…
Na de start was het gelijk dringen voor de eerste versmalling met drop-of, daarna zat alles direct op een lint. Voor Iwan leek de start een stuk beter te verlopen dan voor Pepijn. Alleen bij Iwan schoot de ketting van het buitenblad en terugschakelen lukte niet meer… de hele wedstrijd op het kleine blad valt niet mee… toch wist hij knap 40e te worden en Pepijn wist toch nog wat op te schijven en netjes 42e te worden!
Allemaal knap gereden mannen!

No Replies to "De jeugd was aktief in Honselerdijk en Oss"


    Got something to say?

    Some html is OK