Uitslagen MTB ZH-Cup Hoofddorp

  • 19 juni 2016

De MTB ZH-cup maakte een uitstapje naar Noord-Holland; Zwaanshoek was de locatie voor de race die door de Noordbikers werd georganiseerd.Onze race dus!Van voordeel van het “eigen” parcours was vandaag iig geen sprake.

Een heel nieuw rondje was het decor voor een leuk en snel parcours. Over het pas gemaaide gras omringt door hoge graspalmen werden heel wat rondjes afgewerkt. Het zonnetje en de korte klimmetjes achter elkaar maakte het zwaar zat!
Rabobank_logo2
De eerste Noordbikers verschenen aan de start bij cat.4/5; Jip, Hidde en Casper maakte hun opwachting. Voor Jip de eerste keer in de Z-H-cup, super fanatiek ging hij van start… helaas had z’n derailleur kabel andere plannen en brak.? Hidde was intussen bezig met een mooie stabiele race en genoot van alle aanmoedigingen! Terwijl Casper in de strijd op een podiumplek het even zwaar had wist hij door goed z’n kop erbij te houden een mooie 2e plek binnen te slepen! In Cat.6/7 stonden Sven en Pepijn aan de start namens de club. Ook hier hadden een pechvogel aan de start; Sven z’n pedaal en crank bleken niet langer samen te willen werken… einde race dus.? Pepijn mocht net als vorige week weer tegen z’n vader (Rein) racen. Dat er geen cadeautje voor vaderdag werd gegeven was duidelijk; Pepijn was strijdvaardig! Na een goeie start zat hij mooi voor z’n vader totdat hij bij het “strandje” besloot om er even bij te gaan liggen… dat koste hem de aansluiting met de kop Vd jeugdwedstrijd en z’n voorsprong op zijn vader… Hierna ging Pepijn lekker verder met z’n race en werd knap 3e bij de jeugd! Bij bijna alle wedstrijden waar Noordbikers aan de start verschenen kwam er ook een Noordbiker op het podium! Zo werd bij de Topklasse/ Pro open Paul van Eeden knap 2e achter een sterke Maarten Visker. Bij de dames stond er geen maat op Maaike van Dijk die glansrijk won! Ook grepen er enkele net naast het podium zoals Mirko en Ferry Koning beiden op p4. Rob Koomen eindigde in de Topklasse op p5. Mooi gedaan mannen! Al met al een hele mooie dag! De organisatie bedankt de deelnemers voor hun komst, want zonder deelnemers geen koers. Ook danken wij Balk Rijwielen in de persoon van Wilco van der Hoorn voor het mede mogelijk maken van het evenement net als Rabobank Schiphol. Tot een volgende keer! Onderstaand tref je de uitslagen aan van de vandaag verreden categorieën in Hoofddorp die meetellen in de MTB ZH-Cup.

No Replies to "Uitslagen MTB ZH-Cup Hoofddorp"


    Got something to say?

    Some html is OK