Landelijke Jeugd Competitie 2018 (LJC) van start

  • 13 maart 2018

Dit weekend startte de Landelijke Jeugd Competitie 2018 (LJC).
Zoals de afgelopen jaren gebruikelijk was de eerste wedstrijd in Oldebroek. Hier ligt een fantastisch “speel”-parcours vol met pump-tracks, rock gardens, boomstammen klimmen en afdalingen! En natuurlijk heel veel heerlijke bochten!!

Namens de club stonden 3 jeugdleden aan de start; Raf, Quin en Casper.

Omdat dit de eerste wedstrijd van het seizoen is werd er geloot voor de start. Anders dan andere jaren zal dit eerste 6 wedstrijden worden gedaan.

Raf (cat. 4) had een wereldloting, eerste startrij en een super start maaaaaar, door een valpartij in het eerste rechte stuk een herstart. Omdat Raf last heeft van plankenkoorts viel hij een aantal keer in de eerste ronde en reed hij een race vanaf de laatste plek. Toch heeft hij zich sterk herpakt en zelfs nog wat plaatsen teruggepakt!

Na de pauze de 2 grote kerels, Quin (cat 6.) eerst. In vergelijking tot zijn broertje een matige loting. Hij vertrok vanaf de 5e startrij maar dankzij een goede start wist hij een toch halverwege het deelnemersveld de 1e ronde te starten. De kinderen waar hij tussen reed waren de kids die vorig seizoen tenminste 10 plekken voor hem reden! Door de sterke ronde en slimme keuzes, de chickenrun waar het op de normale hindernissen heel druk was, pakte zelfs nog een aantal plaatsen. En toen??? Schoot zijn crank van zijn fiets. En dus einde oefening. Ondanks dat hij het winterseizoen uit kwam met Pfeifer toch een opsteker. De training met de wedstrijdgroep heeft echt resultaat.

Casper (cat.7) stond met een duidelijk doel aan de start: lol maken!
Na een jaar knoeien met zijn gezondheid zit dit gelukkig weer in de lift. Hij had er, ondanks dat z’n conditie nog niet op pijl, erg veel zin in!
De loting pakte ongunstig uit voor Casper, vanaf bijna de laatste rij mocht hij vertrekken. De start verliep niet echt lekker, maar Casper bleef kalm en begon aan een hele mooie inhaalrace! Door mooie lijnen te rijden en z’n skills optimaal te gebruiken kon hij zijn conditie compenseren en uiteindelijk op een keurige 26e plaats finishen!

foto van Mbc de Noordbikers.
foto van Mbc de Noordbikers. foto van Mbc de Noordbikers. foto van Mbc de Noordbikers.

No Replies to "Landelijke Jeugd Competitie 2018 (LJC) van start"