MTB Kampioenschap Haarlemmermeer

  • 9 juli 2017

Het MTB Kampioenschap van de Haarlemmermeer zit er weer op! Wat een geweldige dag. Top omstandigheden, prachtige sfeer en een deelnemersveld met mooie winnaars. Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers die in aanloop naar dit evenement en op de dag zelf zich ingezet hebben om het tot een succes te maken.
En natuurlijk alle deelnemers en support crew – ouders 😉 – bedankt dat jullie er waren.

Uitslag Categorie 0/1 (geb. jaar 2009)

Om 11 uur werd vandaag het MTB Kampioenschap van de Haarlemmermeer gestart door de jongst rijders, namelijk die in categorie 0/1. De 8 dames en heren hadden het niet eenvoudig. Alle ogen waren op hen gericht om de dag te starten en daarbij moesten ze ook nog eens het parkoers inrijden voor alle volgende wedstrijden. Dus de ideale lijnen waren nog niet zichtbaar ingereden. Onder luide aanmoedigingen van ouders en grootouders reden ze in 10 minuten hun 2 ronden. Floortje de Vries van Westland Wil Vooruit reed naar de eerste plaats, op korte afstand gevolgd door Roan Kerklaan van RWV de Spartaan en Benthe van Haasteren, ook van WWV, die de laatste podiumplek opeiste. Roan had nog even een ongelukkig moment omdat hij na tweeronden als eerste over de finish dacht te komen, maar deze lag iets verder. In de consternatie verloor hij hierbij de eerste plaats. Gelukkig pakte hij dit goed op en is toch tevreden met de tweede plaats hopen we!

Top 3:

1e plek Floortje de Vries
2e plek Roan Kerklaan
3e plek Benthe van Haasteren

Volledige uitslag:

Positie Deelnemer Vereniging
1 Floortje de Vries Westland Wil Vooruit
2 Roan Kerklaan RWV de Spartaan
3 Benthe van Haasteren Westland Wil Vooruit
4 Eoin Struik HR en TC D.O.K.
5 Nikita de Neef Dirty Hill
6 Wessel den Harder Westland Wil Vooruit
7 Julia van der Vossen MBC de NoordBikers
8 Lise van de Aa RWV de Spartaan

Uitslag Categorie 2/3 (geb. jaar 2008/2007)

Nu de kop eraf is staat een groot veld te popelen om te starten, namelijk categorie 2/3. Hier 11 dames en heren aan de start die tweemaal zo lang gaan racen, namelijk 20 minuten. Als het startschot klinkt wordt er direct vol gekoerst. Dat het tempo ook hoog ligt blijkt wel want er worden maar liefst 5 ronden over het parkoers verreden voor Siebe de Naeyer van W.A.C. als eerste over de finish komt. In deze categorie pakte vervolgens Roan kerklaan van RWV de Spartaan de tweede plaats en Benthe van Haasteren, ook van WWV, de derde plaats.

Top 3:

1e plek Siebe de Naeyer
2e plek Kai Roeling
3e plek Dave Boekestijn

Volledige uitslag:

Positie Deelnemer Vereniging
1 Siebe de Naeyer W.A.C.
2 Kai Roeling Westland Wil Vooruit
3 Dave Boekestijn Westland Wil Vooruit
4 Julian Kerklaan RWV de Spartaan
5 Jurre van der Kaaij Westland Wil Vooruit
6 Raf de Groot MBC de NoordBikers
7 Justen Hauser Westland Wil Vooruit
8 Sem van de Aa RWV de Spartaan
9 Maarit Ottink Twiske
10 Cynthia de Haas Twiske
11 Jurgen den Harder Westland Wil Vooruit

Uitslag Categorie 4/5 (geb. jaar 2006/2005)

In categorie 4/5 een klein startveld, maar niet minder gedreven. De 4 rijders gaan strijden voor slechts drie podiumplaatsen. Dus dat beloofd wat.In 30 minuten rijden de jongens de lijnen nog meer in het veld, iets dat de rijders na hen maar wat goed zullen kunnen gebruiken. De lengte van de ronde is inmiddels ook wat uitgebreid, toch worden er nog 6 ronden gereden voor Shunyo de Neef van HNTC DOC de winst pakt. Quin de Groot van de NoordBikers pak de tweede podium plek en Niels Uitenwilligen van W.A.C. Team de derde en laatste podiumplaats. Jip van Allikum van de NoordBikers wordt 4e omdat hij een paar ronden minder kon rijden.

Volledige uitslag:

Positie Deelnemer Vereniging
1e plek Shunyo de Neef HNTC DOC
2e plek Quin de Groot MBC de NoordBikers
3e plek Niels Uitenwilligen W.A.C. Team
4e plek Jip van Allikum MBC de NoordBikers

Uitslag Categorie 6/7 (geb. jaar 2004/2003)

Categorie 6/7 rijdt vandaag tegelijkertijd met de Open / Fun klasse. Althans met een minuutje achterstand. De 8 deelnemers stellen zich op zodra de rest van het veld is vertrokken. Als ook hun startshot klink wordt direct de achtervolging ingezet. Het duurt dan ook niet lang voor de eerste Open / Fun klasse rijders worden bijgehaald. Zo is er telkens een nieuwe doel in het vizier en rijden ze in 45 minuten gestaag hun ronden. Uiteindelijk is het Finn Plas van de NoordBikers die voor Kevin Gnade van MTB Twiske de finish als eerste kruist. Op de derde plek nog een NoordBiker, namelijk Casper Turk.

Top 3:

1e plek Finn Plas
2e plek Kevin Gnade
3e plek Casper Turk

Volledige uitslag:

Positie Deelnemer Vereniging
1 Finn Plas MBC de NoordBikers
2 Kevin Gnade MTB Twiske
3 Casper Turk MBC de NoordBikers
4 Sem van de Putte RTV de Bollenstreek
5 Sven Ottink MTB Twiske
6 Laurens Keuning MBC de NoordBikers
7 Kamil Prelich
8 Enzo Medeiros MBC de NoordBikers

Uitslag Dames

De Dames categorie, anders dan de dames in de Open / Fun klasse, stonden met z’n 5-en naast de Nieuwelingen en Open Pro / Top klasse rijders. Op deze manier kon er mooi meegestreden worden in een wat grote veld. Yvonne de Jong van de NoordBikers kon een mooi duel met enkele heren aangaan en reed uiteindelijk naar de hoogste trede op het podium. Mirte Klerkx van RTC Buitenlust reed vervolgens naar de 2e plaats voor Daniëlle Sluijter van Westland Wil Vooruit die derde werd.

Volledige uitslag:

Positie Deelnemer Vereniging
1e plek Yvonne de Jong MBC de NoordBikers
2e plek Mirte Klerkx RTC Buitenlust
3e plek Daniëlle Sluijter Westland Wil Vooruit
4e plek Thamara Pijpers Restar
5e plek Sharon Spruit DRC de Mol

Uitslag Junioren/Nieuwelingen

Bij de Nieuwelingen ‘slechts’ 2 deelnemers. Omdat er bij de Open Pro wordt gestart in elk geval wel een mooi veld om in mee te strijden. Dat uitrijden altijd een eerste vereiste is moge duidelijk zijn. Ook als er 2 aan de start staan. Toch maakte Niek Zeitveld van Bar End het zichzelf nog even flink lastig. Door vlak voor de asfalt oversteek op een paaltje te rijden en hierdoor een niet erg fijne landing op datzelfde asfalt te maken. Maar fietsers zijn geen watjes dus met een geschaafde knie kan ook gewoon doorgereden worden. Lucas Keuning van de NoordBikers die bij de start nog dapper de kopstart pakte besloot wijselijk dat hij dat tempo niet de hele wedstrijd vol zou kunnen houden. Uiteindelijk kwam Niet als eerste en Lucas als tweede over de finish.

Positie Deelnemer Vereniging
1e plek Niek Zeitveld Bar End
2e plek Lucas Keuning MBC de NoordBikers

Uitslag Open / Fun klasse

Voor de Open / Fun klasse rijders is het parkoers inmiddels tot de volle lengte van 3.2 km uitgebreid. Het grootste deelnemers veld van de dag bestaat uit 33 dames en heren. Het eerste grasstrookje doet redelijk zijn werk om het veld wat uit te rekken voordat het eerste single-trail segment ingereden wordt. Toch is het even dringen halverwege het veld maar iedereen komt er goed door. De uiteindelijke winnaars nestelen zich al snel in de voorste gelederen al kost het tot aan de laatste ronde voor de winnaar zich echt voorin meldt. In een mooie strijd om de eerste plaats is het Tim van Gijlswijk van de NoordBikers die voor Michael van Strien, eveneens NoordBikers, de winst pakt. Stefan Treling maak het podium voor de NoordBikers compleet door solo op de derde plaats aan te komen.

Top 3:

1e plek Tim van Gijlswijk
2e plek Michael van Strien
3e plek Stefan Treling

Volledige uitslag:

Positie Deelnemer Vereniging
1 Tim van Gijlswijk MBC de NoordBikers
2 Michael van Strien MBC de NoordBikers
3 Stefan Treling MBC de NoordBikers
4 Marcel Waaning MBC de NoordBikers
5 Thijs Mes
6 Etiënne van Oss MBC de NoordBikers
7 Arno van der Veek MTB Noordwest
8 Bert Hulshof
9 Mark Klerkx RTC Buitenlust
10 Joram Hartogs W.V. Amsterdam
11 Zijerveld
12 Peter van der Zwet MBC de NoordBikers
13 Joep van de Poel MBC de NoordBikers
14 Martijn Besselink MBC de NoordBikers
15 Jos Versteege MBC de NoordBikers
16 Jasper Smit Swift
17 Nico Kerklaan
18 Frank van de Zalm MBC de NoordBikers
19 Kevin Hamer MBC de NoordBikers
20 Lenart Hamer
21 Jack Tulen MBC de NoordBikers
22 Henk van Zanten MBC de NoordBikers
23 Wim Bokhorst
24 Jasper Romeijn
25 Henk Koorevaar
26 Sjaak Kruit MBC de NoordBikers
27 Marianne Veldhuizen
28 Mario Franco
29 Margot van Winsen MBC de NoordBikers
30 Saskia Offermans MBC de NoordBikers
31 Paul de Neef Dirty Hill
32 Paul van de Poel
33 Vincent van Blitterswijk MBC de NoordBikers

Uitslag Open Pro / Top klasse

In de Open Pro / Top klasse race stonden ook de Dames en Nieuwelingen aan de start. Dat maakte een gezamelijk veld van 18 dames en heren. Nieuweling Lucas Keuning liet zich echter niet intimideren door als het ‘geweld’ van de Open Pro om zich heen en pakte brutaal de kopstart op de voet gevolgd door Bram Rood en Maarten Visker. In de volgende ronden waren het Bram Rood van KMC en Maarten Visker voor BikeSportive die de strijd om de eerste plaats voerden. Pas een ronde voor het einde wist Bram een gaatje te slaan. Vooral op de rechte stukken over de grindpaden was hij even te snel voor Maarten. In deze volgorde als 1e en 2e finishten zij dan ook. Dederde plek was ook een mooi duel. Hier door Roy Rotteveel van de NoordBikers en Frits van Lieshout van Dasia Cycling Team. Frits haalde Roy vlak voor de finish in maar ging buiten het zicht onderuit. Roy kon hierdoor onbedreigd naar de derde positie rijden.

Top 3:

1e plek Bram Rood
2e plek Maarten Visker
3e plek Roy Rotteveel

Volledige uitslag:

Positie Deelnemer Vereniging
1 Bram Rood KMC
2 Maarten Visker BikeSportive
3 Roy Rotteveel MBC de NoordBikers
4 Frits van Lieshout Dasia Cycling Team
5 Peter van Dam MBC de NoordBikers
6 Peter Reitsma RTV de Bollenstreek
7 Claudio Cabaca
8 Ferry Koning MBC de NoordBikers
9 Edwin de Ligt HSV de Kampioen
10 Dennis Moolhuijsen Uithoornse WTC
11 Christian van Wamelen Dirty Hill

De dag werd door de vrijwilligers en aangesloten deelnemers in stijl afgesloten door een prima verzorgde barbecue door Keurslagerij Dick Reus.

No Replies to "MTB Kampioenschap Haarlemmermeer"