In Den-Helder is alles zo plat als een dubbeltje…

  • 21 mei 2018

In Den-Helder is alles zo plat als een dubbeltje… een mooie locatie voor de finish van een strandrace…. maar voor een MTB-wedstrijd? HRTC Dok, de lokale vereniging, heeft kunstmatige heuvels gecreëerd en op een creatieve manier hier elke mogelijkheid uitgehaald!

Raf (cat.4) is de Benjamin van onze landelijke rijders. Elke wedstrijd is voor hem weer, meer dan de andere mannen, een leermoment. Maar we zien hem met grote sprongen vooruit gaan. Hier in Den Helder heeft hij weer stappen gemaakt en hij heeft er zelf ook een goed gevoel aan over gehouden. Het ging hard, na een slechte start, heeft Raf zich herpakt en is hij naar een knappe 18e plek gereden.

Quin (cat.6) stond als eerste na de pauze aan de start. Inrijden was voor hem al een grote pret met Casper en Lucas (inmiddels geen jeugd meer toch als trouwe supporter regelmatig op de wedstrijden te vinden). De kids starten vandaag niet meer op loting maar op klassement. Hierdoor kwam Quin na het eerste rechte stuk vast in het gedrang. Hij reed in de eerste ronde een gat van meer dan 30 seconden dicht uiteindelijk bleek dit teveel van het goede. Toch een mooie 31e plek maar vooral veel geleerd.

Casper (cat.7) mocht als laatste starten, onder aanmoediging van o.a. Lucas reed hij een mooie wedstrijd. Waarbij na een keurige start nog een paar plekken wist op te schuiven en vervolgens een groep terecht kwam met een erg hoog tempo. Casper pakte hier heel knap z’n plekje en finishte op een keurige 14e plaats!

We zijn weer trots op de prestaties van onze mannen en hebben nu alweer zin in de volgende wedstrijd!

foto van Mbc de Noordbikers.
foto van Mbc de Noordbikers.
foto van Mbc de Noordbikers.

 

No Replies to "In Den-Helder is alles zo plat als een dubbeltje..."