Paul van Eeden eerste mountainbike-kampioen van Haarlemmermeer

  • 3 juli 2015

De verzengende hitte weerhield honderden mountainbikers en andere belangstellenden er niet van naar de officiële opening van het prachtige Mountainbike-parcours in de Haarlemmermeer te komen. De wethouder van sportzaken Adam Elzakalai, complimenteerde de initiatiefnemers en degenen die dit prachtige traject mogelijk hebben gemaakt dan ook terecht. Het doorknippen van het lint was voor vele liefhebbers het startsein om het parcours voor het eerst te gaan ontdekken.

\r\n

De officiële opening werd door MBC NoordBikers, de mountainbikevereniging van de Bollenstreek en Haarlemmermeer, aangegrepen om gelijk het allereerste MTB-kampioenschap van Haarlemmermeer te organiseren. Een prachtig afgesloten parcours was hiervoor aangelegd. Nabij start en finish was het één en al gezelligheid. Balk Rijwielen uit Nieuw-Vennep had diverse testbikes van diverse merken geregeld, de dames van Red Bull waren present, tot groot genoegen van de mannelijke deelnemers, en uiteraard was er op het laatste moment nog een heuse ijskar ingevlogen.

\r\n

Het kampioenschap werd verreden in 2 verschillende klassen, de Funklasse, een minder toepasselijke naam onder deze zware weersomstandigheden, en uiteraard de Topklasse. In deze laatste klasse stond een handvol favorieten aan de start. De vraag was vooral wie het beste bestand zou zijn tegen de drukkende warmte. Ondanks een valpartij bij de start, zonder nadelige gevolgen, werd er zeer hard gereden en mocht NoordBiker Paul van Eeden de spreekwoordelijke kampioenstrui aantrekken. Tweede werd Arthur Rutte en derde Tibor Zwaan.

\r\n

Uitslagen
\r\nTopklasse 1. Paul van Eeden 2. Arthur Rutte 3 Tibor Zwaan
\r\nFunklasse 1. Wim Mandemakers 2. Jan Schouten 3. Jacco de Ruiter
\r\nDames 1. Annemarie Kranenburg 2. Sandra de Best 3. Maaike van Dijk

\r\n

opening

\r\n

No Replies to "Paul van Eeden eerste mountainbike-kampioen van Haarlemmermeer"


    Got something to say?

    Some html is OK