Uitslag ZAC #2

  • 24 mei 2017

De NoordBikers Zomeravond Competitie, powered by BikeSportive ging vanavond weer verder!

Een prachtige zomeravond om eens lekker in het zweet te werken en stof te happen. Het parcours lag en mul bij en vooral de laatste afdaling bleek een flinke uitdaging die de nodig koprollen tot gevolg had. Gelukkig bleef het bij wat schrammen en gebutste ego’s.

Het deelnemersveld in de Top klasse bestond vanavond uit 10 rijders. Aanvankelijk bleven 5 renners dicht bij elkaar. Job de Rider, Maarten Visker, Paul van Eeden, Peter vd Meulen en Peter van Dam. Na een paar ronden reed Job weg en kreeg een behoorlijke voorsprong. Maarten die de vorige keer nog tot het einde strijd leverde moest laten gaan en niet veel later ook gevolgd door Paul. Peter van Dam reed ook uitstekend en had zelfs even plaats 3 in handen die uiteindelijk toch naar Maarten ging. Peter van der Meulen reed quote “de ballen uit zijn broek” unquote. Dat zegt wel iets over de mentaliteit in het veld…iedereen strijd voor zijn plek! Mooi om te zien, ook vanaf de zijlijn.
Onze jeugdhelden Pepijn en Iwan reden ook weer zeer sterk en konden lange tijd met de andere toppers mee. Slechts op inhoud moesten ze uiteindelijk terrein prijsgeven. Maar het verschil wordt elke week kleiner. De anderen kunnen dus maar beter spiegeltjes gaan aanschaffen om niet telkens over hun schouder te moeten kijken.

De Fun klasse zag een opkomst van 26 rijders. Wederom ontstond een mooie opsplitsing in het veld waarin meerdere groepjes ontstonden die lange tijd bij elkaar bleven rijden. Veel rijders van gelijke sterkte hadden elkaar in de eerste ronde al gevonden waardoor de doorkomsten redelijk gelijk bleven. Michiel van Strien reed uitstekend en pakte dan ook zijn eerste overwinning voor Marcel Waaning en Jordy de Vries die zijn eerste race reed!

Zoals altijd dient er gereden te worden in clubkleding. Uitzondering geldt voor leden met dispensatie of die recentelijk lid zijn geworden.

We willen graag de volgende vrijwilligers bedanken: John en Diane Keyzers, Evert van Waegeningh, Joost Hiep, Geep den Hollander, Jan de Ridder, Hans en Lars van Hulten en Sjon Smith.

De overige data voor 2017 zijn als volgt:

  • zaterdag 17 juni (streetrace Noordwijk)
  • zondag 9 juli (Haarlemmermeers kampioenschap)
  • woensdag 23 augustus

Powered by:

partner18_logo2


No Replies to "Uitslag ZAC #2"


    Got something to say?

    Some html is OK