Jeugdnieuws

 • 16 april 2018

  Yes, het seizoen is nu echt los!

  Afgelopen weken zijn de zomertrainingen gestart en de opkomst is echt geweldig te noemen. Vandaag mochten onze bikkels de Bike Experts MTB cup aftrappen met een onvervalste XCE, een afvalrace, waarbij er over een relatief kort parcours twee ronden volle bak werd gekoerst. Hierna gingen de eerste twee door naar de volgende ronde. De jongste van het stel Raf had pech met zijn loting maar herpakte zich super. Zijn eerste heat was tegen de uiteindelijke nr 1 en 2 zelf reed hij in de B finale naar de winst hierdoor haalde hij een prachtige 5e plaats. Hoe hoger de categorieën hoe oranjer de kleur werd. Cat. 6-7 werd bestreden door Quin, Laurens, Beau, Hidde en Casper. Er werd hard gestreden in de verschillende rondes Hidde (5e) en Beau (6e) reden de B finale en Quin, Laurens en Casper wisten het podium te bezetten. In de hoogste klasse (open) gaven Finn, Bo, Lucas, Thimo en Mirko acte de presence. Een mooie strijd tussen deze mannen. Uiteindelijk bleek Lucas het snelst van allen maar ook hier kleurde het podium opvallend oranje. Het was een lange maar succesvolle dag. De jeugdtrainers hebben genoten en zijn trots op de resultaten van hun pupillen (en die van Mirko 😉) more
 • 8 april 2018

  De hel van Groesbeek - ook voor de jeugd

  De hel van Groesbeek is een tweedaags evenement waarbij de zaterdag voor de jeugd is. Ook onze jeugd renners stonden aan de start van deze loodzware wedstrijd! Op het oude worldcup parcours was een mooi en zwaar rondje uitgezet. Dit liep deels over het motorcross parcours en deels door het omliggende bos. Dit betekende mooie felle steile klimmetjes en lange kombochten. Als eerste mocht Raf (cat. 4) starten. Raf kwam na 1 ronde lekker in de race en wist keurig als 30 te finishen.... eigenlijk had de race voor Raf nog een ronde langer mogen duren... hij was er van overtuigd dat hij dan nog een plek had kunnen pakken!👊🏻 Hierna was Quin (cat.6) aan de beurt. Na een super start schoot Quin goed naar voren in het peloton. Helaas moest hij in de rondes die daarna volgde zijn ambitieuze start een klein beetje bekopen. Toch wist hij knap als 33 te finishen. Casper stond in de oudste jeugd categorie (cat. 7) aan de start. Ook Casper had een goede start en zakte daarna wat plaatsen terug. Knap wist hij als 21 te finishen! Alledrie weer goed gereden mannen! Het seizoen is nog lang en jullie gaan elke week beter rijden!! 👍🏻👍🏻👍🏻 more
 • 23 maart 2018

  Heb je een minuutje tijd?

  "Wilt u wat terug doen voor de parcoursen in de regio en tegelijkertijd een superleuke middag beleven? Dat kan! Wij (Florian Bont & Stijn Heuvel) zijn, in opdracht van Bikeplanet Haarlem, bezig met het organiseren van een benefiet evenement. Hiermee willen we geld inzamelen voor de MTB parcoursen in de regio. Om een goed beeld te krijgen waar iedereen warm voor loopt, hebben we een enquête opgesteld voor ons behoefte onderzoek. Help ons een handje en vul die 10 vragen gemakkelijk in via de link. Alvast bedankt en hopelijk tot snel!" https://nl.surveymonkey.com/r/7HV8CKNmore
 • 13 maart 2018

  Landelijke Jeugd Competitie 2018 (LJC) van start

  Dit weekend startte de Landelijke Jeugd Competitie 2018 (LJC). Zoals de afgelopen jaren gebruikelijk was de eerste wedstrijd in Oldebroek. Hier ligt een fantastisch “speel”-parcours vol met pump-tracks, rock gardens, boomstammen klimmen en afdalingen! En natuurlijk heel veel heerlijke bochten!! Namens de club stonden 3 jeugdleden aan de start; Raf, Quin en Casper.
  Omdat dit de eerste wedstrijd van het seizoen is werd er geloot voor de start. Anders dan andere jaren zal dit eerste 6 wedstrijden worden gedaan. Raf (cat. 4) had een wereldloting, eerste startrij en een super start maaaaaar, door een valpartij in het eerste rechte stuk een herstart. Omdat Raf last heeft van plankenkoorts viel hij een aantal keer in de eerste ronde en reed hij een race vanaf de laatste plek. Toch heeft hij zich sterk herpakt en zelfs nog wat plaatsen teruggepakt! Na de pauze de 2 grote kerels, Quin (cat 6.) eerst. In vergelijking tot zijn broertje een matige loting. Hij vertrok vanaf de 5e startrij maar dankzij een goede start wist hij een toch halverwege het deelnemersveld de 1e ronde te starten. De kinderen waar hij tussen reed waren de kids die vorig seizoen tenminste 10 plekken voor hem reden! Door de sterke ronde en slimme keuzes, de chickenrun waar het op de normale hindernissen heel druk was, pakte zelfs nog een aantal plaatsen. En toen??? Schoot zijn crank van zijn fiets. En dus einde oefening. Ondanks dat hij het winterseizoen uit kwam met Pfeifer toch een opsteker. De training met de wedstrijdgroep heeft echt resultaat. Casper (cat.7) stond met een duidelijk doel aan de start: lol maken! Na een jaar knoeien met zijn gezondheid zit dit gelukkig weer in de lift. Hij had er, ondanks dat z’n conditie nog niet op pijl, erg veel zin in! De loting pakte ongunstig uit voor Casper, vanaf bijna de laatste rij mocht hij vertrekken. De start verliep niet echt lekker, maar Casper bleef kalm en begon aan een hele mooie inhaalrace! Door mooie lijnen te rijden en z’n skills optimaal te gebruiken kon hij zijn conditie compenseren en uiteindelijk op een keurige 26e plaats finishen!
  foto van Mbc de Noordbikers.
  foto van Mbc de Noordbikers. foto van Mbc de Noordbikers. foto van Mbc de Noordbikers.
  more
 • 4 februari 2018

  Na een stevige duurtraining..

  Na een stevige duurtraining afgelopen woensdagavond vertrok onze jeugd wedstrijdgroep vandaag naar Gouda voor een MCC wedstrijd. Daar aangekomen leek het appeltje-eitje, kat in het bakkie en al wat je niet meer kunt verzinnen. Lange asfalt strook en wat draai en keer werk hoe lastig kan dat zijn? Niets was minder waar! Quin hielp Raf bij het inrijden, Raf rijd voor de pauze zijn wedstrijd, op een nog redelijk droog parcours dachten ze. Tijdens de categorie voor Raf barste de regen los, hierdoor veranderde alles. Het was nat, koud en loodzwaar.
  Raf, niet de beste starter van het stel, draaide als 1 van de laatste het veld in. Maar, knokker die hij is, begon meteen met brutale inhaalacties en is niet gestopt met inhalen tot in de laatste ronde. Een hard bevochte 5 plaats ging mee naar huis. Tijdens het inrijden van de hogere categorieën bleek al snel dat de opkomst in deze groepen lager was dan gehoopt. Hierdoor reden onze mannen met zijn allen tegelijk. De start was voor Finn, hij draaide als eerste het veld in met Thimo in zijn wiel. Casper en Quin zaten vlak achter elkaar op een 4e en 5e plek. Op het asfalt, aan het einde van de eerste ronde, trok Thimo weg bij Finn maar beide hadden al zo een grote voorsprong dat hiermee de eerste 2 podiumplaatsen verzekerd waren. Quin heeft hard geprobeerd om in het wiel van Casper te blijven hier zie je toch dat het verschil tussen categorie 6 en 7 groot is. Casper versnelde iedere ronde en kwam steeds beter in zijn ritme uiteindelijk een mooie 4e plek. Toen Quin moest lossen had hij een ronde nodig om bij te komen. Hij heeft heet zwaar gehad, heeft zich knap herpakt en toch een 2e plek in categorie 6 behaald, prima resultaten dus. Uiteindelijk nog een mooie foto van onze "Daltons" kunnen makken, de mannen mogen trots zijn op hun prestaties wij zijn dat zeker!
  foto van Mbc de Noordbikers. foto van Mbc de Noordbikers.
  more
 • 22 januari 2018

  Een leuke technische veldrit maar ook zwaar!

  Vandaag was onze jeugd op meerdere vlakken actief. Een aantal van de jeugdleden heeft deelgenomen aan onze jeugdrit. Een mooie toertocht over ons eigen parcours. Ook vandaag weer een echt succes, 11 maart word de laatste van het winterseizoen verreden! Ook een aantal van de wedstrijdrijders van de jeugd waren actief, vandaag was het de beurt aan RWV “de Spartaan” in Rijswijk om de MCC te organiseren. Een leuk technisch veldrit parcours viel onze mannen zwaar. De rijders op een MTB waren in het modderige en gladde parcours echt in het nadeel. Echter onze mannen reden (met uitzondering van Thimo) op een crosser.
  Thimo wist ondanks zijn MTB heel knap een tweede plek te bemachtigen in de categorie 7/nieuwelingen. Casper reed zijn eerste wedstrijd op zijn crosser, het was lastig maar dankzij zijn super techniek en doorzettingsvermogen heeft hij zich, na een valpartij, sterk herpakt. Resultaat een zevende plek. Quin reed zijn rondes in cat. 6 hij ging voortvarend van start maar was niet in staat om het wiel van de uiteindelijke winnaar te houden. Ook Quin maakte een glijer wat hem nog een plek koste. Maar ook Quin herpakte zich sterk en kwam nog in de buurt van de tweede plek. Uiteindelijk dus derde. Dan hadden we voor de pauze nog Raf rijden, hij had een goede start maar liet zich bij het ingaan van het veld toch een plaats of 4 naar achteren drukken. Mede door de aanmoedigingen van de teamgenoten die al vroeg aanwezig waren wist Raf zich langzaam maar zeker naar voren te knokken. Hij haalde een vijfde plaats en dus ook een mooie medaille!
  more
 • 15 oktober 2017

  Jeugd wintertoertocht

  Vandaag werd, onder zomerse omstandigheden, de eerste van vijf jeugd wintertoertochten verreden. Deze rit was een speciale, omdat de laatste jeugdtraining totaal verregende had de jeugd nog een puzzelrit tegoed. Daarom gingen vanochtend alle 20 deelnemers op zoek naar letters die her en der op het parkoers verstopt hingen. Na afloop, en natuurlijk niet voordat iedereen het goede woord bij elkaar gepuzzeld had, was bij Como & Co de diploma uitreiking van de kijkavonden die van de zomer gehouden zijn. Tot de volgende rit op 12 november! more
 • 20 september 2017

  Uitslag Six4Semmy 2017

  Six4Semmy_Uitslag_2017_09_17
  Pos Nr. Naam Ronden Tot. Tijd Verschil Gat Laatste Tijd
  1 10 Bikesportive 1 39 06:00:08 9:09.405
  2 17 De Strandridders 39 06:03:41 3:32.687 3:32.687 10:24.377
  3 4 Team Semmy 1 39 06:08:11 8:03.277 4:30.590 9:25.383
  4 16 #AllesHard 39 06:09:15 9:06.806 1:03.529 9:28.373
  5 12 Team ZAES 1 37 06:06:33 2 Ronden 2 Ronden 9:53.848
  6 9 Kitesurfschool 4Wind 37 06:08:19 2 Ronden 1:46.484 9:40.828
  7 5 FKA BAM Style 36 06:01:10 3 Ronden 1 Ronde 10:49.147
  8 35 Bemelman Bikesport 36 06:09:12 3 Ronden 8:02.261 11:00.289
  9 25 NB kids Force 1 35 06:09:01 4 Ronden 1 Ronde 10:38.431
  10 1 Team Semmy 2 35 06:09:14 4 Ronden 13.581 10:07.733
  11 29 Team VR Installaties Hillegom 34 06:00:35 5 Ronden 1 Ronde 10:00.828
  12 13 Team ZAES 2 33 06:00:17 6 Ronden 1 Ronde 11:08.150
  13 27 Peron Liftadvies MTB Team 33 06:03:43 6 Ronden 3:25.776 11:41.776
  14 20 Team Didago Consultancy 33 06:05:29 6 Ronden 1:45.734 11:25.922
  15 28 Oppelaar wielersport 33 06:06:27 6 Ronden 58.283 10:09.896
  16 21 Dream team Hoofddorp 32 06:00:18 7 Ronden 1 Ronde 11:28.074
  17 24 Team ZAES 3 32 06:00:18 7 Ronden 0.455 10:41.529
  18 18 Die Hiepjes 32 06:01:07 7 Ronden 48.996 12:28.590
  19 8 Team Compleet 32 06:03:59 7 Ronden 2:51.880 11:12.727
  20 11 Bikesportive 2 32 06:05:00 7 Ronden 1:01.208 12:13.322
  21 31 Martijn vd Kamp 32 06:07:36 7 Ronden 2:36.211 11:13.913
  22 7 Vriendenteam 32 06:09:17 7 Ronden 1:40.204 10:24.045
  23 30 Bjorn Rietveld 32 06:12:27 7 Ronden 3:10.933 12:40.067
  24 2 Factory procyclingteam Fluimke 31 06:00:21 8 Ronden 1 Ronde 11:17.390
  25 32 MTB BBQ 30 06:01:53 9 Ronden 1 Ronde 11:18.386
  26 6 Hubo Noordwijk 28 05:33:02 11 Ronden 2 Ronden 17:32.816
  27 26 NB kids Force 2 28 06:06:39 11 Ronden 33:37.149 12:16.458
  more
 • 10 september 2017

  LJC Arkel

  Dit weekend was er weer een LJC (Landelijke Jeugd Competitie) met dit keer 3 Noordbikers aan de start! Dit keer was de race in Arkel op een erg leuk parcours waarbij de skills flink getest worden door de nodige rockgardens en allerlei andere uitdagende hindernissen. Hier moet je niet alleen hard kunnen trappen, hier moet je ook erg handig met je fiets zijn! In cat.3 (2007) stond Raf als eerste aan de start. Terwijl de regen stevig na beneden kwam mochten de ze zich opstellen en werd t veld weggeschoten. Raf had een redelijke start maar kwam niet helemaal in z'n ritme. Tot hij in de laatste ronde er ineens doorheen kwam en hij zo wegreed bij z'n concurrent! Knap kwam hij als 25e binnen! In cat.5 (2005) was t de beurt aan Quin. Tijdens het inrijden van Quin brak de zon door en die bleef de hele wedstrijd schijnen. Al hielp die zon niet genoeg... na een paar goeie rondjes zorgde de ruim aanwezige modder er voor dat z'n ketting er af liep..😒 helaas kreeg Quin m niet meer aan de praat... met een DNF tot gevolg. In cat.6 (2004) was t de beurt aan Casper. De laatste wedstrijden van Casper liepen niet zoals gehoopt, al enige tijd kampt hij met wat klachten waardoor hij niet helemaal fit is. Maar zo'n leuk parcours als vandaag wil je natuurlijk niet missen.👊🏻 Na een uitgestelde start, de regen kwam met emmers tegelijk naar beneden, was Casper goed weg. In de tweede ronde moest hij wat plaatsen afstaan maar door goed z'n energie te verdelen kon hij het tempo hoog houden en later weer wat plaatsen terugpakken. En toen kwam de bel voor de laatste ronde... spannend... zou hij t groepje waar hij in zit er nog op kunnen leggen?...  #*%^>.... oftewel een lekke band! 😒 Terwijl Casper over t parcours aan t rennen was met de fiets aan z'n hand was z'n vader aan t rennen naar de auto voor een reservewiel... na de wissel wist Casper nog te finishen op een keurige 23e plaats! Allemaal goed gereden mannen! Jammer van de pech, volgende keer beter!! more

ajax-loader-gif

Load More Posts