welkom

Beste NoordBiker,

Namens alle leden word je van harte welkom geheten bij MBC de NoordBikers. Dat je maar vele mooie mountainbike uren zult hebben als lid van de vereniging. Wij zullen in elk geval ons best doen om je een fijne fiets omgeving en sfeer te bieden door het organiseren van vele activiteiten en samen te werken aan onze conditie en fietsbeheersing. Dat natuurlijk in een gemoedelijke en gezellige sfeer.

Om je een beetje wegwijs je maken bij de vele mogelijkheden en voordelen die een lidmaatschap je biedt tref je hieronder alvast het een en ander aan informatie aan. Mocht er desondanks iets zijn dat je hieronder niet terug vind of elders op de website, schroom dan niet om contact op te nemen. Contact gegevens vind je onderaan de pagina.

Ik ben nu lid … en wat doe ik nu?

Aanmelding bij KNWU

Je hebt via de mail een code ontvangen om in te loggen op ‘mijn KNWU’. Ga naar www.knwu.nl en vul deze code rechtsboven in. Vervolgens kom je op je persoonlijke KNWU pagina. Controleer alsjeblieft of je gegevens kloppen en wijzig ze eventueel. Heb je geen mailtje van de KNWU gehad? Geef het in dat geval even door aan Geek van den Berg (geek@noordbikers.nl).

NoordBikers kleding bestellen

Een goede eerste stap zou alvast zijn om kleding te bestellen. Wij zijn een vereniging en bij een vereniging hoort ook een uniforme uitstraling. Daarom verwachten wij dat alle leden in clubtenue rijden bij alle door de club georganiseerde activiteiten, evenementen en competities. Nieuwe leden krijgen uiteraard voldoende tijd om een shirt te bestellen.
In de webshop is een ruim assortiment te vinden aan kleding. Het clubshirt is het minimale dat vereist is om te dragen. Maar je vind er ook fietsbroeken, casual kleding, accessoires, etc. Er zijn meerdere bestel momenten per jaar. Bezoek de NoordBikers Webshop.

Clubkleding dragen

Rijden in clubtenue is verplicht bij alle door de club georganiseerde activiteiten (shirt korte mouw volstaat). Clubtenue is tevens verplicht bij wedstrijden die door de NoordBikers gekenmerkt zijn als onderdeel van onze clubcompetities zoals de NoordBikers marathoncompetitie, de ZAC- en strandracecompetitie, nationale wedstrijden, marathons en andere officiële mtb evenementen in binnen- en buitenland. Leden met wedstrijdlicentie kunnen hiervoor dispensatie aanvragen bij de clubleiding.
Clubkleding is te bestellen op de AGU webshop klik hier. Paskleding aanwezig bij Kees’ Fietsshop in Noordwijk (Shirt kort en lang en broek kort) en bij Balk in Nieuw-Vennep (alleen shirt kort).

Dispensatie

Leden die in een team rijden en in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie kunnen hiervoor dispensatie aanvragen bij de clubleiding. De clubleiding bepaalt of deze wordt toegekend.

Trainingen volgen

In de zomermaanden kun je elke dinsdag en woensdag training volgen. Dinsdag is dit in Hoofddorp en op woensdag in Noordwijk.

Meer informatie over het volgen van trainingen.

Deelname aan activiteiten

Door het jaar heen worden er van tijd tot tijd activiteiten georganiseerd waar je als lid aan kunt deelnemen. Zo zijn er in een jaar meerdere Let’s Rides (gezellige toertochten), is er een BBQ feestavond en een heus clubweekend. Deze activiteiten worden altijd op deze website of andere bekende kanalen aan de leden gecommuniceerd.

Deelname aan trainingen (met SPOND app)

Om trainingen groepen beter te beheren wordt er sinds 2020 gebruik gemaakt van een App genaamd SPOND. Iedereen die aan trainingen deelneemt wordt verzocht deze app te installeren op de telefoon en aan te melden bij de NoordBikers. Aanmelden en uitleg hierover is te vinden op de volgende pagina: noordbikers/SPOND.

Deelname aan competities

Er zijn diverse competities waar je door het jaar heen aan kunt deelnemen. Op de pagina ‘Evenementen‘ tref je de agenda of zoek iets op in de ‘Kalender‘. Er zijn ook pagina’s op de website speciaal gewijd aan competities zoals de marathon competitie, strandrace competitie en de zomeravond competitie.

Deelname aan evenementen

Naast competities organiseren wij ook diverse eigen evenementen. Bekende voorbeelden zijn de six4semmy en de 8 van Noordwijk.  Als onderdeel van de zomeravond competitie worden ook de Streetrace en MTB kampioenschap van de Haarlemmermeer georganiseerd.

Jeugdafdeling

Ik ben jeugdlid… wat is er voor mij te doen?
De jeugd traint vanaf april tot oktober iedere woensdagavond van 18:00 tot 19:00 uur in vijf verschillende groepen. Deze groepen bestaan uit “groen” beginners naar “blauw”, “rood” en “zwart”, tot en met de wedstrijdgroep. Dus voor iedereen is er wel een groep. Deze trainingen bestaan uit diverse trainingsvormen waarbij de nadruk wordt gelegd op techniek. Zorg wel voor een technisch goede mountainbike met minimaal goede remmen en noppenbanden. Goede beschermende kleding, waaronder fietshandschoenen en een goed passende helm is verplicht. We verzamelen en vertrekken vanaf Como&Co aan de Langevelderlaan in Noordwijkerhout.
Drie keer per seizoen organiseren we een trainingswedstrijd waarbij ieder in z’n eigen groep zich met elkaar kan meten. De wedstrijdgroep gaat ook nog landelijke wedstrijden rijden verspreid over het land.
Na het zomerseizoen kan men nog eenmaal in de maand op de zondagmorgen deelnemen aan de jeugd-lets-ride, en natuurlijk rond 5 december de pepernotentocht met op het einde van de rit chocolademelk en pepernoten.

Het uiteindelijke doel van de jeugdafdeling is plezier, fun, gezelligheid en natuurlijk het deelnemen aan sport, waarbij de nadruk op sport wordt gelegd. Kinderen die een paar jaar geleden nog net op een mountainbike konden blijven zitten rijden nu wedstrijden.

Niet onbelangrijk te vermelden is dat alle jeugdtrainers voorzien zijn van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag).

Klik hier voor meer informatie over de jeugdtrainingen

Vrijwilligers

De vereniging wordt gedragen door de inzet van vrijwilligers. Zonder de inzet van hen is het onmogelijk om activiteiten te organiseren. Vrijwilligers zijn er die zich inzetten tijdens evenementen, bij het parcours onderhoud, let’s rides te organiseren, noem maar op. Als ieder lid één keer per jaar zich zou aanmelden als vrijwilliger dan wordt heel veel werk over vele schouders verdeeld. Daarom hebben we een overzichtspagina met data waarop we extra vrijwilligers kunnen gebruiken. Ben je in de gelegenheid om een keer te helpen, meld je dan aan via de vrijwilligers pagina.

Nieuwbrief

Periodiek communiceren we alleen voor leden het laatste nieuws via onze nieuwsbrief. Hierin word je op de hoogte gebracht van het laatste nieuws en hoor je als eerste over nieuwe evenementen of aanmeld mogelijkheden.

Overige communicatie

Op de home pagina van deze website zie je de laatste nieuws berichten staan. Gerelateerd nieuws kun je ook op specifieke pagina’s terug vinden. Al het nieuws is ook terug te lezen op de nieuws pagina.
We hebben ook een NoordBikers Facebook pagina. Hier wordt ook veel nieuws geplaatst, relevante berichten gedeeld en kun je de verrichtingen van alle competitie rijders volgen op de NoordBikers Race Page.
Whatsapp is ook een media die niet meer weg te denken is. Er zijn inmiddels vele groepen. Je kunt het beste door contact met andere leden bepalen of en zo ja, in welke groep je toegevoegd wilt worden.

Contact gegevens bestuur

Wim van Rijnswou – Voorzitter – wim@noordbikers.nl
Jeroen van der Vossen – Secretaris – jeroen@noordbikers.nl
Geek van den Berg – Penningmeester – geek@noordbikers.nl
Wilke Stokman – Interim bestuurslid – wilke@noordbikers.nl
Leo van der Meer – Bestuurslid – leo@noordbikers.nl
Robert Smith – Bestuurslid – robert@noordbikers.nl

Vertrouwenspersoon:

Wolf de Wilde – wolfsemeel@hotmail.com

Belangrijke pagina’s:

Huishoudelijk reglement
Privacy policy
Statuten