MTB-Haarlemmermeer

Welkom op de website van MTB Haarlemmermeer, de mountainbikeclub van Hoofddorp en omstreken.MTB Haarlemmermeer is opgericht met als doel een MTB route in natuur gebied de Groene Weelde te ontwikkelen en te beheren. In overleg met de beheerders van de parken De Groene Weelde, Boseilanden en Haarlemmermeerse Bos is een route tracé bepaald waarbij rekening is gehouden met alle gebruikers van deze gebieden. De strategie die hierbij gehanteerd wordt is dat door de MTB’ers een leuke eigen route te geven er in de rest van de delen van de gebieden niet meer door de natuur gereden wordt. Hiermee kan enerzijds de natuur beschermd worden en anderzijds kunnen andere gebruikers recreëren zonder dat er conflictsituaties hoeven op te treden met MTB’ers.

MTB Haarlemmermeer is opgericht met als doel een MTB route in natuur gebied de Groene Weelde te ontwikkelen en te beheren. In overleg met de beheerders van de parken De Groene Weelde, Boseilanden en Haarlemmermeerse Bos is een route tracé bepaald waarbij rekening is gehouden met alle gebruikers van deze gebieden. De strategie die hierbij gehanteerd wordt is dat door de MTB’ers een leuke eigen route te geven er in de rest van de delen van de gebieden niet meer door de natuur gereden wordt. Hiermee kan enerzijds de natuur beschermd worden en anderzijds kunnen andere gebruikers recreëren zonder dat er conflictsituaties hoeven op te treden met MTB’ers.
MTB Haarlemmermeer coördineert de afstemming met de diverse beheerders van de parken en de (onderhoud)werkzaamheden aan de route. Hiervoor is MTB Haarlemmermeer in de vorm van een commissie ondergebracht bij MBC De Noordbikers. Hierdoor hebben de beheerders een formeel aanspreekpunt en de mountainbikers kunnen profiteren van een mooie route. Door lid te worden van De Noordbikers steun je hiermee de route en kun je gebruik maken van alle activiteiten die de club biedt zoals wedstrijden en trainingen.

Onze sponsors en partners

UA-4008544-2