LJC Arkel

  • 10 september 2017

Dit weekend was er weer een LJC (Landelijke Jeugd Competitie) met dit keer 3 Noordbikers aan de start!

Dit keer was de race in Arkel op een erg leuk parcours waarbij de skills flink getest worden door de nodige rockgardens en allerlei andere uitdagende hindernissen. Hier moet je niet alleen hard kunnen trappen, hier moet je ook erg handig met je fiets zijn!

In cat.3 (2007) stond Raf als eerste aan de start. Terwijl de regen stevig na beneden kwam mochten de ze zich opstellen en werd t veld weggeschoten. Raf had een redelijke start maar kwam niet helemaal in z’n ritme. Tot hij in de laatste ronde er ineens doorheen kwam en hij zo wegreed bij z’n concurrent! Knap kwam hij als 25e binnen!

In cat.5 (2005) was t de beurt aan Quin.
Tijdens het inrijden van Quin brak de zon door en die bleef de hele wedstrijd schijnen. Al hielp die zon niet genoeg… na een paar goeie rondjes zorgde de ruim aanwezige modder er voor dat z’n ketting er af liep..😒 helaas kreeg Quin m niet meer aan de praat… met een DNF tot gevolg.

In cat.6 (2004) was t de beurt aan Casper. De laatste wedstrijden van Casper liepen niet zoals gehoopt, al enige tijd kampt hij met wat klachten waardoor hij niet helemaal fit is. Maar zo’n leuk parcours als vandaag wil je natuurlijk niet missen.👊🏻
Na een uitgestelde start, de regen kwam met emmers tegelijk naar beneden, was Casper goed weg. In de tweede ronde moest hij wat plaatsen afstaan maar door goed z’n energie te verdelen kon hij het tempo hoog houden en later weer wat plaatsen terugpakken.
En toen kwam de bel voor de laatste ronde… spannend… zou hij t groepje waar hij in zit er nog op kunnen leggen?…  #*%^>…. oftewel een lekke band! 😒 Terwijl Casper over t parcours aan t rennen was met de fiets aan z’n hand was z’n vader aan t rennen naar de auto voor een reservewiel… na de wissel wist Casper nog te finishen op een keurige 23e plaats!

Allemaal goed gereden mannen! Jammer van de pech, volgende keer beter!!

No Replies to "LJC Arkel"


    Got something to say?

    Some html is OK