Nationale xco wedstrijd in Burgh Haamstede

  • 27 maart 2017

Na de jeugd op zaterdag waren het vandaag de grote mannen die aan de bak mochten bij de nationale xco wedstrijd in Burgh Haamstede.

Voor de Noordbikers kwamen er 3 mannen aan het vertrek: Jeroen vd Vossen bij de Masters 30+ en Iwan Hulsebosch en Pepijn van Varik bij de Nieuwelingen. Als eerste mocht Jeroen van start bij de Masters. Een klein maar sterk startveld bij de masters vandaag op het schitterende wedstrijd parcours in boswachterij Westerschouwen. Een echt duinparcours zoals wij gewend zijn met veel klimwerk en mooie technische passages. Ondanks maar een korte trainingsaanloop richting deze wedstrijd was Jeroen gelijk goed weg en kon de eerste ronde zelfs met de kop van de wedstrijd mee. Dat tempo was echter wat te gek en hij kwam op een 6e plek te rijden. 3 ronden voor het eind kreeg hij gezelschap van oud streekgenoot en voormalig Crocodile trophy winnaar Simon Apperloo. De laatste halve ronde kon Jeroen nog een versnelling plaatsen op een langer lopende klim passage en reed Simon nog op een halve minuut. Een mooie 6e plek dus !

Hierna was het de beurt aan de Nieuwelingen. Pepijn had de eerste wedstrijd gemist en moest dus achteraan starten in het grote veld Nieuwelingen. Zo stond Iwan zelfs 30 plaatsen voor hem. Gelukkig houd Pepijn wel van een uitdaging en ging na de start op zoek naar Iwan. Na een indrukwekkende inhaalrace kwam hij bijna tot aan Iwan. Iwan werd 33e en Pepijn uiteindelijk 36e. De mannen hebben de overstap van de jeugd naar Nieuwelingen dus goed verwerkt.

Allen knap gedaan vandaag!

No Replies to "Nationale xco wedstrijd in Burgh Haamstede"