Uitslag VulkanBike en Eindstand

  • 18 september 2018
De marathon competitie 2018 is verreden. Met de Vulkan Bike in Daun zijn de laatste punten verdeeld. Ongenaakbaar dit jaar in de marathon klasse was Pascal Noort die met 4 deelnames ook de maximale score van 400 punten binnen sleepte. Verdiend neemt hij dit jaar de bokaal voor de eerste plaats mee naar huis.
Robert Smith en Olaf van Stam waren de enigen die voldoende marathons verreden om aanspraak te maken op de 2e en 3e plek en hadden tot aan de laatste marathon nog evenveel punten. Alhoewel Olaf in de onderlinge duels telkens zeker de betere was, kon Robert in de laatste race zijn laagste resultaat wegstrepen wat hem 10 punten extra opleverde en daarmee de 2e plaats in de einduitslag pakt.

Op de halve marathon heeft Thomasz Stokloza door een stabiele serie deelnames voldoende punten weten binnen te halen wat hem de eerste plaats heeft opgeleverd.
Weliswaar op geruime achterstand, in de puntentelling dan, komt Maaike van Dijk. Maaike heeft met drie deelnames toch goede uitslagen gereden en verdient de 2e plek ingenomen.
Tim van Gijlswijk blijft met ‘slechts’ twee deelnames toch nét Ton van Haastrecht voor en pakt de 3e plek.

Wat natuurlijk opvalt in de uitslagen zijn de ontbrekende uitslagen. Bepaalde marathons zijn erg populair, terwijl andere een teruglopend veld zien. Ten opzichte van een aantal jaar terug zijn er meer wedstrijden in de lijst opgenomen die dichter bij huis liggen. Het is voor de deelnemende NoordBikers die de moeite nemen om ook de buitenlandse marathons te rijden natuurlijk gunstig dat op die manier meer punten te pakken zijn, maar je kunnen meten met je clubgenoten is natuurlijk ook leuk. Bovendien zijn de marathons in België en Duitsland zeker niet alleen voor de super geoefende rijder.

Wij dagen je uit om volgend jaar een buitenlandse marathon te rijden. Dus zit deze winter niet stil. Hou je conditie op peil en volgend jaar gaan wij, de trainers, samen met jou naar een marathon toe werken. Welke afstand en waar, dat zien we nog wel, maar het doel is duidelijk. Uitrijden en kunnen zeggen .. I did it!

Powered by:

Link naar eindstand(.pdf)

No Replies to "Uitslag VulkanBike en Eindstand"