Jeugdtrainingen

Trainen doe je gezellig samen

In het voorjaar zodra de zomertijd is ingegaan beginnen ook de trainingen weer. Elke woensdagavond zal er een uur lang les worden gegeven vanaf ons verzamelpunt op de parkeerplaats bij Como & Co aan het Oosterduinse Meer te Noordwijkerhout.

De jeugdtrainingen zijn voor jongens en meiden t/m 17 jaar. Vanaf 18 jaar stap je over naar de trainingen voor volwassenen. Mocht een training om een reden niet doorgaan, bijvoorbeeld vanwege heel slecht weer dan zal dit gecommuniceerd worden via een speciale WhatsApp-groep. Zit je nog niet in deze Whatapps-groep, dan kan je dit doorgeven aan Geek van de Berg geek@noordbikers.nl. Ook zal er een bericht geplaatst worden op Facebook.

Trainingschema 2022

  • Eerste training = woensdag 6 april
  • Laatste training = woensdag 28 september

Tijdschema 2022

  • Jeugd van 9-17 jr = training van 18.30 – 19.30 uur
  • Volwassenen = training van 19.00 – +/- 21.00 uur

Leden vanaf 15 jaar mogen met de volwassenen meetrainen. Mocht een training om een reden niet doorgaan, bijvoorbeeld vanwege onze Zomeravond Competitie of te slecht weer, dan zal dit gecommuniceerd worden via de jeugdgroep-app.

Startlokatie Noordwijk(erhout)

De trainingen in Noordwijk starten bij de parkeerplaats van restaurant Como & Co aan het Oosterduinse Meer in Noordwijkerhout. Hier is voldoende parkeergelegenheid.
Starttijd is 18.15 uur. Let op! Tijdens de trainingsavonden zal er geen gelegenheid zijn tot omkleden/douchen. Omdat een uur zo om is vertrekken we op tijd en kunnen we niet wachten op laatkomers. Dus zorg dat je minimaal 5 minuten voor vertrek aanwezig bent.

Voor iedereen een geschikte groep

• De “Groene”-groep wordt meestal getraind door Geek. Geek leert je de basisvaardigheden aan die je nodig hebt om veilig te kunnen gaan mountainbiken.

• De “Blauwe”-groep krijgt training van Eric, hier leer je nog meer fietsbeheersing en leer je nog beter zelfstandig over het parcours te rijden.

• De “Rode”-groep zijn de jongens en meiden die al behoorlijk veel kunnen met de fiets en hier leer je van Peter en Robert de extra tricks om bijvoorbeeld ook over een boomstam te kunnen springen!
Let op! Vanaf deze groep is het verplicht om met klik-pedalen te rijden.

• De “Zwarte”-groep zijn de jongens en meiden die eigenlijk al net zo snel als hun vader en/of moeder zijn met de mountainbike. Mirko leert je om met veel fietsbeheersing ze echt achter je te laten .

• De “Wedstrijd”-groep krijgt training van Alphons. Bij deze trainingen wordt er gewerkt aan alles wat je nodig hebt om met veel plezier je wedstrijden zo goed mogelijk te rijden!

Dus voor iedereen is er wel een groep! Het komt geregeld voor dat we groepen samenvoegen. Daarbij houden we natuurlijk rekening dat de niveauverschillen niet te ver uit elkaar liggen. Bij al onze training staat het plezier altijd voorop, de training bestaan dat ook (bijna) altijd uit een combinatie van oefeningen in spelvorm en oefeningen op het mountainbikeparcours. Uiteraard hebben alle trainers een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Fiets en kleding voorschriften

Om mee te mogen/kunnen doen met de mountainbiketrainingen moet je beschikken over:

• Een goedwerkende mountainbike (werkende (hand)remmen, versnellingen en noppenbanden).
• Een goed passende fietshelm.
• Fietshandschoenen.
• Dichte schoenen.
• Clubshirt te bestellen op www.webshop-noordbikers.nl
(als je die de eerste trainingen nog niet hebt is dat niet erg)
Lange broek bij temperatuur onder de 15 graden!

Meetrainen maar nog geen lid?

Als je nog geen lid bent maar wel een keer aan een training mee wilt doen, kan iedereen één of twee keer gratis meetrainen. Op die manier kun je goed bepalen of je het leuk vindt om te mountainbiken. We willen het wel graag van te voren weten, stuur hiervoor minimaal een dag van te voren een e-mail naar geek@noordbikers.nl of peter@noordbikers.nl. Dan kunnen we er rekening mee houden. We hebben geen leenfietsen, dus zorg wel voor een goed werkende mountainbike en goed passende fietshelm.

Geek Peter Mirko  Erik Alphons

Een goede les begint met goede begeleiding

Onze jeugdtrainingen staan onder leiding van Geek van den Berg, Peter van den Berg, Alphons Turk, Mirko Ouwersloot, Eric de Groot en Robert Oudshoorn. We willen per groep minimaal één zogenaamde ‘achterrijder’ hebben. Dit kan een vaste trainer zijn maar deze taak wordt meestal gedaan door een meerijdende vader of moeder. Dus fietst één van je ouders ook en je vader of moeder vind het leuk om zo af en toe een keer mee te rijden als ‘achterrijder’ dan maken wij daar graag gebruik van.

De trainers bepalen per week hoe de training ingevuld gaat worden. De ene keer het parcours op, dan weer een techniek training bij Duindamseslag of een behendigheid spel bij het Oosterduinse Meer. Opties te over. En altijd staat plezier en veiligheid voorop.

Iedereen valt wel eens met mountainbiken. We leren met vallen en opstaan en een schaafwondje is dan ook zo opgelopen. Uiteraard hopen we dat er nooit iets fout gaat tijdens een training maar we zijn wel voorbereid. De trainers hebben altijd een EHBO tasje bij zich met pleisters e.d. en uiteraard een telefoon.

Wintertrainingen

Na de zomertrainingen, wanneer het ‘s avonds eerder donker wordt, organiseren wij rondom de verlichte wielerbaan bij RTV de Bollenstreek in Lisse iedere woensdagavond jeugdwintertrainingen. Vanaf 18.30 uur kunnen de jeugdleden een uur lang training volgen op een speciaal aangelegd mountainbike parkoers. Vereiste is wel dat je goede fietsverlichting hebt, en uiteraard geschikte winterkleding en handschoenen voor als het koud is.

Wedstrijden

Wil je wedstrijden rijden dan kan dat ook. Het hele jaar door worden er regionale of landelijke wedstrijden georganiseerd waar je deel aan kan nemen. Meer informatie over deze wedstrijden kan je terecht bij Alphons en Eric.

Algemene communicatie met de trainers kan via e-mail: geek@noordbikers.nl of peter@noordbikers.nl