Jeugdnieuws

 • 24 september 2019

  Fitness voor Fietsers

  Alweer voor het zesde achtereenvolgende jaar kunnen Noordbikers mee doen met Fitness voor Fietsers – DE krachttraining voor fietsers, waarmee je core stabiliteit, lenigheid, mobiliteit en kracht oefent, zonder dat je naar de sportschool hoeft. Met een duidelijke opbouw en een grote diversiteit aan oefenvormen kun je sterker worden en daarmee het risico op blessures verkleinen.

  Barbara Kreijtz, van MTBtraining.nl is begonnen met het ontwikkelen van een programma voor de winter dat thuis te doen was, zodat je niet aan jaar abonnement voor de sportschool vast zat. En omdat alle oefenvormen thuis gedaan kunnen worden, kun je ook het hele jaar door blijven oefenen. Zonder grote kracht apparatuur, maar met lichaamseigen gewicht en klein materiaal als balans kussens, elastieken en zware ballen. Je zal merken dat simpele oefenvormen achter elkaar, een groot effect kunnen hebben.

  Dankzij de locatie in een gymzaal (Frans Halsstraat 4, 2162 CM Lisse) kan er gevarieerd worden met banken, kasten en klimrekken waardoor nog meer kracht oefenvormen bij komen. Al met al een hele gevarieerde winter training voor alle niveaus.

  De trainingen zijn wekelijks op dinsdag avond van 20:00 - +/- 21:00 uur en beginnen op 29 oktober. Dit gaat door tot eind februari. Met uitzondering van feestdagen zijn dit 16 lessen.

  Deelname kost € 80 per persoon. Inschrijven kan dmv onderstaand formulier. Je wordt doorgeleid naar een iDeal betaal pagina.

  Helaas, aanmelden gaat niet meer. De inschrijving is vol!


  more
 • 23 juni 2019

  Uitslagen Streetrace 2019

  Wat mogen we weer terugkijken op een geslaagde Streetrace 2019! Prachtig weer, goede organisatie en mooie deelnemers van binnen en buiten de NoordBikers vereniging die voor leuke duels zorgden!

  Nadat de Ladies Classic om 16.30 werden losgelaten en tot de dames een ronde hadden gereden was de boulevard en duinrand 30 minuten lang het domein van de mountainbikers. In 2 heats en 2 finales zou er net als voorgaande jaren weer gereden worden.

  De Top klasse rijders werden alle ingedeeld in de 2e heat en de Fun klasse rijders werden bij aanmelden verdeeld over heat 1 en 2. Om ongeveer gelijke grootte van het deelnemers veld te krijgen.

  Heat 1 bestond uit 23 Fun klasse rijders en beten dus de spits af. hen werden trappetjes, een trailer, zand en pumptrack voorgeschoteld. Er stond een stevige wind, maar op de boulevard in de rug. Dus even tijd om te herstellen of juist extra vaart te maken. In ongeveer 20 minuten werden zo door de meeste deelnemers 6 of 7 ronden gereden. Winst in heat 1 ging naar Hans Peschier (#84) gevolgd door Beau van Steijn (#92) en Gijs van der Bent (#67)

  Na de eerste doorkomst van de Ladies Classic startten 11 Top klasse rijders aangevuld met 8 Fun klasse rijders. Ook hier ging het er hard aan toe met mooie duels verspreid door het hele veld. De Top klasse werd nipt gewonnen door Paul van Eeden (#1) voor Coen Groot (#158). Lucas Keuning (#4) legde beslag op de derde plaats. In de Fun klasse wist Kees-Ake van Noppen (#85) de eerste plaats te pakken, voor Martijn Heemskerk (#52) en Danny Paardekooper (#64)

  Ter begeleiding rijdt er in de caravaan van de Ladies Classic ook een ambulance mee. Bij de derde doorkomst en dus vlak voor onze B-finale stopte de ambulance echter op de boulevard om een passant te assisteren die onwel was geworden. Hoewel het met ons evenement niets van doen had, kon er begrijpelijk niet gestart worden. Er kwam nog een 2e ambulance bij dus de start van onze B-finale moest worden afgeblazen. Uiteraard had iedereen daar begrip voor. Omdat de finale uitstellen tot na de finish van de ladies classic geen optie was werd besloten de A en B finale samen te voegen. Net als bij de ZAC lieten we daarop de Top klasse rijders een paar seconden vroeger starten om zo de velden uit elkaar te houden bij de start.

  Het tegelijk laten rijden van 40 pakte prima uit, dus volgend jaar een dubbel aantal deelnemers? ;)

  De uitslag in de Top klasse: 1-Paul van Eeden (#1) 2-Coen Groot (#158) 3-Lucas Keuning (#4)

  De uitslag in de Fun klasse: 1-Kees-Ake van Noppen (#85) 2-Hans Peschier (#84) 3-Gijs van der Bent (#67)

  UITSLAGEN STREETRACE 2019
  (LINK NAAR .PDF BESTAND)

  more
 • 20 juni 2019

  Agressieve vogel op deel 2

  Aan het einde van de MTB route deel 2 in de Noordwijkse duinen zit waarschijnlijk een buizerd paartje. Als ze daar een nest hebben kan daarom voorkomen dat ze je als een indringer beschouwen en je 'aanvallen' door vlak over je heen te vliegen. Mogelijk tikken ze zelfs je helm even aan. Wees dus gewaarschuwd en schik niet wanneer dit gebeurt.

  Rij gewoon door en stop niet.

  Nog een goede reden om ALTIJD een helm te dragen ;)

  more
 • 1 juni 2019

  NoordBikers en MTBtraining.nl slaan de handen ineen

  Deze maand starten we met een bijzondere pilot. MTBtraining.nl en MBC de Noordbikers hebben de handen ineen geslagen voor een mooi project. Onder onze jeugd zitten veel ambitieuze mountainbikers die, ieder op z’n eigen niveau, met regelmaat terug te vinden zijn in allerlei wedstrijden. Vanuit deze groep ontstond de behoefte om gerichter en effectiever te gaan trainen voor deze wedstrijden. Onder begeleiding van Barbara van MTBtraining.nl gaan deze mannen nu deelnemen aan een pilot van 6 maanden waarbij ze gericht op hartslag gaan trainen! Een fantastische mogelijkheid om weer een stap in hun fiets-Carrières te maken.

  Na een paar informatie-avonden was vandaag dan “eindelijk” de start. Dit gebeurde in een passende omgeving; op Sportpark Papendal. De plek waar veel olympische sporters zich voorbereiden. De Noordbikers “moesten” dan ook ff de Olympische Rockgarden bedwingen natuurlijk🤪...

  NoordBikers jeugd met Barbara Kreijtz van MTBtraining.nl


  more
 • 13 april 2019

  Dirthy Hill

  Ook vandaag was het voor de steeds groter wordende groep jeugdrenners die wedstrijden rijden de dag dat de “Dirthy Hill” op het programma stond. Een prachtig parcours in Bergschenhoek. Schitterende omstandigheden (tot cat. 7) maar wat hadden de kids het zwaar. Cat. 2 Senne zou eigenlijk niet starten vandaag omdat ze een paar dagen ziek was. Dus zonder grote verwachtingen is ze toch vandaag gestart. Ze mocht starten vanaf de laatste start rij omdat er geen loting meer is en de start wordt ingedeeld adhv het klassement. De wedstrijd ging goed en ze heeft zelfs 2 rijders weten in te halen. Ze heeft zich goed staande gehouden zonder fouten. Het ging beter dan verwacht. Cat. 5 Hier hadden we (nieuwe ster) Stijn die het heel spannend vond, Sabys die zijn tweede wedstrijd reed en Raf de veteraan 😇 Stijn had last van plankenkoorts maar heeft het heel goed geprobeerd. Sabys heeft vooral plezier gehad op dit loodzware parcours en dat was te zien hij reed met een big smile rond. Raf had een redelijke start hij schoot uit zijn pedaal maar heeft een flinke inhaalrace gereden. Cat. 6 was het strijdtoneel voor Geert en Juliën. Voor beiden hun 2e wedstrijd maar wat was dit anders zeg! De mannen hadden het zwaar, vooral Geert had veel moeite met de enorme klimmen die in het parcours zitten. Juliën wist zelfs nog een mooie inhaalactie te plaatsen. Cat. 7 de oudste van het stel Quin, hij had zich de wedstrijd iets anders voorgesteld dan het uiteindelijk uitpakte. Doordat er een kleine opstopping was na de eerste klim verloor hij de aansluiting met de groep die hij op voorhand in gedachten had. Toen hij uiteindelijk bijna terug was in die groep begon het gewoon te sneeuwen en te hagelen 😳 hierdoor had hij even tijd nodig om zich weer te herpakken. Maar kei en keihard geknokt, redelijke uitslag gereden en toch een verbetering in het puntenklassement gerealiseerd. We hopen jullie op volgende wedstrijden weer allemaal terug te zien.more
 • 8 april 2019

  Lets Rides 2019

  Let’s Ride! Mountainbiken is leuk. Samen biken nog leuker! Lekker met een groepje een route rijden. Fietsen op een andere (onbekende) locatie. Geen race, geen wedstrijd, maar gewoon jij, je fiets en je clubgenoten die een mooie fietsdag beleven! Daarom organiseert MBC De NoordBikers voor haar leden (incl. jeugd groepen zwart en wedstrijd) een aantal Let’s Rides. Datum - Ride 14-apr Loonse en Drunense Duinen (Roestelbergseweg 2, 5171 RL Kaatsheuvel) 11-mei Schoorl & PWN 14-juli Utrechtse Heuvelrug Oost 1-sept Veluwe Zuid (Ede/Lunteren) 13-okt Utrechtse Heuvelrug West 21/28-sept Enduro Clinic ... The Ride ... - We rijden in verschillende groepen, passend op tempo en conditie: Diesels, Euro’s en Turbo’s. - De Diesel’s en Euro’s hebben een voor- en achterrijder. De voorrijder kent de route, bewaakt het tempo, houdt de groep bij elkaar en heeft wat verzorgings-materiaal mee. - Samen Uit Samen Thuis. Wel zo gezellig. - Volg de Facebook-pagina van onze club. Hier worden de Let’s Rides als evenement geplaats inclusief de meest actuele informatie. - Twijfels? Vragen? Stel ze via Facebook of email, via letsride@noordbikers.nl. Ons aanspreken kan natuurlijk ook. Tips - Na de rit even lekker wat napraten met koffie, gebak of een andere versnapering is een aanrader. - Neem in ieder geval een binnenband en een snackje voor onderweg mee. - Check de weersvoorspelling i.v.m. de kleding die je aan hebt of meeneemt. - Gaat het te hard in je groep? Roep even naar voor dat je band waarschijnlijk lek is of dat je schoenplaatje los zit … Voorrijders weten dan dat het iets langzamer moet. 😉 See You At The Ride! Marcel, Ton, René, Jeroen, Wolf, Vincent en Jean-Paul.more
 • 24 maart 2019

  LJC Berlicum

  Gisteren stonden Raf en Quin aan de start van de LJC Berlicum. Vol trots konden ze de uitgetikte kleding van de wedstrijdrijders showen.

  Raf had een erg slechte loting hij mocht als allerlaatste opstellen. Op het smalle maar vooral heel snelle parcours van Berlicum had hij het lastig. Toch wist hij een paar plaatsen op te schuiven. Hard geknokt en een 45e plek.

  Quin zijn startveld is het grootste tot nog toe in zijn categorie 50 mannen!! Zijn loting plaatste hem in het midden van het startveld en uiteindelijk wist hij een 26e plaats te behalen.

  Volgende week in Honselersdijk bij Westland Wil Vooruit hebben we weer een mooie grote groep (8 kids hebben zich aangemeld) we hebben er nu al zin in. Ook naar Bergschenhoek willen we een grote groep jeugd bij elkaar brengen. Lijkt het je leuk om mee te doen meld dat dan even bij je trainer.

  VIDEO: https://www.facebook.com/mbc.denoordbikers/videos/299375500963557/

  more
 • 27 januari 2019

  NoordBikers op het NK veldrijden Jeugd 2019

  Gisteren was het zover, onze toppers Quin En Raf streden op hun NK Veldrijden Jeugd 2019

  Het parcours lag heel anders dan de dag ervoor tijdens de verkenning lag er nog overal sneeuw. Nu was de ondergrond keihard en bleef de voorspelde regen uit. Een racebaan was een hele goede omschrijving voor dit mooie evenement, jammer genoeg was dit niet in het voordeel van onze mannen. De enorme startgelden in deze 2 categorieën zijn natuurlijk prachtig, veldrijden word steeds populairder!

  Raf had een prima start en wist zich lang in de top 20 te handhaven maar in de laatste 2 rondes was het toch wat teveel geweest en zakte hij wat terug. Uiteindelijk toch mooi 24e van Nederland geworden met een deelnemersveld van 54 mannen een topprestatie.

  Quin had in cat. 7 ook redelijk goed start, deze wedstrijd werd echter ontsierd door een valpartij van zeker 10 heren binnen de eerste 50m (KNWU had er niet opnieuw gestart moeten worden?) ook Quin kreeg een duw maar kon mee. Hard geknokt en een aantal mooie uitrem acties met een pracht resultaat 22e van Nederland met een startveld van 56 kerels.

  Mannen ondanks dat jullie je, zelf gestelde, NK doel niet hebben gehaald hebben jullie een schitterend seizoen gedraaid. Jullie zijn enorm gegroeid en de uitslagen waren navenant.

  Wij hebben enorm veel zin in het komende MTB seizoen en zijn benieuwd naar de wedstrijden (en uitslagen) die jullie daar gaan rijden. Dit geldt overigens voor al onze wedstrijdrijders.

  Als jullie na het zien van de filmpjes ook zin hebben om wedstrijden te rijden stuur dan een bericht via Facebook of de website of spreek je trainer aan.

  https://www.facebook.com/mbc.denoordbikers/videos/230908967858272/

  https://www.facebook.com/mbc.denoordbikers/videos/230908967858272/

  more
 • 20 januari 2019

  26-1 NK jeugd cyclocross

  Na een seizoen hard werken, veel lol en mooie uitslagen is het zaterdag zover. NK jeugd cyclocross in Helmond staat op de agenda voor onze twee landelijke jeugdrenners.

  Quin en Raf veel succes en geniet er van!!

  Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en tekst

  more
 • 14 januari 2019

  Crossen in Uden!

  Dit weekeinde stond er 1 wedstrijd op het programma. Uden, een mooi parcours dat deels gebruik maakt van het MTB-parcours op het lijf van onze mannen geschreven?

  Raf mocht als eerste, maar waarom staat die fotograaf voor hem?? Slechte start dus. Gedrang in de eerste single-track, geen best eerste ronde dus maar,........ ons dieseltje komt daarna flink op gang haalt nog een aantal kids in. 26e van de 32 meer zat er vandaag niet.

  Quin had ook geen beste start en kwam in die zelfde single-track in het gedrang terecht alleen zette hij brutaal zijn fiets voor de verkeerde renner. Deze duwde ook door waardoor zijn derailleur in het wiel van deze jongen vast kwam te zitten. Dit koste veel tijd waardoor de top 15 onbereikbaar was. Boos, teleurgesteld maar zeker niet zijn hoofd laten hangen vol ervoor gegaan en toch terug geknokt naar de 20e plek van 42.

  De vorm is er bij beide heren, hard gewerkt nu komend weekeinde nog 2 wedstrijden en dan opmaken voor het NK in Helmond 26-01

  https://www.facebook.com/mbc.denoordbikers/videos/380063245886611/
  more

ajax-loader-gif

Load More Posts