Uitslagen Streetrace 2019

  • 23 juni 2019

Wat mogen we weer terugkijken op een geslaagde Streetrace 2019! Prachtig weer, goede organisatie en mooie deelnemers van binnen en buiten de NoordBikers vereniging die voor leuke duels zorgden!

Nadat de Ladies Classic om 16.30 werden losgelaten en tot de dames een ronde hadden gereden was de boulevard en duinrand 30 minuten lang het domein van de mountainbikers. In 2 heats en 2 finales zou er net als voorgaande jaren weer gereden worden.

De Top klasse rijders werden alle ingedeeld in de 2e heat en de Fun klasse rijders werden bij aanmelden verdeeld over heat 1 en 2. Om ongeveer gelijke grootte van het deelnemers veld te krijgen.

Heat 1 bestond uit 23 Fun klasse rijders en beten dus de spits af. hen werden trappetjes, een trailer, zand en pumptrack voorgeschoteld. Er stond een stevige wind, maar op de boulevard in de rug. Dus even tijd om te herstellen of juist extra vaart te maken. In ongeveer 20 minuten werden zo door de meeste deelnemers 6 of 7 ronden gereden. Winst in heat 1 ging naar Hans Peschier (#84) gevolgd door Beau van Steijn (#92) en Gijs van der Bent (#67)

Na de eerste doorkomst van de Ladies Classic startten 11 Top klasse rijders aangevuld met 8 Fun klasse rijders. Ook hier ging het er hard aan toe met mooie duels verspreid door het hele veld. De Top klasse werd nipt gewonnen door Paul van Eeden (#1) voor Coen Groot (#158). Lucas Keuning (#4) legde beslag op de derde plaats. In de Fun klasse wist Kees-Ake van Noppen (#85) de eerste plaats te pakken, voor Martijn Heemskerk (#52) en Danny Paardekooper (#64)

Ter begeleiding rijdt er in de caravaan van de Ladies Classic ook een ambulance mee. Bij de derde doorkomst en dus vlak voor onze B-finale stopte de ambulance echter op de boulevard om een passant te assisteren die onwel was geworden. Hoewel het met ons evenement niets van doen had, kon er begrijpelijk niet gestart worden. Er kwam nog een 2e ambulance bij dus de start van onze B-finale moest worden afgeblazen. Uiteraard had iedereen daar begrip voor. Omdat de finale uitstellen tot na de finish van de ladies classic geen optie was werd besloten de A en B finale samen te voegen. Net als bij de ZAC lieten we daarop de Top klasse rijders een paar seconden vroeger starten om zo de velden uit elkaar te houden bij de start.

Het tegelijk laten rijden van 40 pakte prima uit, dus volgend jaar een dubbel aantal deelnemers? 😉

De uitslag in de Top klasse: 1-Paul van Eeden (#1) 2-Coen Groot (#158) 3-Lucas Keuning (#4)

De uitslag in de Fun klasse: 1-Kees-Ake van Noppen (#85) 2-Hans Peschier (#84) 3-Gijs van der Bent (#67)

UITSLAGEN STREETRACE 2019
(LINK NAAR .PDF BESTAND)

No Replies to "Uitslagen Streetrace 2019"


    Got something to say?

    Some html is OK