Zomeravond Competitie

Als gevolg van de Coronavirus ontwikkelingen gaat de Zomeravond Competitie dit jaar vooralsnog niet door.

De NoordBikers Zomeravond Competitie, powered by BikeSportive is een gezellige mountainbike wedstrijd op het parcours in Noordwijk en Lisse. Eén editie is de Streetrace in Noordwijk die op zaterdag wordt gereden. De competitie is gratis toegankelijk voor leden van MBC de NoordBikers. Niet-leden zijn ook welkom maar betalen voor deelname. Deelname wordt verrekend met borg betaald voor het stuurbordje.

De 3 beste resultaten tellen in de einduitslag. Er zijn 2 klassen waar je voor kan aanmelden; de Topklasse en de Funklasse. Bij inschrijving tijdens de eerste wedstrijd geeft je aan in welke klasse je wilt deelnemen. Hier doe je dan automatisch de andere wedstrijden ook in mee. Bepaal voor jezelf waar je denkt thuis te horen. Een goede indicatie om te bepalen voor welke klasse je wilt inschrijven kun je krijgen tijdens de woensdag avond trainingen.

Naast het competitieve karakter staat bovenal voorop dat het om het plezier gaat. Iedereen rijdt competitief mee maar wel op eigen niveau, daar worden dus geen eisen aan gesteld. Geef elkaar de ruimte en laat snellere rijders passeren. Gezellig met vele clubleden rijden over het parcours en natuurlijk bijkletsen na de ‘strijd’ .. daar gaat het om!

Achterhoede Competitie

Ook dit jaar is er weer een achterhoede competitie. Je doet hier automatisch aan mee als je aan de volgende spelregels voldoet.
-je doet mee in de fun klasse.
-je behaalde score in een wedstrijd is 49 punten of minder.

Verder: indien je tijdens de competitie 50 punten of meer behaald in een cross vervallen deze automatisch. De beste drie resultaten (met een max van 49 per cross) tellen mee.

Dames Competitie

Alle dames in de fun klasse doen automatisch ook mee in de dames competitie. Er is (nog) geen dames klassement voor de top klasse.

Borg voor het stuurbordje

Om de klassering in goede banen te leiden rijden we met onze stuurbordjes. Dit stuurbordje krijg je altijd bij de eerste wedstrijd die je mee doet en deze lever je weer in na de laatste wedstrijd. In voorgaande jaren gebeurde het helaas dat stuurbordjes pas na lang aandringen terug kwamen en in meerdere gevallen helemaal niet. Omdat het vervangen van de stuurbordjes per stuk € 8 kost, zijn wij € 10 borg gaan vragen. Dit geldt ook voor niet-leden. De kosten van deelname wordt achteraf verrekend met de betaalde borg.

Borg vooraf voldoen

Omdat we de inschrijving graag vlot willen laten verlopen en niet ter plekke met te veel met geld willen zitten verzoeken we je de borg vooraf te voldoen. Na de laatste wedstrijd wordt de borg bij inlevering van het bordje contant aan je geretourneerd.

 Betaal hier alvast de € 10 borg voor je stuurbordjeProduct_stuurbordborg

Welke groepen doen mee?

Tijdens de Zomeravondwedstrijden vervallen de trainingen van Fun groepen, Sport groepen en Elite-groep. De trainingen van de instap en kroez groep zullen op die avonden gewoon doorgaan.

Valt er wat te winnen?

Prijzen staan klaar voor de nummers 1 t/m 3 in zowel de Topklasse, Funklasse, Achterhoede competitie als Dames competitie.

Hoe is de puntentelling?

De puntentelling is als volgt: nr. 1 krijgt 100 punten, nr. 2 krijgt 95, nr. 3 krijgt 90, etc. Na de finisher die 50 punten krijgt, ontvangen de opvolgende finishers telkens 1 punt minder, dus 49, 48, 47 etc.
Een ‘dnf’ of niet rijden in club tenue (uitgezonderd nieuwe leden) is 0 punten.

Hoe en waar schrijf ik mij in?

Inschrijven kan vanaf 18.45 uur. In Noordwijk is dit bij de rust bak einde deel 2. In Lisse is dit bij het jury hok. Voor de Streetrace dient apart ingeschreven te worden. Daar lees je meer over op de Streetrace pagina. (Inschrijven alleen nodig als je voor het eerst mee doet en nog geen stuurbordje hebt.)
Bij inschrijving ontvang je een stuurbordje die je na de laatste wedstrijd weer dient in te leveren.

Hoe laat starten we en hoe lang duurt de wedstrijd?

De start op de woensdag avonden is om 19.30 uur

In Noordwijk is dit halverwege het 2e deel van de route. (Op de verharde weg die leidt naar de golfclub).
In Lisse is de start bij het jury hok.
De Streetrace wordt verreden op de boulevard in Noordwijk.

Na ongeveer 50 minuten tot een uur rijden finish je.

De data voor 2019 zijn als volgt:

  • woensdag 17 april (parkoers Noordwijk deel 2)
  • woensdag 22 mei (parkoers Noordwijk deel 2)
  • zaterdag 22 juni (Streetrace Noordwijk)
  • woensdag 17 juli (parkoers Lisse RTV)
  • woensdag 21 augustus (parkoers Lisse RTV)

Powered by:

partner18_logo2

Link naar einduitslag (.pdf)

klik op deze link voor historische uitslagen

UA-4008544-2