Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Semmy’s Gravel Bonanza

5 september 2020 @ 11:00 - 16:30

Semmy’s Gravel Bonanza

Wat is het? Semmy’s gravel bonanza is een laagdrempelig fiets event waarbij we geld ophalen voor het goede doel: stichting Semmy. Ons doel is fiets liefhebbers bij elkaar brengen en laten genieten van onze mooie omgeving. Onder het evenement valt een uitgebreide start/finish locatie in Nieuw-Vennep bij Balk Rijwielen en een verzorging station in Haarlem bij Visker Cycles. Het evenement heeft een vrije route. Deze valt niet onder onze organisatie. Iedere deelnemer bepaalt zelf de route die hij wil gaan rijden en draagt daar zelf
verantwoording voor. Wij zullen vrijblijvend 2 suggesties doen voor een gravelrit van 70 of 125 km via een link naar een openbare GPS website. Door de aard van dit event is deelname geheel gratis. Wij vragen enkel een vrijwillige bijdrage dat in zijn geheel zal gaan naar Stichting Semmy.

Onze route suggestie

Zoals gezegd valt de route niet onder de organisatie van het evenement. Wij laten jullie graag zelf bepalen wat en waar je wil rijden. Uiteraard hebben wij wel 2 mooie suggesties voor je! Via een link die je van ons krijgt zijn uit de honderden GPS tracks 2 mooie gravelritten beschikbaar die heel toevallig beginnen bij Balk en onderweg langs het verzorgingspunt bij Visker Cycles komen. Deze zijn 75 en respectievelijk 125 km lang en bestaan voor ruim de helft uit gravel paden! De 75 km rit voert je via mooie paden in de polder dwars door Haarlem waarna je binnendoor via Aerdenhout en Vogelenzang en Hillegom weer terug keert naar Nieuw-Vennep. De 125 km heeft daarnaast nog een zeer mooie lus die je door Spaarnwoude en de prachtige Kennemerduinen voert. Laat je verrassen door paden waarvan je het bestaan niet wist! Oude forten, mooie uitzichtpunten, schotse hooglanders op je weg je komt het allemaal tegen. Let op: deze routes voeren voor een klein deel over voetpaden. Hou rekening met elkaar, groet en verminder vaart! Weapon of choice: een Gravelbike! Ook met een mountainbike of beachbike kom je prima weg. Een racefiets is niet geschikt.

Dag indeling

Vrijdagavond 4 september ontvangen de rijders die zich ingeschreven hebben een link naar 2 openbare GPS bestanden van een gravel meister uit de regio. Deze kunnen in je gps toestel gezet worden. Dit is een vrije keuze, je kan ook een willekeurige andere route gebruiken of
zelf wat verzinnen! Zaterdag kan er van 11 tot 12 uur vertrokken worden vanaf Balk rijwielen aan de Hugo de Vriesstraat 56, 2152 CT in Nieuw-Vennep. Voor vertrek ontvang je van ons een fiche waarmee je recht hebt op verzorging onderweg bij Visker cycles. Vervolgens ga je lekker fietsen.

Rond 16 uur maken we het bedrag bekend dat we met elkaar hebben opgehaald voor stichting Semmy!

De BBQ is vanwege de opleving van het Corona virus en de risico’s die dit met zich mee brengt komen te vervallen.

Spelregels

*Onder het evenement valt de start/finish locatie bij Balk in Nieuw-Vennep en een
verzorgingspunt in Haarlem bij Viskercycles.
*Er is geen vaste route maar deze wordt door de deelnemer zelf bepaald. De organisatie biedt je vrijblijvend 2 route suggestie links naar GPS bestanden van een 75 en 125 km gravel route.
*Deelname aan dit evenement is geheel op eigen risico. De organisatie kan te nimmer aansprakelijk gesteld worden voor de gekozen route en schade of letsel aan deelnemers of derden dat daaruit voortkomt.
*Deelname is gratis. We vragen een vrijwillige bijdrage voor stichting Semmy.
*Houd je aan de verkeersregels.
*Houd rekening met overige recreanten. Be nice!
*Vergeet je helm niet!
*Respecteer de omgeving, laat geen afval achter!
*Deelname alleen via voor aanmelding. Dag inschrijving is niet mogelijk!

Schrijf je in

Inschrijving is gesloten!

Stichting Semmy

Stichting Semmy heeft als doel om door wetenschappelijk onderzoek de levensverwachting en uiteindelijk het creëren van een overlevingskans van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker (ponsglioom) te verlengen. De overlevingskans bij een hersenstamtumor is namelijk vrijwel 0% met een levensverwachting na diagnose van 2 tot 12 maanden. We moeten van die 0% af!

Als Stichting Semmy hebben we ons gecommitteerd aan VUmc om jaarlijks € 300.000,- ter beschikking te stellen voor het onderzoek. Hoe meer geld er beschikbaar komt, hoe meer mensen er op het onderzoek gezet kunnen worden, hoe eerder resultaten te verwachten zijn, en dus hoe eerder we iets voor kinderen met een hersenstamtumor kunnen betekenen.
Elke euro die een deelnemer ophaalt komt volledig ten goede aan onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen.

Gegevens

Datum:
5 september 2020
Tijd:
11:00 - 16:30
Evenement Categorie:

Organisator

MBC de NoordBikers
E-mail:
info@noordbikers.nl
Site:
www.noordbikers.nl

Locatie

Balk Rijwielen
Hugo de Vriesstraat 56
Nieuw-Vennep, NH 2152 CT Nederland
+ Google Maps