De zomer is voorbij .. nou ja, soort van..

  • 19 oktober 2018

De zomer is voorbij, nou ja soort van dan he, het mtbseizoen is over. Al enige weken maken we ons op voor het strand en het veld. Vandaag was het zover voor de landelijke jeugdrijders Quin en Raf. Voor hen stond de Helmcross in Helmond op de planning. Een parcours, tevens de locatie van het NK, met lange zandstroken die door het mooie weer echt mul waren te noemen.

Nu Iedereen weer een categorie is opgeschoven rijd ook Raf na de pauze dit betekend minder verkenningstijd maar dat mocht voor de mannen de pret niet drukken. De loting was voor Raf wel een ding. Hij starte op de 1 na achterste rij en moest dus veel goed maken. Al vanaf de start ging hij er vol voor en raapte hij renner voor renner op. Helaas werd de hij samen met de 3 renners vlak voor hem als eerste afgevlagd hij had zeker nog zicht op ook die plekken! 23e van de 36 echt een superprestatie.

Quin is nu oudste jongen, categorie 7, de meiden zijn inmiddels Nieuweling dus mannen onder elkaar. Dat zal toch best schelen in het deelnemersaantal zou je denken maar nee hoor 39 kerels stonden te trappelen als een meute jonge honden. Quin lootte wel super, eerste rij. Een geweldige start waardoor hij als 4 het veld in draaide! In het geweld van deze klasse bleek dit een onhoudbare positie. Hij zakte langzaam maar zeker een paar plaatsen naar achter maar bleef knokken, een onverwachte 11e plek!!! Was het geweldige resultaat!

 

De zomer is voorbij, nou ja soort vandaan he, het mtbseizoen is over. Al enige weken maken we ons op voor het strand en…

Geplaatst door Mbc de Noordbikers op Zaterdag 13 oktober 2018

 

No Replies to "De zomer is voorbij .. nou ja, soort van.."