MTB route Hoofddorp

  • 2 mei 2020

De route van Hoofddorp is lange tijd afgesloten geweest i.v.m. de aanleg van de nieuwe 380kV hoogspanningsleiding. Tijdens de aanleg zijn een aantal leuke stukken van de route compleet weggevaagd. We zijn daarop in overleg gegaan met het Recreatieschap dat het beheer heeft over het vernielde deel van de route. Inzet is niet alleen herstel van de oude route, maar ook meteen een flinke upgrade. De oude route was nou eenmaal niet overal even boeiend…We hebben in 2017 een alternatief traject ingediend.

Herinrichting van het terrein liet om allerlei redenen buiten onze invloed lang op zich wachten. Maar er zit eindelijk beweging in. Deze zomer wordt de herinrichting van het terrein ontworpen en in het najaar en de winter zullen de plannen worden uitgevoerd. Het Recreatieschap deelt onze mening dat een aantrekkelijk MTB parcours in die plannen hoort. Noordbikers commissie Hoofddorp en het Recreatieschap gaan samen kijken naar de praktische uitvoering. Hoewel het nu even lastig is om fysiek te overleggen heb ik er alle vertrouwen in dat we op weg zijn naar een verbeterde route.   

Inmiddels is het gehele bouwterrein weer opengesteld. De MTB route van Hoofddorp is daardoor weer toegankelijk en door een aantal vrijwilligers ook weer goed begaanbaar gemaakt. Helaas ontbreken er vele routepijlen. Bij inventarisatie bleek dat er ruim 80 paaltjes gezet moeten worden om de zaak weer compleet te maken. Met het oog op bovenstaande ontwikkelingen hebben we echter besloten hier nu geen geld en moeite in te steken. We passen daar waar mogelijk nog wat pijltjes aan maar een grootschalige actie heeft nu geen nut. We rekenen op jullie begrip!

Toch zou het jammer zijn om de route niet te rijden. De route ligt er momenteel goed bij en het is met 16 km en 75 hm een uitermate geschikt trainingsrondje.

Lekker stoempen op de lange open stukken, wat venijnige klimmetjes en in het Haarlemmermeerse bos toch ook wat technische singletrackjes. En dan is er voor de liefhebbers natuurlijk de afdaling van de Spottershill. Vooral het eerste deel vereist wat momenteel wat moed. Steil, geulen en hobbelig. Pas daar dus op, rij over asfalt terug of pak een hellinkje lager als je niet helemaal zeker van je zaak bent.

Geen pijltjes, toch route-info? Gebruik deze links het routekaartje en de GPX:

Namens commissie Hoofddorp veel plezier!

Stanley van der Veld.

No Replies to "MTB route Hoofddorp"