Na een stevige duurtraining..

  • 4 februari 2018

Na een stevige duurtraining afgelopen woensdagavond vertrok onze jeugd wedstrijdgroep vandaag naar Gouda voor een MCC wedstrijd.

Daar aangekomen leek het appeltje-eitje, kat in het bakkie en al wat je niet meer kunt verzinnen. Lange asfalt strook en wat draai en keer werk hoe lastig kan dat zijn? Niets was minder waar!

Quin hielp Raf bij het inrijden, Raf rijd voor de pauze zijn wedstrijd, op een nog redelijk droog parcours dachten ze. Tijdens de categorie voor Raf barste de regen los, hierdoor veranderde alles. Het was nat, koud en loodzwaar.

Raf, niet de beste starter van het stel, draaide als 1 van de laatste het veld in. Maar, knokker die hij is, begon meteen met brutale inhaalacties en is niet gestopt met inhalen tot in de laatste ronde. Een hard bevochte 5 plaats ging mee naar huis.

Tijdens het inrijden van de hogere categorieën bleek al snel dat de opkomst in deze groepen lager was dan gehoopt. Hierdoor reden onze mannen met zijn allen tegelijk. De start was voor Finn, hij draaide als eerste het veld in met Thimo in zijn wiel. Casper en Quin zaten vlak achter elkaar op een 4e en 5e plek. Op het asfalt, aan het einde van de eerste ronde, trok Thimo weg bij Finn maar beide hadden al zo een grote voorsprong dat hiermee de eerste 2 podiumplaatsen verzekerd waren. Quin heeft hard geprobeerd om in het wiel van Casper te blijven hier zie je toch dat het verschil tussen categorie 6 en 7 groot is. Casper versnelde iedere ronde en kwam steeds beter in zijn ritme uiteindelijk een mooie 4e plek. Toen Quin moest lossen had hij een ronde nodig om bij te komen. Hij heeft heet zwaar gehad, heeft zich knap herpakt en toch een 2e plek in categorie 6 behaald, prima resultaten dus.

Uiteindelijk nog een mooie foto van onze “Daltons” kunnen makken, de mannen mogen trots zijn op hun prestaties wij zijn dat zeker!

foto van Mbc de Noordbikers. foto van Mbc de Noordbikers.

No Replies to "Na een stevige duurtraining.."