Raf, Quin en Casper rijden in Zeegse

  • 11 juni 2017

Zaterdagochtend heel vroeg stapte 3 jeugdleden achterin de auto; Raf, Quin en Casper. Alledrie vol goede moed en hopend op een leuke wedstrijd in Zeegse met wellicht een mooie uitslag. Doordat vandaag ook het NK jeugd op de weg verreden werd ontbraken er wat toppers  in alle categorieën en dat zag er op papier gunstig uit!

Raf (cat.3/2007) mocht als eerste van de drie een poging wagen. Dit is pas z’n tweede landelijke mtb-wedstrijd en dat is nog best spannend. Vooral de start waarbij het hele veld volle bak op de eerste bocht af sprint is indrukwekkend! Raf dook hierdoor als laatste het veld in, maar eenmaal in t veld kwam het vertrouwen terug en vond hij z’n ritme!  Knap werd hij 21e.

Quin (cat.5/2005) mocht als tweede van start. Doordat er iets mis ging met de registratie van z’n nummerbord had hij geen voordeel van zijn eerder verdiende punten en stond hij achteraan bij de start 😒. Maar Quin heeft duidelijk goed opgelet bij de vorige wedstrijden, met een goeie start pakte hij direct al wat plekken. Ook in t veld wist hij nog wat plekken te pakken… totdat z’n ketting eraf liep… hierna duurde t even voordat Quin z’n ritme weer had. Uiteindelijk wist hij in een eindsprint de 22e plaats te pakken!

Casper (cat.6/2004) stond gefocust aan de start op de tweede rij! Gebrand op een mooie uitslag sprintte hij weg na het startschot… rond de 6e plek was hij weg… totdat… z’n ketting eraf vloog 😤😤😤… nadat z’n ketting er weer op lag kon hij als laatste het veld in…
Na de eerste lus wist hij de aansluiting met de achterkant van t peloton te vinden en had de eerste drie al weer te pakken! Hierna volgde een spectaculaire inhaalrace waarbij Casper van groep naar groep knalde en er voorbij vloog… zou t dan toch nog gaan lukken?… na een paar ronden “inhaalrace” nam de vermoeidheid bij Casper toe en moest hij z’n inhaalrace staken en genoegen nemen met een 18e plaats. Knap omgegaan met deze tegenslag!

Voor alledrie was het toch een mooie en succesvolle dag! Knap gedaan mannen!👍🏻

No Replies to "Raf, Quin en Casper rijden in Zeegse"


    Got something to say?

    Some html is OK