Jeugdnieuws

 • 27 januari 2019

  NoordBikers op het NK veldrijden Jeugd 2019

  Gisteren was het zover, onze toppers Quin En Raf streden op hun NK Veldrijden Jeugd 2019

  Het parcours lag heel anders dan de dag ervoor tijdens de verkenning lag er nog overal sneeuw. Nu was de ondergrond keihard en bleef de voorspelde regen uit. Een racebaan was een hele goede omschrijving voor dit mooie evenement, jammer genoeg was dit niet in het voordeel van onze mannen. De enorme startgelden in deze 2 categorieën zijn natuurlijk prachtig, veldrijden word steeds populairder!

  Raf had een prima start en wist zich lang in de top 20 te handhaven maar in de laatste 2 rondes was het toch wat teveel geweest en zakte hij wat terug. Uiteindelijk toch mooi 24e van Nederland geworden met een deelnemersveld van 54 mannen een topprestatie.

  Quin had in cat. 7 ook redelijk goed start, deze wedstrijd werd echter ontsierd door een valpartij van zeker 10 heren binnen de eerste 50m (KNWU had er niet opnieuw gestart moeten worden?) ook Quin kreeg een duw maar kon mee. Hard geknokt en een aantal mooie uitrem acties met een pracht resultaat 22e van Nederland met een startveld van 56 kerels.

  Mannen ondanks dat jullie je, zelf gestelde, NK doel niet hebben gehaald hebben jullie een schitterend seizoen gedraaid. Jullie zijn enorm gegroeid en de uitslagen waren navenant.

  Wij hebben enorm veel zin in het komende MTB seizoen en zijn benieuwd naar de wedstrijden (en uitslagen) die jullie daar gaan rijden. Dit geldt overigens voor al onze wedstrijdrijders.

  Als jullie na het zien van de filmpjes ook zin hebben om wedstrijden te rijden stuur dan een bericht via Facebook of de website of spreek je trainer aan.

  https://www.facebook.com/mbc.denoordbikers/videos/230908967858272/

  https://www.facebook.com/mbc.denoordbikers/videos/230908967858272/

  more
 • 20 januari 2019

  26-1 NK jeugd cyclocross

  Na een seizoen hard werken, veel lol en mooie uitslagen is het zaterdag zover. NK jeugd cyclocross in Helmond staat op de agenda voor onze twee landelijke jeugdrenners.

  Quin en Raf veel succes en geniet er van!!

  Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en tekst

  more
 • 14 januari 2019

  Crossen in Uden!

  Dit weekeinde stond er 1 wedstrijd op het programma. Uden, een mooi parcours dat deels gebruik maakt van het MTB-parcours op het lijf van onze mannen geschreven?

  Raf mocht als eerste, maar waarom staat die fotograaf voor hem?? Slechte start dus. Gedrang in de eerste single-track, geen best eerste ronde dus maar,........ ons dieseltje komt daarna flink op gang haalt nog een aantal kids in. 26e van de 32 meer zat er vandaag niet.

  Quin had ook geen beste start en kwam in die zelfde single-track in het gedrang terecht alleen zette hij brutaal zijn fiets voor de verkeerde renner. Deze duwde ook door waardoor zijn derailleur in het wiel van deze jongen vast kwam te zitten. Dit koste veel tijd waardoor de top 15 onbereikbaar was. Boos, teleurgesteld maar zeker niet zijn hoofd laten hangen vol ervoor gegaan en toch terug geknokt naar de 20e plek van 42.

  De vorm is er bij beide heren, hard gewerkt nu komend weekeinde nog 2 wedstrijden en dan opmaken voor het NK in Helmond 26-01

  https://www.facebook.com/mbc.denoordbikers/videos/380063245886611/
  more
 • 18 november 2018

  Woerden jeugdveldrit

  Gisteren was er weer een landelijke jeugdveldrit en dit keer was dat in Woerden. De mannen hadden allebei pech bij de loting dus starten vanaf de achterste rij. Wat natuurlijk een minder fijne plek is om van te beginnen. Maar ze lieten hun koppie niet hangen en gingen hard de aanval. Raf moest heel veel goed maken en haalde de een na de ander in met een goede 22e plaats als resultaat. Quin die zetten zijn gas open en liet de ene na de andere een poepie ruiken en vloog over het parcours. Met een super 11e plaats als resultaat!! 👍🏻👍🏻goed gedaan mannen!! https://www.facebook.com/mbc.denoordbikers/videos/313438269491328/more
 • 10 november 2018

  Crossen in het Drentse Orvelte

  Vandaag weer een mooie cross in het Drentse land. En wel in Orvelte. Ze hadden een mooi parcours aangelegd op een Landal park. Met 2 zandbakken, 3 balkjes, veel keren, bergjes op en weer af. En heel veel kuilen en gaten omdat in het land normaal de koeien grazen. Die moesten hun wei afstaan aan de veldrijders. Maar ook veel rechte stukken waar hard gas geven werd. Zowel Raf en Quin hadden een super plaats na loting en stonden op de eerste rij. Bij Raf gingen ze hard van start en de kop was snel weg er werd flink gas gegeven op de rechte stroken. Raf kon niet helemaal in zijn ritme komen maar streed hard voor zijn plaats!! Met een mooie 12e plek als resultaat 👍🏻🚴🏻‍♂️. Quin vloog hard weg bij de start en dook als 2e het veld in achter de uiteindelijk winnaar aan. Hij had vleugels zo leek het en reed een volle ronde op een 3e plek. Wat super knap zeg!!! Daarna kwamen er toch wat jongens overheen en moest hij zijn mooie 3e plek afstaan. Maar wat heeft hij ontzettend goed gefietst en wat mag hij trots zijn op zichzelf en op zijn 9e plaats!!! 👏🏻👍🏻 https://www.facebook.com/mbc.denoordbikers/videos/2014531711941961/more
 • 4 november 2018

  Weekend afgesloten in Hilversum

  Vandaag als afsluiting van de jongens hun fietsweekend naar Hilversum toe voor de landelijke veldrit daar. Op een leuk parcours met een flinke zandbak, een trap, een kom bocht, heuveltjes en balkjes konden de mannen hun lol op 😄. Na lekker ingereden te hebben mocht Raf na de pauze aan de bak en hij ging als een speer en haalde heel wat mede fietsers in. Mooie bochten reed hij en hij gaf alles. Met een super 13e plek als eindstand. Quin ging daarna van start en die had niet zo’n goede start door wat geduw, maar hij liet zich niet uit het veld slaan. In de eerste bocht alleen pech zijn draaiknop van zijn schoen schoot ervan af dus dat betekende dat zijn schoen los zat. Na even paniek met de gedachte wat moet ik nu doen. Herpakte hij zich en besefte dat er weinig anders opzat dan door te bikkelen en dus met dat ene been alleen maar duwen en dat andere been moest harder aan het werk. Hij ging als een speer in de achtervolging en wist de ene na de andere in te halen. Bij de balkjes verloor hij wel wat tijd doordat hij niet kon hoppen met die losse schoen en ook bij de trap rende het lastig met losse schoen. Maar wat heeft hij gevochten zeg!!!💪🏻💪🏻 met een geweldige 12e plaats als eindresultaat. https://www.facebook.com/mbc.denoordbikers/videos/254730421881026/more
 • 3 november 2018

  Landelijke wedstrijd in Dordrecht

  Vandaag weer een landelijke wedstrijd en wel in Dordrecht dit keer. Op een technisch parcours mochten ze weer genieten van het veldrijden. En wat deden ze het weer goed. Raf had een mooie start plek en ging in het veld de ene na de andere voorbij. En reed super goed met een mooie 11e plek als beloning. Quin had een hele slechte loting en moest van achteren komen. Dus er was wat werk te doen hij ging heel hard in het veld en in de technische stukken kon hij goed inhalen. 2x nam hij alleen de bocht te kort met een uitgestoken knie waardoor die achter de boom bleef hangen en dat kostte hem wat plaatsen. Maar door de pech toch super gereden!! https://www.facebook.com/mbc.denoordbikers/videos/551971481908389/more
 • 27 oktober 2018

  De jeugd scoort in Alphen (bij Breda)

  Vandaag was het als vanouds vroeg, Quin en Raf stonden al voor de laagste categorieën in Alphen (bij Breda). Een onbekend parcours en zeer weinig tijd tussen de categorie 4 en 5 dus parcours verkennen voor de rest was het motto. Maar het was voor een goed doel, wat een resultaten! Raf had een matige loting en stond op de 3e startrij, wel koos hij zijn plaats heel slim achter 2 van de snelste starters van het veld. Hij trok goed door het veld in maar die enorme zandbak is toch anders als je er alleen inrijd tijdens het inrijden dan is alles nog niet losgereden. Nu was het rennen geblazen. Toch ging het super nog een paar inhaal acties en een uiteindelijke 15e plek.
  Quin had een super loting en vond als eerste zijn plekje. Achter hem stelde een paar kanonnen zich op, mannen die altijd top 3 rijden gingen recht achter hem staan, langzaam maar zeker word het duidelijk dat hij toch best hard kan starten. Maar niet alleen hard starten, nee mijnheer gaat ook steeds harder (en vooral slimmer) rijden. Hij deelt zijn race anders in dan voorheen. Quin ging als 14e het veld in. Wist een snel wiel te vinden en plaatste een aanval welke werd afgeslagen. Meteen de volgende klim was het erop erover en in de zandbak afstand nemen. Top geknokt en weer een verbetering van zijn beste plek ooit. Zijn eerste top 10 op landelijk niveau, hij is 9e geworden! https://www.facebook.com/mbc.denoordbikers/videos/606092986473321/
  more
 • 21 oktober 2018

  Bikes4u jeugdveldrit Emmen

  Ja ja het is weer weekeinde en dan gaan we weer wat wedstrijden af! Vandaag stond de Bikes4u jeugdveldrit op het vernieuwde parcours van WSV Emmen op het programma. Na de schitterende resultaten van vorige week waren de mannen extra gespannen vandaag. Voor Raf bracht deze spanning een extra motivatie mee, ook een geluk met de loting trouwens, hij starte vanaf de eerste rij. De start ging super net als zijn hele wedstrijd hij knalde hard door en haalde brutaal in. Bunnyhop over de balk was nog wat teveel van het goede maar daarvoor heeft een eigen maniertje bedacht 😉 Hij behaalde een schitterende 15e plek!!!! Zijn hoogste klassering ooit.
  Quin daarin tegen had erg veel moeite met het heel graag willen. Hij legde zichzelf tijdens het inrijden al zoveel druk op dat het eigenlijk al onmogelijk werd om echt zo’n topprestatie neer te zetten. Als je dan ook nog als allerlaatste word opgeroepen om te starten dan valt als het ware je droom in duigen. Maar hij had toch echt een prima eerste ronde en reed halverwege de eerste ronde al op een 10e plek! Maar ja als het dan toch al tegen zit en je glijd 2x onderuit dan is het des te knapper dat je nog kunt terug knokken naar een 18e plek (op 6m net te kort voor een 17e) Morgen lekker in de regio tijdens de ACC. https://www.facebook.com/mbc.denoordbikers/videos/295040291097886/
  more
 • 19 oktober 2018

  De zomer is voorbij .. nou ja, soort van..

  De zomer is voorbij, nou ja soort van dan he, het mtbseizoen is over. Al enige weken maken we ons op voor het strand en het veld. Vandaag was het zover voor de landelijke jeugdrijders Quin en Raf. Voor hen stond de Helmcross in Helmond op de planning. Een parcours, tevens de locatie van het NK, met lange zandstroken die door het mooie weer echt mul waren te noemen. Nu Iedereen weer een categorie is opgeschoven rijd ook Raf na de pauze dit betekend minder verkenningstijd maar dat mocht voor de mannen de pret niet drukken. De loting was voor Raf wel een ding. Hij starte op de 1 na achterste rij en moest dus veel goed maken. Al vanaf de start ging hij er vol voor en raapte hij renner voor renner op. Helaas werd de hij samen met de 3 renners vlak voor hem als eerste afgevlagd hij had zeker nog zicht op ook die plekken! 23e van de 36 echt een superprestatie. Quin is nu oudste jongen, categorie 7, de meiden zijn inmiddels Nieuweling dus mannen onder elkaar. Dat zal toch best schelen in het deelnemersaantal zou je denken maar nee hoor 39 kerels stonden te trappelen als een meute jonge honden. Quin lootte wel super, eerste rij. Een geweldige start waardoor hij als 4 het veld in draaide! In het geweld van deze klasse bleek dit een onhoudbare positie. Hij zakte langzaam maar zeker een paar plaatsen naar achter maar bleef knokken, een onverwachte 11e plek!!! Was het geweldige resultaat!   https://www.facebook.com/1604872906461250/posts/2246325655649302/  more

ajax-loader-gif

Load More Posts