Route Noordwijk

Hieronder staan een aantal van de routes zoals deze door de NoordBikers zijn aangelegd. De routes zijn allemaal singletracks die een vast begin- en eindpunt hebben. Er is dus één juiste richting waarbij je geen tweerichting verkeer hebt.

Route deel 1

Direct vanaf het start/rustpunt vertrek je in een paar mooie bochten die overgaan in een snelle klim. De afdaling is snel en hobbelig die je onderaan met enig beleid tussen de balken door. De volgende bochten gaan over in een stuk vals plat waarbij de hartslag al behoorlijk begint op te lopen. Een natuurlijke trappenafdaling wordt gevolgd door een snelle slinger die overgaat in wederom een helling. De klim is slechts aanloop voor een steil eindstuk waar je flink op stuk kan gaan en de bovenbenen al flink protesteren. Een beetje rust krijg je in het vervolgtraject mits je snelheid kunt houden. Een lange bocht in een kom leidt opnieuw naar een natuurlijke trap die wat langer is en direct overgaat in een aantal snelle slingers. Hierbij ben je het ruiterpad gepasseerd. Een lange afdaling is aanloop voor de laatste steile klim die je het beste kunt nemen door geen snelheid in de bocht te verliezen. Met je tong op het stuur uitrollen naar het einde. Op het asfalt rechtsaf op weg naar deel 2 
RouteNoordwijk_Deel1

Route deel 2

Vanaf het asfalt/fietspad rij je op volle vaart links het parcours op. Een lichte slinger zal je niet veel afremmen en als je de bochten goed neemt kun je dit volhouden tot net na het passeren van het ruiterpad. Kort bochtenwerk volgt, zorg dat je snelheid meeneemt in het korte klimmetje. Na het passeren van de balken even goed aanzetten en op volle vaart het volgende deel in. Na de lange bocht naar links even aanzetten tot je de boom gepasseerd bent en opnieuw vaart maken. Slingerend tot aan de asfalt overgang waarbij je elke bocht net even anders neemt. Op het rechte stuk vaart maken voor de jump (of er langs rijden) en wederom een paar mooie bochten die je op snelheid kunt nemen. Een scherpe bocht naar links zal je snelheid eruit halen, net voordat je een steile klim krijgt die bovendien mul kan zijn. Inmiddels buiten adem gaat het pad verder de helling op. Pas als je tussen de bomen door bent kun je heel even bij komen. Even voorbij het bankje met de bocht naar links direct weer omhoog. Een lekkere kuitenbijter, maar eenmaal boven is het volgende deel relatief vlak. De volgende slingers zul je goed moeten insturen om er ook goed uit te komen. Neem je snelheid in de afdaling met drop-offs mee in de volgende bocht om vaart te houden voor de klim. De afdaling over de balkjes is hobbelig tot aan de bocht aan het einde. Je benen zeggen anders maar zet aan met alles wat je nog hebt om de helling op te rijden. Hou dit vol want er volgt direct na nog een stukje helling. De allerlaatste afdaling is snel met wortels en hobbels dus let hier op. Even rusten kan in de aangegeven ruimte of sla linksaf richting deel 3 of rechtsaf naar deel 1 en 4.
RouteNoordwijk_Deel2

Route Boekhorsterweg

Komend vanaf StayOkay steek je in de bocht de weg over direct het pad in. Je daalt en klimt een aantal keer achter elkaar waarbij je vlak langs de bomen scheert. Al snel kom je bij de rockgarden. Deze kun je niet ontwijken maar is dan ook voor iedereen goed te doen. Direct rechts weer steil omhoog waar je even flink moet aanzetten. Het blijft even vlak maar wel met een paar scherpe bochten. Je maakt een bocht van 180 graden en volgt de route. Hier heb je ook de keuze om de rockgarden te nemen. Let op is moeilijkheidsgraad rood en zwart over de pallets. Volg je de route dan krijg je mooie slingers met lekkere flow. Aan het einde afdalen en scherp naar rechts. Nu even stukje vaart maken en op tijd vaart minderen voor een paar listige bochten. De helling op aar je halverwege de mogelijkheid hebt om links de rockgarden te nemen. Moeilijkheidsgraad groen. Aan het einde nog eenmaal flink aanzetten en tussen de balken het fietspadoversteken. Het gehele volgende deel kenmerkt zich door heel veel bochtenwerk en tempo wisselingen. De flow is goed al zul je vaak opnieuw moeten aanzetten om snelheid te maken. Aan het einde kun je kiezen voor de chinken-run links of de natuurlijke boomwortelafdaling rechtdoor. Het asfalt over het laatste stuk in. Bij het verlaten van de route rechts aanhouden en terug richting StayOkay. 
RouteNoordwijk_Deel3

Route Aubergine / Randweg

Aan de overkant van parkeerterrein Duindamse Slag bij de oude radiomast neem je het rechter pad het parcours op. Na de eerste slingers op de helling volgt een steile klim waarbij je snelheid uit de bocht ervoor moet meenemen om goed boven te komen. Lichtelijk stijgend en dalend kom je hierna in een wat vlakker deel van het parcours. Hier is een jump ingebouwd waar je ook langs kunt. Het volgende deel wordt langzaam weer wat stijler met meer slingers die goed te rijden zijn. Aan het einde met de bocht naar links en terug omhoog, dan begint het echt. Meteen een mooie lange klim waar tevens je hartslag naar het plafond gaat. Dan heel even rust in de benen maar niet voor lang. Eerst een kleine klim gevolgd door een steile klim die nog even doorgaat. Vervolgens weer een stukje met lichte afdalingen waar je de helling kruist en goed sturen een must is. Hou je ogen op het pad en niet op het fraaie achterland dat hier goed zichtbaar is. Neem je snelheid mee in de volgende en laatste klim. De afsluitende afdaling is een snelle over een smal pad dus denk goed aan je lijn. Je kunt nu links voor nog een ronde of rechtsaf richting deel 1.
RouteNoordwijk_Deel4

Mogen routes tegengesteld worden gereden?

Voor de veiligheid stellen wij dat de single-trail routes allemaal één-richting zijn met een vast begin en eind punt. Enige uitzondering hierop zijn de wintermaanden waarbij in het donker met verlichting, de routes ook wel in tegen gestelde richting worden verreden. Dat levert een heel nieuwe ervaring van dezelfde routes op. Met verlichting achten we dit veilig genoeg omdat je elkaar tijdig ziet aankomen. We willen iedereen hierbij meegeven dat wanneer je in de wintermaanden ervoor kiest tegengesteld de route te rijden, je altijd ruimte dient te maken voor een ander die de route in de juiste richting rijdt. Ook als je zelf in een groep rijdt en de ander alleen is, dient de groep ruimte te maken. Zo houden we het leuk en veilig voor iedereen.

Routebeschrijving naar het parkoers

 •  
 • Met de auto vanuit haarlem:
  Neem vanaf de N206 de afslag richting Langevelderslag.
  Sla rechtsaf de Ruigenhoekerweg in.
  Deze weg gaat over in de Vogelaardreef waarna deze weer overgaat in de Randweg.
  Na ongeveer 6 kilometer slaat u rechtsaf het parkeerterrein van de Duindamseslag in.
 •  
 • Met de auto vanuit Amsterdam en Den Haag:
  Neem vanaf de A44 afslag Voorhout-Noordwijk.
  Volg de borden Noordwijk.
  Na 6 kilometer sla je bij de stoplichten rechtsaf de Gooweg in.
  Sla na 500 meter de Northgodreef in.
  Sla na 1,5 kilometer bij de rotonde rechtsaf de Duinweg in.
  Sla na 2,5 kilometer bij de T-splitsing linksaf de Randweg in.
  Na 500 meter sla je linksaf het parkeerterrein van de Duindamseslag in.
 •  
 • Met de fiets vanaf het parkeerterrein van de Duindamseslag:
  Rij vanaf het fietspad linksaf richting Noordwijk.
  Sla na 500 meter rechtsaf richting Noordwijk
  (aan de rechterhand ligt Hotel restaurant de Witte Raaf).
  Blijf het fietspad 1,5 kilometer volgen.
  Na de klim bevindt zich aan de rechterhand het startpunt van de route.
 •  
 • Met de fiets vanuit Noordwijk:
  Rij bij de rotonde op de Duinweg in noordelijke richting.
  100 Meter na de rotonde rij je via het fietspad het bos in.
  Na 2 kilometer aan de linkerkant is het startpunt van de route.
 •  
 • Vanaf het eindpunt in het duingebied naar het 3e deel van de route:
  Ga linksaf en volg het fietspad ongeveer 700 meter tot je bij de kruising uitkomt met aan de overkant StayOkay. Steek over en volg de weg omlaag en rij ongeveer een kilometer door. De weg zal uiteindelijk naar rechts afbuigen. De start van het derde deel is in de bocht aan de overkant van de weg, duidelijk gemarkeerd met een bord.

Bijdragen aan het onderhoud van het parkoers in Noordwijk

Naast handjes kunnen we ook donaties goed gebruiken. Dat kan met onderstaande QR code. Elke EURO gaat 100% naar het onderhoud van de route in Noordwijk!